5 mooiste fietsroutes in Apeldoorn

De stad Apeldoorn is in Nederland goed gekend omwille van zijn groot aanbod aan werkgelegenheid en zijn rol in de Tweede Wereldoorlog. Maar naast de het rijke historische verleden en de huidige economische toekomst van deze stad is er voor fietsers heel wat te beleven. De stad in de provincie Gelderland is een prachtige uitvalsbasis waar veel mooie fietsroutes starten. Hieronder alvast een selectie van de vijf mooiste fietstochten in en rond Apeldoorn.

Van Beekbergen naar de IJssel

Deze route van een heuse 60 kilometer start aan het Princess Hotel in Beekbergen. Van hieruit volg je de fietspaadjes richting de Middelste Molen een watermolen aan de Loenense Beek. Zijn naam kreeg hij omwille van het feit dat hier ooit nog meerdere molens te vinden waren die uiteindelijk door vuur werden verwoest. Vervolgens zoek je het pad weer op richting Klarenbeek en iets verder bezoek je het Bussloo in een groene oase. Via Empe en Eerbeek kun je terugkeren naar je startpunt.

Woeste Hoeve en Hoenderloo vanuit Apeldoorn

Tijdens deze prachtige route rij je een groot stuk doorheen het Nationaal Park de Hoge Veluwe. De fietstocht is 51 kilometer lang en af en toe moet je wel rekening houden met wat hoogtemeters, een 430 meter in totaal. Rij van aan de rand van Apeldoorn via de bossen richting Hoenderloo om zo het Nationaal Park binnen te rijden. Geniet van de heidegebieden en loofbos rondom je. Vanuit Beekbergen bereik je Apeldoorn weer. Geniet van de gezelligheid van deze stad wanneer je weer richting start rijdt.

> Met uw zoon deze fietsroutes fietsen? Kijk dan hier voor een nieuwe jongensfiets!

Fietsen langs de rand van de Hoge Veluwe

Tijdens deze fietsroute rij je niet het Nationale Park de Hoge Veluwe binnen maar blijf je langs de rand, ontdek de stuifzandgebieden, vennen en loofbosjes tijdens een route van ruim 80 kilometer. Je start aan de Pomphulweg in Hoog Soeren en rij via Kootwijk naar de Molen Lana Mariana. Volg de Haarweg in Otterlo tot je het einde van de Hoge Veluwe bereikt hebt, sla hier linksaf om je route aan de andere kant van het park verder te zetten. Maak nog een omweg om de Ruitersmolen een bezoekje te brengen.

In de sporen van de wielrenners

Waan je een echte wielrenner en ontdek de route van Arnhem richting Apeldoorn. Hou er wel rekening mee, deze route bedraagt ongeveer 105 kilometer en maakt geen lus. Enkel voor baanfietsers die een slaapplaats in Apeldoorn hebben. Je rijdt schrijlings langs het Nationaal Park de Hoge Veluwe en via Kootwijk en Garderen rij je richting Harderwijk. Passeer Nunspeet en vanaf Epe kies je de rechte lijn richting zuiden naar Apeldoorn.

Fietsen in de natuur rondom Radio Kootwijk

57 kilometer en 470 hoogtemeters, dit is de fietsroute rond Radio Kootwijk. Je rijdt door heerlijk frisse bossen en passeert langs het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Vanuit Kootwijk rij je naar Harskamp, je passeert de het Jachtslot Sint-Hubertus onderweg naar Hoenderloo. Beekbergen is het uitgelezen dorpje om een kleine tussenpauze te houden alvorens je weg terug te maken naar je startpunt.

> Uw kinderen laten wennen aan een fiets? Een houten loopfiets is dan ideaal!

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

Lees hier ook alles over de 5 mooiste fietsroutes van Enschede!