Waar moet ik opletten bij het kopen van een beachcruiser?

Bij het kopen van een beachcruiser is het altijd eerst van belang om rekening te houden met de juiste maat. Beachcruisers worden namelijk in allerlei afmetingen geproduceerd en zijn dan ook zowel geschikt voor kinderen als voor dames en heren. Bij het kopen van een beachcruiser voor een kind kan op de wielmaat worden gelet en voor uitvoeringen voor dames of heren kan er eventueel naast de wielmaat ook rekening worden gehouden met de framehoogte.

Beachcruiser

Beachcruiser voor kinderen

Bij het kopen van een beachcruiser voor kinderen kan op basis van de lengte of kledingmaat rekening worden gehouden met de juiste wielmaat. De kleinste beachcruisers beschikken over wielmaat 12 inch en zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.

Wielmaat beachcruiser voor kinderen:

12 inch – lengte   95 cm – kledingmaat 92-98    –  leeftijdsindicatie 2/4 jaar
14 inch – lengte 100 cm – kledingmaat 98-104  –  leeftijdsindicatie 3/5 jaar
16 inch – lengte 105 cm – kledingmaat 104-110 – leeftijdsindicatie 4/6 jaar
18 inch – lengte 110 cm – kledingmaat 110-116 – leeftijdsindicatie 5/7 jaar
20 inch – lengte 115 cm – kledingmaat 116-122 – leeftijdsindicatie 6/8 jaar
22 inch – lengte 122 cm – kledingmaat 122-128 – leeftijdsindicatie 7/9 jaar
24 inch – lengte 130 cm – kledingmaat 128-140 – leeftijdsindicatie 8/12 jaar
26 inch – lengte 145 cm – kledingmaat 140-152 – leeftijdsindicatie 10/14 jaar

Vanaf een leeftijd van ongeveer 12 jaar of een lichaamslengte van minimaal 145 centimeter kan een beachcruiser met wielmaat 28 inch worden aangeschaft. Bij het kopen van een beachcruiser voor een kind kan uiteraard rekening worden gehouden met de voorkeur voor een kleur voor meisjes en jongens.

Kinderfietsen

Altec Urban Transportfiets 24 inch - Jeans Blue
Altec Urban Transportfiets 24 inch - Jeans Blue
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  319,- Aanbiedingsprijs  279,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
SuperSuper Little Miss Meisjesfiets 12 inch - Turquoise
SuperSuper Little Miss Meisjesfiets 12 inch - Turquoise
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  199,- Aanbiedingsprijs  139,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 24 inch - Blauw
Altec Urban Transportfiets 24 inch - Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  319,- Aanbiedingsprijs  279,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Tips kopen beachcruiser

Een beachcruiser beschikt doorgaans niet over een bagagedrager en kent een speciaal design van het frame dat de fiets een originele in het oog springende uitstraling geeft. Nu zijn er wel uitvoeringen beschikbaar die bijvoorbeeld over een voordrager beschikken. Bij het kopen van een beachcruiser kan er rekening mee worden gehouden of er bijvoorbeeld ook spullen vervoerd gaan worden op de fiets.

Bijvoorbeeld een schooltas, sporttas of tas om boodschappen mee te doen. In dat geval kan het handig en natuurlijk praktisch zijn om de voorkeur te geven aan een beachcruiser die is uitgevoerd met een voordrager. Als er geen spullen vervoerd hoeven te worden, dan kan uit beide uitvoeringen uiteraard een keuze worden gemaakt.

Om tijdens het fietsen op een aangename manier van tempo te wisselen, kan het praktisch zijn dat de beachcruiser over versnellingen beschikt. Dat maakt het fietsen, waarin van tempo gewisseld wordt namelijk extra comfortabel. Het is ook aan te raden om te letten op de mogelijkheid het stuur en het zadel in hoogte te verstellen.

Het verstellen van het stuur en zadel in hoogte is vooral van belang voor kinderen die nog in de groei zijn, maar ook volwassenen kunnen er profijt van hebben. Het stuur en het zadel op de juiste hoogte instellen, is heel eenvoudig en biedt de basis voor het optimale fietscomfort.

Zo zijn er nog veel meer tips en aandachtspunten voor het kopen van een beachcruiser, waarbij de voorkeur voor een merk bijvoorbeeld ook van belang kan zijn. Ieder merk heeft bij het ontwikkelen van beachcruisers weer andere unieke eigenschappen toegekend aan de verschillende uitvoeringen. Olfie, Popal, Troy, Yipeeh en Volare zijn voorbeelden van fietsmerken die originele beachcruisers op de markt brengen.

  • Voordrager of niet?
  • Wel of geen versnellingen?
  • Stuur en zadel in hoogte verstelbaar?
  • Voorkeur voor een merk?

Persoonlijke voorkeuren kunnen natuurlijk ook betrekking hebben op de verdere uitvoering van het design, aanwezigheid van accessoires en op de kleur of kleurencombinatie. Op het gebied van beachcruisers is er veel diversiteit beschikbaar, zodat altijd met persoonlijke wensen rekening gehouden kan worden.

Het budget dat beschikbaar is voor het kopen van een beachcruiser is vaak ook een belangrijk aandachtspunt. Beachcruisers zijn in meerdere prijsklassen beschikbaar, zodat het eigen budget altijd als uitgangspunt genomen kan worden bij het kopen van een beachcruiser.

Uiteraard zijn er nog een aantal punten waarmee rekening gehouden kan worden, zoals het materiaal van de beachcruiser, aanwezigheid van verlichting, eventuele accessoires, zoals een fietsslot en de vormgeving van het zadel.

  • Kleur
  • Prijsklasse
  • Materiaal
  • Verlichting
  • Accessoires
  • Budget

De bovenstaande aandachtspunten kunnen uitstekend van pas komen om de ideale beachcruiser te kopen, waar jarenlang plezier aan kan worden beleefd. Ben je op zoek naar een bakfiets of een transportfiets? Lees de tips voor het kopen van een bakfiets & tips voor kopen transportfiets!

Vond je dit artikel nuttig? Deel het met anderen!