Fietsmand kopen: Gratis verzending op gehele assortiment

Als de zon begint te schijnen vinden veel mensen het heerlijk om te fietsen. Lekker een Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
paar uur per dag op pad om met je gezicht in de wind te zijn. Als je een hele dag onderweg bent, dan wil je het liefst wel wat eten of drinken mee. Zo kun je onderweg op een bankje zitten en genieten van het prachtige Nederlandse landschap. Als de fiets niet is voorzien van snelbinders op de bagagedrager of van een voorrek, dan kan een tasje aan het stuur worden gehangen met de spullen erin. Een tas aan het stuur brengt echter vaak veel irritatie met zich mee. Zo kan de tas bij een trappende beweging tegen je been aankomen, waardoor dit niet lekker fietst. Ook kan een tas ervoor zorgen dat er te veel gewicht aan één kant van de fiets komt, waardoor het stuur instabiel wordt. Een oplossing hiervoor is om een fietsmand voorop te plaatsen. Deze fietsmand kun je aan je stuur hangen, zodat deze fietsmand aan de voorkant van de fiets hangt. Hierdoor komt er bij een trappende beweging niks tegen je benen aan. Een fietsmand voor biedt dé uitkomst om eenvoudig je spullen in te vervoeren.

Fietsmand voorop: Een ideale uitkomst

Een fietsmand voorop, ook wel fietsmand voordrager genoemd, is een ideale oplossing als je spullen wil vervoeren op de fiets. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boodschappen die je in de fietsmand kunt plaatsen. Ook kunnen kleine tassen of pakjes in de fietsmand voor worden vervoerd. Het grootste voordeel van een fietsmand is dat je geen bagage in je hand hoeft te houden terwijl je fietst. Dit zorgt ervoor dat je altijd met beide handen aan het stuur kunt blijven fietsen. Daarnaast blijft de bagagedrager leeg, zodat je hier eventueel nog een kinderzitje kunt plaatsen of extra bagage op kunt vervoeren.
Naast bagage worden er ook vaak kleine honden vervoerd in een fietsmand. Als het park net te ver van je woning is om te lopen met de hond, kun je daarom ook gebruikmaken van de fiets en de fietsmand voorop. Let wel op dat je hond niet uit de mand kan springen. Dit kun je een hond aanleren, maar je kunt de hond ook een riem omdoen. Houdt deze riem strak in je hand. Als je hond wil staan, dan kun je hem weer laten liggen door de riem iets aan te trekken. Wil jij een fietsmand kopen? Bekijk dan snel ons aanbod!

  • Bagage vervoeren, zoals boodschappen, tassen of pakjes
  • Bagagedrager leef, voor eventueel kinderzitje of extra bagage
  • Kleine honden kunnen worden vervoerd in een fietsmand

> Tot wel 40% korting: kinderfietsen & damesfietsen!

Hoe hard moet een fietsband opgepompt worden?

Voordat je gaat fietsen is het aan te raden om de banden te bekijken. Zijn de banden bijvoorbeeld nog wel voorzien van genoeg profiel en zijn de banden ook nog op spanning? Als de banden versleten zijn, dan moeten er in korte tijd nieuwe banden worden aangeschaft. Als de banden niet op spanning zijn, dan kun je door middel van een fietspomp de banden weer op spanning brengen. Een goede maatstaf om aan te houden, is dat de voorband voorzien moet zijn van 2,6 bar. De achterband van de fiets kan iets zachter worden opgepompt. Een bandenspanning van 2,5 bar is namelijk een goede maatstaf voor de achterband. Als je geen drukmeter in de pomp hebt zitten, dan kun je controleren of de band goed is opgepompt door met je duim in de band te drukken. Een band op spanning mag je nauwelijks kunnen indrukken met je duim. Als je de banden van een racefiets wil oppompen, dan moet je in je achterhoofd houden dat deze vele malen harder opgepompt moeten worden dan de banden van een normale fiets. Een bandenspanning van 7,5 of 8 bar is een ideale bandenspanning voor racefietsen.

  • Een fietsband moet een spanning hebben van ongeveer 2,5 bar
  • Als je geen drukmeter hebt, kun je de spanning controleren door met je duim op de fietsband te duwen
  • Banden van racefietsen moeten een bandenspanning hebben van ongeveer 7,5 tot 8 bar