Sorteren op:

AXA slot: verzending = gratis

Bent u op zoek naar een goed en sterk slot voor uw fiets? Dan is het Lees door

Van laag naar hoog sorteren

15 producten in totaal

Filteren

15 producten in totaal

Filteren
AXA slot precies wat u zoekt. Deze kwaliteitssloten zijn ideaal om uw fiets te beveiligen tegen diefstal. Voor een goedkope prijs heeft u al een sterk AXA slot, want u profiteert namelijk van kortingen tot wel 40%. Daarnaast wordt het slot binnen 24u naar u opgestuurd zonder dat u de verzendkosten hoeft te betalen. Kies het beste AXA slot uit voor uw situatie en profiteer!

4 tips om uw fiets te beveiligen tegen diefstal

Als u AXA sloten koopt, dan wilt u dat uw fiets niet gestolen wordt. Een goed fietsslot is dan ook het eerste waar u aan moet denken als u uw fiets wilt beveiligen. Dat is dan ook de eerste tip:

 1.  Koop een goed slot
  Het is niet verstandig om geld te besparen op een slot. Een goed slot kost nu eenmaal wat duurder dan de zwakkere sloten. Maar ze beschermen uw fiets wel goed tegen diefstal. Een AXA slot is een uiterst geschikt slot om uw fiets te beveiligen tegen diefstal.
 2. Plaats uw fiets in het zicht
  Als uw fiets in het zicht staat, dan is de kans kleiner dat er iemand aan uw fiets gaat rommelen. De sociale controle is dan toch een stuk hoger en dieven kiezen er dan toch voor om uw fiets te laten staan.
 3. Betaalde fietsstallingen
  Betaalde fietsstallingen zijn beveiligde fietsstallingen. Als u er zeker van wilt zijn dat uw fiets niet wordt gestolen, dan is een betaalde fietsstalling. Maar zelfs daar heeft u een goed AXA fietsslot nodig, want een fiets die niet op slot staat kan iedereen nog steeds meenemen.
 4. Bekende diefstalplaatsen
  Om te voorkomen dat uw fiets wordt gestolen is het ook verstandig om plaatsen te vermijden waar fietsdiefstal veel voorkomt. Denk hierbij aan het treinstation, uitgaansgelegenheden of sommige wijken.

Hoe bevestigt u een AXA fietsslot

Als u een AXA fietsslot koopt zoals een ringslot, dan wilt u deze op uw fiets bevestigen. Dit kunt u gelukkig eenvoudig zelf doen. Een ringslot bevat de volgende onderdelen:

 • Het slot zelf
 • (Reserve)sleutel
 • Bevestigingsmaterialen
 • Klapsleutel
 • Afdekkapjes

Als u een bestaand slot vervangt, dan kunt u het slot monteren aan de gaatjes die onder het zadel aanwezig zijn. Als u een volledig nieuw AXA slot aan uw fiets wilt bevestigen moet u zelf twee bevestigingsgaatjes boren of de alternatieve bevestigingsmaterialen proberen. Als u twee gaatjes hebt, kunt u het slot eenvoudig monteren met behulp van twee bouten, deze bouten moet u zelf aanschaffen. Als er geen gaatjes zijn, kunt u de meegeleverde bevestigingsmaterialen gebruiken om het slot te monteren. Extra tip: Gebruik de afdekkapjes om te voorkomen dat het slot gaat roesten.

> Bekijk ook eens onze ABUS sloten!

Fietssleutel kwijt: wat nu?

Gebruikt u dagelijks de fiets? Dan gebruik u ook dagelijks de fietssleutel van uw AXA slot. Helaas komt het weleens voor dat u een fietssleutel kwijtraakt. Erg vervelend als u net op de fiets wilt stappen en misschien wel een belangrijke afspraak hebt. Hier zijn een aantal tips voor als u uw fietssleutel kwijtraakt:

 • Laat direct voldoende reservesleutels maken, zo heeft u altijd een sleutel achter de hand.
 • Met het AXA slot heeft u het voordeel dat u een nieuwe sleutel kunt aanvragen met het serienummer van het slot.
 • Vraag bij de aankoop van het AXA slot kopieën van de sleutel aan, want voor de verzekering bent u verplicht om twee originele sleutels in bezit te hebben.
 • Mocht u geen reservesleutel hebben of een serienummer kunnen vinden, dan kunt u het slot laten openbreken. Neem het zeker voor het onzekere en laat dit door een slotenmaker doen