• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Een alternatief merk voor een Batavus herenfiets: Verzending = gratis!

Een alternatief voor een Batavus herenfiets kan zeer welkom zijn. Het gaat immers om de kwaliteit van de fiets, maar zeker ook om de prijs die voor deze fiets gevraagd wordt.

16 artikel(en)

16 artikel(en)

Een Batavus fiets voor heren kan immers flink prijzig zijn. Gezien de levensduur is dit natuurlijk wel enigszins te verklaren. Toch is het ook mogelijk om voor een lagere prijs een minstens zo goede fiets aan te schaffen. Het is dan vooral zaak om te bepalen wat de eisen zijn waaraan de fiets moet voldoen. Vervolgens kan dan gekeken worden welke modellen hieraan voldoen.

Een Batavus fiets voor heren wordt over het algemeen gekozen vanwege het gebruiksgemak en het comfort. Let daarom dus ook op deze zaken wanneer een alternatief voor de Batavus herenfiets wordt uitgekozen. Dit kan immers al snel worden bepaald. De materialen moeten van goede kwaliteit zijn en er moeten enkele opties met zekerheid op de fietsen terug te vinden zijn. Wanneer dit het geval is kan zonder moeite een aankoop worden gedaan.

Alternatieve Batavus herenfiets voor een goede prijs

Wie bekijkt wat een Batavus herenfiets allemaal te bieden heeft kan aan de hand van de eigen wensen een lijstje van aandachtspunten samenstellen. Wanneer dit lijstje bij de hand wordt gehouden bij het vergelijken van de modellen wordt het gemakkelijk om de juiste alternatieve variant op een Batavus fiets voor heren te vinden. Zaken die in de keuze kunnen meespelen zijn dan bijvoorbeeld:

 • Een frame van staal
 • Sterke verlichting voor en achter
 • Slot van de allerhoogste kwaliteit
 • Een sterke standaard
 • Reflectoren in de wielen

Vooral op het gebied van veiligheid zijn dus veel kenmerken te vinden die niet onder hoeven te doen voor een Batavus herenfiets. Wanneer vervolgens de prijs van het originele model en de alternatieve variant naast elkaar worden gelegd kan worden gezien hoe groot het verschil eigenlijk is. Dit maakt het zeer interessant om juist voor de andere fiets van een minder bekende fabrikant te kiezen. De bekendheid van de fabrikant hoeft immers niet altijd iets te zeggen over de mate waarin aandacht is besteed aan het ontwikkelen van een betrouwbare en goed te beheersen fiets. Deze wetenschap moet altijd meegenomen worden bij het maken van een keuze.

> Batavus alternatief: Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis!

Stel een rem goed af

Of er nu gekozen wordt voor een Batavus herenfiets of een goed alternatief, in alle gevallen is het belangrijk dat de remmen op orde zijn. Soms moeten deze zelf worden afgesteld. Dit wordt gedaan door de remkabels met enige regelmaat te controleren. Zijn ze geknikt of gerafeld? Dan is het tijd om ze te vervangen. Is dit niet het geval, maar zijn ze wel meer dan twee jaar oud? Kies dan ook voor vervanging. Wanneer dit is gedaan moet in de rem geknepen worden zo kan worden gezien hoe strak de rem staat. Met de remschroef kan deze vervolgens worden bijgesteld, strakker of juist losser indien nodig.

> Het alternatief op de Batavus damesfiets: Verzending = gratis!