• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Een ander merk dan een Cortina damesfiets kiezen

Zijn er goede alternatieven voor de Cortina damesfiets te vinden? In veel gevallen zal dit inderdaad zo zijn.

11 artikel(en)

11 artikel(en)

Het is uitsluitend van belang dat goed bepaald wordt waarom voor een bepaalde fiets wordt gekozen. Aan de hand van die stelling kan worden bepaald welke fiets en welk model het best passend is. Vaak blijkt dan dat een Cortina fiets voor dames helemaal niet de beste keuze hoeft te zijn. Juist de fietsen die door andere aanbieders op de markt zijn gebracht blijken dan de juiste rijwielen te zijn. Dit heeft met een aantal zaken die meewegen te maken.

Een Cortina damesfiets kan bijvoorbeeld best wat kosten. Wanneer er echter een beperkter budget is, dan is het belangrijk om te weten welke fiets zich met deze modellen kunnen meten, terwijl de kosten hiervoor een flink stuk lager zijn. Een damesfiets van Cortina heeft immers een aantal kwalitatieve kenmerken waaraan ook de alternatieve opties minimaal aan moeten voldoen. Het zal echter vaak tot verbazing leiden hoe dicht de andere fabrikanten dit benaderen.

Alternatieve Cortina damesfiets voor een goede prijs

Wanneer de Cortina damesfiets met de modellen van andere fabrikanten wordt vergeleken, dan is het altijd zaak om naar de kosten te kijken. Wat kost een Cortina voor dames en wat kosten de modellen van andere fabrikanten? Bekijk daarbij ook wat er voor die prijs geleverd wordt. Een aantal zaken moeten minimaal op orde zijn om te kunnen spreken van een goed alternatief. Het gaat dan om bijvoorbeeld zaken zoals:

 • Voldoende versnellingen
 • Stevige handrem en terugtraprem
 • Goede verlichting
 • Reflectoren op de banden en in de wielen
 • Stevige bagagedrager

Het blijkt dus al snel dat de Cortina damesfiets geldt als standaard voor stevigheid en veiligheid. Wanneer fietsen van ander fabricaat hieraan kunnen tippen, dan kan gesproken worden van een goed alternatief. Er zijn flink wat fabrikanten die veel aandacht aan ontwikkeling en innovatie hebben besteed. In dat opzicht is het dus goed mogelijk om een reeks aan fietsen te vinden die allemaal voldoen aan dezelfde eisen als de Cortina fiets voor dames. Zo zijn bijvoorbeeld de materialen die gebruikt worden voor het maken van fietsen allang geen punt waarop besparing gedaan moet worden meer. Weeg dit dus mee in de keuze.

> Alternatief op de Cortina moederfiets: Verzending = gratis!

Remmen goed nazien

Goede remmen op het alternatief voor de Cortina damesfiets zijn van groot belang. Daar kan ook zelf voor gezorgd worden. Dat kan bijvoorbeeld door de remkabels regelmatig na te zien. Zijn deze geknikt, gerafeld of erg droog? Dan kan het tijd zijn om deze te vervangen. Zorg voor de goede lengte. Test daarna of de rem goed werkt. Dit kan gedaan worden door deze in te knijpen. De rem moet niet te ver, maar ook niet te weinig ingeknepen kunnen worden. Draai eventueel de remschroef bij om te zorgen dat de rem op de juiste kracht komt te staan.

> Korting oplopend tot wel 40%: Bekijk nu de Cortina fiets alternatieven!