Mamafiets kopen: super handig in gebruik

Mamafietsen zie je in het straatbeeld vaak genoeg, maar worden nog niet lang zo genoemd. De Lees door

Van laag naar hoog sorteren

96 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

96 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
reden waarom een mama fiets zo aan populariteit wint onder jonge moeders, is omdat deze luxe fiets nét dat ene stukje meer degelijkheid en stevigheid biedt dan de reguliere fietsen. Tevens zijn de meeste mamafietsen geschikt om twee kinderen mee te nemen op de fiets. Bekijk ons aanbod en kies een mooie mamafiets om je grut mee te vervoeren.

Wat is een mamafiets?

De mamafiets is, zoals de naam het al verraadt, gericht op moeders. Een mamafiets is een fiets speciaal gemaakt om kinderen mee te vervoeren en beschikt over bijzondere kenmerken. Denk hierbij aan een breder stuur, extra ruimte om een kinderstoeltje te monteren of een lagere opstap. Daarnaast zijn deze fiets ook een stuk steviger dan de normale damesfiets. Soms krijgen we wel eens de volgende vraag: kan een fietsstoeltje op elke fiets? Uiteraard is het mogelijk een fietsstoeltje op een reguliere fiets te monteren. Toch raden we het niet aan. Mamafietsen zijn gericht op het vervoeren van kinderen waardoor er meer aandacht is besteed aan kenmerken als een breder stuur, een grotere ruimte tussen het zadel en het stuur en de lage opstap. Wil je een goede mamafiets kopen? Dan zijn bovenstaande punten, waar je op moet letten bij aankoop van een mamafiets. Verder kun je gebruik maken van onze checklist zodat je de perfecte mamafiets koopt:

✔ Heeft de mamafiets een lage opstap/instap?
✔ Heeft de mamafiets dikkere banden?
✔ Heeft de mamafiets een dubbel en stevig standaard?
✔ Is de mamafiets geschikt voor fietsstoeltjes?
✔ Is de mamafiets geschikt voor het vervoeren van zware spullen?
✔ Heeft de mamafiets goede (hand)remmen?
✔ Heeft de mamafiets voldoende versnellingen?
✔ Heeft de mamafiets een breder en hoger stuur?
✔ Kan je met beide voeten op de grond komen?

Dit zijn een aantal belangrijke aspecten die aanwezig moeten zijn bij een mamafiets. Bij een ideale mamafiets kun je alles afchecken.

> Tot wel 40% korting: kinderfietsen & damesfiets!

Al met al kun je bij een mamafiets denken aan een betrouwbare en stevige fiets, geschikt voor kinderen of andere zware spullen in combinatie met alle luxe snufjes zoals versnellingen, remmen en een lage opstap. Een mamafiets is zeker een verstandige keuze. Bij Fietsenopfietsen vind je altijd een geschikte mamafiets dat past bij jouw budget en je kunt ook kijken naar onze scherpe aanbiedingen voor de vrouwenfiets.

Fietsen kopen? Bekijk hier de fiets met lage instap: Verzending = gratis!

Wat is de ideale mamafiets?

Met een ruim assortiment aan mamafietsen is er geen garantie om te zetten dat er één mamafiets de meeste ideale fiets is. De ideale mamafiets is per persoon verschillend en afhankelijk van eigen smaak en ervaringen. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat bovenstaande voordelen voor alle fietsen in het assortiment gelden. Voor nog meer comfort kun je een kijkje nemen bij de damesfiets met versnellingen. Dit geeft je net dat ene beetje extra gemak dat je zoekt!

Tips voor een optimaal gebruik van de mamafietsen

Gebruikstips? Om te fietsen? Het klinkt gek, want iedereen kan toch wel fietsen. Maar op een mamafiets is het toch net even anders dan op een normale fiets. Je moet toch met wat extra factoren rekening houden. Gebruik daarom onze gebruikstips!

Draaien? Toch niet zo simpel als gedacht

Een mamafiets is zeer praktisch voor het vervoeren van je kinderen en het meenemen van je boodschappen. Waar het iets minder praktisch in is, is kort draaien. De draaicirkel van een mamafiets is toch wel iets groter dan bij een normale fiets.

Zwaarder gewicht = langere remweg

Een mamafiets is nu eenmaal zwaarder dan een normale fiets, zeker als er ook een kindje en tas op de fiets zitten. En zwaarder gewicht staat gelijk aan een langere remweg. Net zoals een busje langer moet remmen als een kleine personenauto, geldt dit ook voor de mamafiets. Even wat eerder op de rem trappen is dus zeer verstandig.

Zorg dat alles goed vast zit

Je wilt tijdens het fietsen natuurlijk niets verliezen. Zorg daarom dat alles goed vast zit. Je wilt niet dat je boodschappentas op de grond valt of er iets anders valt. Check natuurlijk ook dubbel of je alle gordels van je kindje goed hebt vastgemaakt. 

Eerste ritje met de mamafiets: Oefen alleen

Als je voor het allereerst met een mamafiets gaat fietsen, dan is het natuurlijk verstandig om even alleen te oefenen. Ga eerst zelf even een rondje fietsen en voel aan hoe een mamafiets fietst. Ga daarna een keertje met zware boodschappen fietsen zodat je weet hoe het is om met extra gewicht te fietsen. Daarna is het tijd om met de kleine een proefritje te maken. Zo ben je optimaal voorbereidt op een mamafiets.

> Vóór 23:59 besteld, volgende werkdag in huis: stadsfietsen dames of damesfiets met terugtraprem

Veelgestelde vragen rondom mamafietsen

Wat is een goed merk moederfiets

Een goede moederfiets is robuust en kan tegen een stootje. Eigenschappen die je terugvindt in merken als Altec, Popal en Spirit.

Welke framemaat moederfiets heb ik nodig

Bij bepaalde lengtematen hoort een specifieke framemaat. Ben je tussen 171-175 cm? Dan heb je een wielmaat nodig van 28 inch en een framemaat van 56/57 cm.

Wat weegt een mama fiets

Een mamafiets moet nogal wat dragen Ze kunnen een belastbaar gewicht dragen van 110 tot 120 kilo. Omdat mamafietsen veel gewicht moeten dragen zijn deze fietsen wat robuuster dan een stadsfiets of een damesfiets. Dit zie je onder andere aan de bredere buizen, sterkere wielen en het eigen gewicht van ongeveer 25 kilo.

Hoe groot moet je fiets zijn

Net als bij stadsfietsen, transportfietsen, herenfietsen en damesfietsen geldt dat je voor mamafietsen een specifieke maat nodig heeft. Een maat die past bij je lengte. Natuurlijk bepaal je zelf hoe hoog of laag je de moederfiets zet, maar de framemaat staat vast.

Wat is een fijne fiets als moeder

Een fijne fiets als moeder is persoonlijk. Waar de één prima uit de voeten kan met een stadsfiets, is voor de ander een moederfiets waar bijzondere aandacht wordt besteed aan unieke kenmerken als een breed stuur, een grotere afstand tussen het zadel en het stuur en een robuust uiterlijk een must.

Wat zijn mamafietsen?

Mamafietsen zijn speciaal gemaakt om kinderen te vervoeren. Zo is er extra ruimte om een kinderzitje te monteren of heeft het een lagere opstap. Daarnaast is deze fiets een stuk steviger dan een normale fiets.

Wat is dé ideale mamafiets?

Dit hangt af van jouw wensen. Ga voor jezelf na wat je belangrijk vindt aan een mamafiets. Onderwerpen waar je bijvoorbeeld over na kunt denken: lagere opstap, dikkere banden, extra ruimte kinderstoeltje, voldoende versnellingen en een breder stuur.

Welke merken mamafietsen hebben jullie in het assortiment?

Wij verkopen mamafietsen van de bekende merken Altec, Popal en Spirit. Deze fietsen zijn in maar liefst 10+ kleuren te verkrijgen.