Mamafiets kopen: super handig in gebruik

De mamafiets wordt in de volksmond niet vaak gebruikt, maar hoogstwaarschijnlijk ziet u de fiets al Lees door

langer over de fietspaden fietsen dan u denkt. Mamafietsen zijn niet nieuw en worden al ruim een decennia aangeboden. De mamafiets is, zoals de naam het al verraad, gespecialiseerd op mama’s. Het is een luxe fiets met nét dat ene stukje meer degelijkheid en stevigheid dan de reguliere fietsen. Tevens zijn de meeste mamafietsen geschikt om twee kinderen mee te nemen op de fiets.

Wat is een mamafiets?

Een mamafiets is een fiets speciaal gemaakt om kinderen mee te vervoeren. Denk hierbij aan extra ruimte om een kinderstoeltje te monteren of een lagere opstap. Daarnaast zijn deze fiets ook een stuk steviger dan de normale damesfiets. Wil je een goede mamafiets kopen? Dan kun je gebruik maken van onze checklist zodat je de perfecte mamafiets koopt:

✔ Heeft de mamafiets een lage opstap/instap?
✔ Heeft de mamafiets dikkere banden?
✔ Heeft de mamafiets een dubbel en stevig standaard?
✔ Is de mamafiets geschikt voor fietsstoeltjes?
✔ Is de mamafiets geschikt voor het vervoeren van zware spullen?
✔ Heeft de mamafiets goede (hand)remmen?
✔ Heeft de mamafiets voldoende versnellingen?
✔ Heeft de mamafiets een breder en hoger stuur?
✔ Kan je met beide voeten op de grond komen?

Dit zijn een aantal belangrijke aspecten die aanwezig moeten zijn bij een mamafiets. Bij een ideale mamafiets kun je alles afchecken.

> Tot wel 40% korting: kinderfietsen & damesfiets!

Al met al kun je bij een mamafiets denken aan een betrouwbare en stevige fiets, geschikt voor kinderen of andere zware spullen in combinatie met alle luxe snufjes zoals versnellingen, remmen en een lage opstap. Een mamafiets is zeker een verstandige keuze. Bij Fietsenopfietsen vind je altijd een geschikte mamafiets dat past bij jouw budget en je kunt ook kijken naar onze scherpe aanbiedingen voor de vrouwenfiets.

Fietsen kopen? Bekijk hier de fiets met lage instap: Verzending = gratis!

Wat is de ideale mamafiets?

Met een ruim assortiment aan mamafietsen is er geen garantie om te zetten dat er één mamafiets de meeste ideale fiets is. De ideale mamafiets is per persoon verschillend en afhankelijk van eigen smaak en ervaringen. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat bovenstaande voordelen voor alle fietsen in het assortiment gelden. Voor nog meer comfort kunt u een kijkje nemen bij de damesfiets met versnellingen. Dit geeft u net dat ene beetje extra gemak dat u zoekt!

Tips voor een optimaal gebruik van de mamafietsen

Gebruikstips? Om te fietsen? Het klinkt gek, want iedereen kan toch wel fietsen. Maar op een mamafiets is het toch net even anders dan op een normale fiets. Je moet toch met wat extra factoren rekening houden. Gebruik daarom onze gebruikstips!

Draaien? Toch niet zo simpel als gedacht

Een mamafiets is zeer praktisch voor het vervoeren van je kinderen en het meenemen van je boodschappen. Waar het iets minder praktisch in is, is kort draaien. De draaicirkel van een mamafiets is toch wel iets groter dan bij een normale fiets.

Zwaarder gewicht = langere remweg

Een mamafiets is nu eenmaal zwaarder dan een normale fiets, zeker als er ook een kindje en tas op de fiets zitten. En zwaarder gewicht staat gelijk aan een langere remweg. Net zoals een busje langer moet remmen als een kleine personenauto, geldt dit ook voor de mamafiets. Even wat eerder op de rem trappen is dus zeer verstandig.

Zorg dat alles goed vast zit

Je wilt tijdens het fietsen natuurlijk niets verliezen. Zorg daarom dat alles goed vast zit. Je wilt niet dat je boodschappentas op de grond valt of er iets anders valt. Check natuurlijk ook dubbel of je alle gordels van je kindje goed hebt vastgemaakt. 

Eerste ritje met de mamafiets: Oefen alleen

Als je voor het allereerst met een mamafiets gaat fietsen, dan is het natuurlijk verstandig om even alleen te oefenen. Ga eerst zelf even een rondje fietsen en voel aan hoe een mamafiets fietst. Ga daarna een keertje met zware boodschappen fietsen zodat je weet hoe het is om met extra gewicht te fietsen. Daarna is het tijd om met de kleine een proefritje te maken. Zo ben je optimaal voorbereidt op een mamafiets.

> Onze stadsfietsen dames of damesfiets met terugtraprem: Profiteer nu van gratis verzending op het gehele assortiment!

Sorteren

11 producten

Filteren
  1. Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld
    =
    morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

11 producten

Filteren

Wat zijn mamafietsen?

Mamafietsen zijn speciaal gemaakt om kinderen te vervoeren. Zo is er extra ruimte om een kinderzitje te monteren of heeft het een lagere opstap. Daarnaast is deze fiets een stuk steviger dan een normale fiets.

Wat is dé ideale mamafiets?

Dit hangt af van jouw wensen. Ga voor jezelf na wat je belangrijk vindt aan een mamafiets. Onderwerpen waar je bijvoorbeeld over na kunt denken: lagere opstap, dikkere banden, extra ruimte kinderstoeltje, voldoende versnellingen en een breder stuur.

Welke merken mamafietsen hebben jullie in het assortiment?

Wij verkopen mamafietsen van de bekende merken Altec, Popal en Spirit. Deze fietsen zijn in maar liefst 10+ kleuren te verkrijgen.