Elektrische fietsen kopen: gratis verzending in 24 uur

De elektrische fiets is nog nooit zo populair geweest. Bekijk de elektrische fietsen, waaronder e-bikes, van Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
topmerken zoals Altec, Popal en Vogue. Gratis verzending in 24 uur. Een elektrische fiets is de ideale fiets voor de mensen die grote afstanden afleggen naar werk, mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben en voor de recreanten die vele fietsroutes afleggen. Bij een elektrische fiets hebben mensen vaak het idee dat trappen overbodig is en dat de fiets vanzelf rijdt. Dit is echter niet altijd het geval. Er zijn namelijk twee type elektrische fietsen:

  • De pedelec, hier trapt men mee. De motor wordt namelijk geactiveerd door de trappers die bewegen
  • Elektrische fiets met motor, ook wel e-bike genoemd. Deze fiets kan wel vooruit bewegen zonder dat er getrapt wordt.

In Nederland wordt er voornamelijk gebruikgemaakt van de pedelec elektrische fietsen. Welke type je ook kiest, je bent er van verzekert dat het een snelle elektrische fiets is. Haal verschillende snelheden met deze fietsen. Zo kun je een snelheid van 45 km met een elektrische fiets behalen. Met een e-bike die 45 km haalt, ben je net zo snel op locatie als een scooter en in sommige gevallen zelfs de auto. Een hele goede reden om over te stappen op een elektrische fiets!

Populariteit e-bike blijft maar stijgen

 In de afgelopen 10 jaar is het gebruik van een e-bike ontzettend toegenomen. Dit komt vooral door de groep mensen in de leeftijdscategorie 35-64 jaar. Daarnaast blijft de elektrische fiets zeer populair onder de senioren. Wat opvalt, is dat e-bikes niet worden gebruikt om veel harder te fietsen. Het verschil tussen de snelheden van een normale fiets en een e-bike is niet zo groot. Het gaat er vooral om de comfort. E-bikes hebben verschillende voordelen:

- Hogere comfort tijdens het fietsen
- E-bike fietsen zijn sneller op locatie
- Mensen pakken vaker de fiets i.p.v. de auto of het OV

De populariteit van deze fietsen blijft stijgen. Zo stijgt deze ook bij de jonge ouders die hun jonge kinderen vervoeren op de fiets. De trapondersteuning is hiervoor ideaal.

Elektrische fiets kopen: Hoe werkt het in de praktijk? 

Het is belangrijk om te weten dat een elektrische fiets uit meerdere onderdelen bestaat. De drie belangrijkste onderdelen zijn:

- De motor
- De accu
- De display

Belangrijk detail:
-Actieradius van een elektrische fiets

Bedenk goed wat het doel van de aankoop is. Is het voor lange toertochten, om naar werk te komen of voor meerdere korte ritjes naar de school van je kinderen en naar de supermarkt? Voor korte stukken is een accu met een kleinere actieradius meer geschikt. Voor lange afstanden is een grotere actieradius weer beter. De meeste elektrische fietsen beschikken over een borstel loze motor (actieradius e-bike). Dit houdt in dat er tevens normaal gebruik kan worden gemaakt van de fiets, zonder dat je hiervoor extra kracht hoeft uit te oefenen.

- Type elektrische fiets
Zoals eerder gezegd, zijn er twee type elektrische fietsen. De pedelec of de elektrische fiets met motor, oftewel de e-bike. Maak hier van tevoren een keuze uit.

- Accu
De accu zorgt er voor de elektriciteit van de fiets. De accu is relatief zwaar, dus je fiets moet wel goed in balans blijven. De meeste elektrische fietsen hebben de accu op de bagagedrager en de aandrijfmotor in het voorwiel verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het gewicht goed is verdeeld over de fiets. Let hier goed op bij het kopen van een goedkope e-bike of pedelec.
Controleer daarnaast of je de accu kunt verwijderen. Houdt hier rekening mee i.v.m. het opladen van de fiets. Een stopcontact in de buurt is noodzakelijk.

- Motor
Het vermogen en de positie van de motor is ook zeer belangrijk. Als je vaak bergop fietst dan is het zeer welkom om een krachtigere motor te nemen met meer vermogen. De positie is belangrijk omdat dit de mogelijkheden bepaald wat betreft het versnellingssysteem. De positie van de motor is ook afhankelijk van persoonlijke smaak en de prijs. Bij goedkope elektrische fietsen zal de motor ook meer zichtbaar zijn dan bij de duurdere versies. De motor kan op drie verschillende posities worden geplaatst:

  • De voornaaf
  • De achternaaf
  • Middenmotor

De middenmotor is de populairste optie als het aankomt op de positie van de motor. Hier ligt het zwaartepunt namelijk laag en in het midden van de fiets. Balans houden is hierdoor een stuk eenvoudiger.

- Prijs
Een elektrische fiets is een stuk duurder dan een normale fiets. Bespaar geld en kies uit een van onze goedkope elektrische fiets aanbiedingen. Handige tip: bepaal van te voren je budget en zoek alleen naar een fiets in jouw prijscategorie. Dan vind je vanzelf de goedkoopste elektrische fiets!

Waarom een goedkope elektrische fiets kopen?

Een elektrische fiets biedt extra comfort en meer mobiliteit. Dit geldt niet alleen voor senioren maar ook voor mensen die last hebben van bepaalde medische klachten. Met een elektrische fiets belast je de heupen en knieën minder.

Voor ouderen en mensen met medische klachten zijn elektrische fietsen de ideale oplossing. Vooral elektrische fietsen met lage instap zijn een ideale oplossing voor degene die slecht ter been zijn. Steeds meer mensen geven tegenwoordig hun voorkeur aan een elektrische fiets. Net zoals bij normale fietsen zijn elektrische fietsen verkrijgbaar in diverse modellen, kleuren en maten. Bekijk snel een aanbieding voor een elektrische fiets en profiteer van onze scherpe prijzen!