Fiets vier jaar: Verzending = gratis!

Je gaat een fiets uitzoeken voor je kind van vier jaar. Memorabel en tegelijkertijd best spannend, Lees door

Van laag naar hoog sorteren

92 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

92 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
want waar moet je rekening mee houden als je een nieuwe fiets gaat bestellen? We geven je graag meer informatie, zodat je precies weet waar je het beste op kunt letten. 

Inchmaat en fiets kind vier jaar

Als je een fiets voor je kind van vier jaar gaat aanschaffen, dien je allereerst de grootte van de fiets vast te stellen. Deze grootte noemen we ook wel de inchmaat. Voor de inchmaat heb je enkele gegevens nodig, zoals de kledingmaat, de leeftijd en de lichaamslengte van je zoon of dochter. Daarbij is het goed om te weten dat de lichaamslengte een belangrijkere maatstaf is als de leeftijd. Voor je kind van vier jaar kun je het volgende aanhouden:

  • 14 inch: leeftijd drie tot vijf jaar, lichaamslengte 100 cm en kledingmaat tussen 98 en 108
  • 16 inch: leeftijd vier tot zes jaar, lichaamslengte 105 cm en kledingmaat tussen 103 en 118

Heb je hulp nodig bij het bepalen van de inchmaat voor een fiets voor een kind van 4 jaar? Onze klantenservice staat voor je klaar en helpt je graag verder als je nog vragen hebt!

Wat is de juiste zadelhoogte voor mijn kind?

Om je telg veilig en comfortabel te laten fietsen, is het essentieel dat het zadel op de correcte hoogte staat ingesteld. Staat dit onderdeel namelijk te laag, dan wordt het fietsen moeilijker. Ook van wezenlijk belang: als je zoon of dochter de knieën te ver moet buigen, trapt dit zwaarder. We geven je graag enkele tips om ervoor te zorgen dat het zadel precies goed staat:

  • Je kind moet te allen tijde met de bal van de voet aan de grond komen als het op het zadel zit. Is dit het geval, dan fietst hij of zij op de juiste manier.
  • Voor de laagste stand van het zadel kun je ook de afstand van het kruis tot aan de grond meten. Zorg er bij het opmeten voor dat je kind geen schoenen aan heeft en dat de voeten een beetje uit elkaar staan.
  • Tijdens het fietsen mag de knie niet boven de heup komen. Hierdoor gaat het trappen gemakkelijker.

Zo verhoog je de veiligheid op de fiets vier jaar

Hoe kan je vierjarige op een veilige manier fietsen? We zochten het voor je uit:

  • Een fiets voor 4 jaar die aansluit op de lengte van je kind is cruciaal. Een te groot model is gevaarlijk, aangezien dit de kans op vallen vergroot.
  • Een helm mag niet ontbreken als je kind op de fiets stapt. Als je wildebras dan een keer valt, is hij veel beter beschermd.
  • Je spruit kan beter uit de voeten met een lichtere fiets. Let er dus op dat de fiets niet te zwaar is.
  • Schaf een model aan waarop je kind rechtop zit, zodat het goed vooruit kan kijken in plaats van naar beneden.
  • Is je kindje nog niet klaar voor een echte fiets, dan kan je een Loopfiets hout overwegen