Fietspomp kopen: Waarop moet gelet worden?

Een fietspomp kopen zal niet vaak worden gedaan in het leven. Het is immers zo dat Lees door

Van laag naar hoog sorteren

21 producten in totaal

Filteren
per pagina
 1. Altec voorrek 26-28 inch
  Altec Voorrek 26-28 inch
  Waardering:
  100%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs € 39,95 Vanaf € 24,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Van laag naar hoog sorteren

21 producten in totaal

Filteren
per pagina
een goede aankoop vele jaren meegaat. Het is dan natuurlijk wel van enig belang om te weten wat een goede pomp is. Wat zijn bijvoorbeeld de kenmerken waaraan deze moet voldoen? Een fietspomp moet immers weliswaar de banden goed vol krijgen, maar dan wel op een gebruiksvriendelijke manier. Het volpompen van banden is immers iets wat het liefst zo min mogelijk kracht en energie kost. Daarom is een goede pomp nodig.

In eerste instantie gaat het dan dus om een fietspomp die gemakkelijk aan te sluiten is op het ventiel. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht ontsnapt en het pompen dus ook sneller resultaat oplevert. Daarnaast is het belangrijk dat de pomp soepel loopt. Hoe gemakkelijker de pompbeweging gemaakt kan worden, hoe soepeler het oppompen van de banden zal gebeuren. Dat neemt echter niet weg dat een fietspomp kopen ook nog van een aantal andere zaken afhankelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de prijs die gevraagd wordt voor het product

Het kopen van fietspompen: Hoe kan dit goedkoop gedaan worden?

Een goedkope fietspomp, hoe kunt u daar aan komen? Het is dan belangrijk om te weten wat allemaal van invloed is op de prijs. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe de prijs in verhouding tot de kwaliteit staat. Goedkoop is immers in dat opzicht een relatief begrip. Hoe langer de pomp meegaat, hoe beter hij zijn aankoopprijs opbrengt. Andere zaken die meespelen zijn:

 • Een fietspomp aanbieding kiezen
 • Korting op het verzenden en bezorgen
 • Korting bij meerdere aankopen
 • Een lage basisprijs

> Bekijk nu onze omafiets aanbiedingen en profiteer van kortingen tot wel 40%!

Een pomp gebruiken

Hoe kan een fietspomp op de juiste manier gebruikt worden? Moderne pompen hebben in veel gevallen een ingebouwde drukmeter. Dit maakt het gemakkelijker om in te schatten wanneer er voldoende lucht in de band zit. In het verleden werd dit gedaan door op de band te drukken. Het verschil in kracht in de handen kon dan dus een flinke rol spelen. Vaak werden banden daardoor onvoldoende goed opgepompt. Een fietspomp kopen die wel over een metertje beschikt is dus altijd goed aan te raden.

Daarnaast is het ook slim om te kijken naar zaken die ervoor zorgen dat de pomp gemakkelijk te hanteren is. Zo is een steun waar de voet op gezet kan worden om tegenwicht te bieden altijd gemakkelijk zijn. Bovendien is het fijn als de pomp wat hoger is. Dit zorgt voor een meer natuurlijke houding bij het pompen. Het voordeel daarvan is dat er geen pijn in de rug, armen of benen ontstaat omdat er verkeerd kracht gezet moet worden. Pompen die soepel lopen vereisen bovendien van nature al minder kracht om de banden vol te krijgen.

> De Popal Daily Dutch: Verzending = gratis!