Op fietsvakantie in Albanië: dit moet je weten

Nederland is een echt fietsland. Je vindt niet alleen goede fietspaden in het hele land, maar er zijn ook vele andere voorzieningen voor fietsers. In Albanië is dit wel anders. Dit is niet bepaald een fietsland met goede voorzieningen voor fietsers, maar toch een uitstekende fietsvakantiebestemming. Zeker als je het heerlijk vindt om door rustige natuurgebieden en kleine dorpjes te fietsen, is een fietsvakantie in Albanië een aanrader.

In dit artikel lees je wat meer over het fietsen in Albanië. De informatie op deze pagina kun je gebruiken om je goed voor te bereiden op jouw eventuele fietsvakantie in Albanië.

5x mooie fietsroutes in Albanië

Er zijn vele mooie fietsroutes uitgestippeld in Albanië. Het probleem is dat veel fietsroutes niet uitgeschreven zijn. Ook vind je vrijwel nergens bewegwijzering in Albanië. Lastig, maar eigenlijk ook wel leuk. Wij tippen je de volgende vijf routes in het land (allemaal zonder bewegwijzering!):

  • In de omgeving van Seranda. Als je deze route volgt, kom je onder andere door Vlore, Tepelene, Gjirokaster en Butrint. De route start en eindigt in Seranda.
  • In de omgeving van Tirana. Volg je deze route, dan kom je door plaatsjes als Elbasan, Peshkopi, Burrle en Kruje. De route start en eindigt in Tirana.
  • In de omgeving van het Meer van Ohrid. Deze route start in Shkodra en eindigt in Pogradec. Aanrader: een tochtje om het Meer van Ohrid. Tijdens dit tochtje zie je de verschillen tussen Albanië en buurland Macedonië erg goed.
  • Een rondje Zuid Albanië. Volg je deze route, dan kom je Albanië in via buurland Griekenland. Je rijdt door diverse kleine dorpjes, maar ook door grotere steden. Vanuit landschappelijk oogpunt is dit een van de mooiste fietsroutes in het land.
  • Van Macedonië naar Montenegro. Deze route voert je voor een groot deel door Albanië. Je komt onder andere door Peshkopi, Kukes, Fierze, Komani en Shkoder. Houd rekening met hoogteverschillen onderweg!

fietsvakantie in Albanië

> Bekijk onze duwfietsen: Gratis verzending!

De staat van de wegen in Albanië

Zoals al eerder vermeld, heeft Albanië geen goede voorzieningen voor de fietsers in het land. Dit is niet zo vreemd, want in Albanië fietsen beduidend minder mensen dan in Nederland. Een fietsvakantie in Albanië kan geweldig zijn, maar bereid je wel goed voor op behoorlijk slechte wegen. Ook de grotere wegen in het land zijn niet van geweldige kwaliteit: houd hier rekening mee. Bereid je je mentaal voor op heel wat gestuiter op je fiets, dan kun je toch meer van je fietsvakantie in Albanië genieten.

> Fietssloten kopen: Vandaag besteld = morgen in huis!

Praktische tips voor een geslaagde fietsvakantie

We geven je graag nog enkele praktische tips voor een geslaagde fietsvakantie in Albanië:

  • Ga in maart, april, mei of juni naar Albanië. In deze periode is het nog niet te warm in het land en komt de natuur bovendien tot leven.
  • Neem belangrijke onderdelen van je fiets, met uitzondering van de wielen, eventueel reserve mee. De fietsenmakers in Albanië hebben wel onderdelen, maar dan voornamelijk van Chinese fietsen. Wielen kunnen ze wel goed herstellen en eventueel vervangen.
  • Check de weersverwachting voor je naar Albanië vertrekt. Zo kun je de juiste kleding inpakken voor je fietsvakantie.

Omafietsen

Altec Roma Omafiets  28 inch - Mint Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mint Green
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Vanaf € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook Fietsroute Europa: Fietsen langs de Frontlijn!