Fietsvakantie door Denemarken: tips en leuke routes

In Denemarken kun je heerlijk fietsen. Niet alleen omdat je er heerlijk door de natuur kunt fietsen, maar ook zeker omdat er vele verschillende fietsroutes aangelegd zijn in het land. Met 12.000 kilometer aan prachtige fietsroutes, raak je hier eigenlijk nooit uitgefietst. Organiseer je een fietsvakantie in Denemarken, dan heb je dus meer dan genoeg leuke routes om op de planning te zetten. Wil jij dat jouw fietsvakantie in Denemarken een groot succes wordt? Gebruik dan de tips in dit artikel om je vakantie voor te bereiden.

Jouw fietsvakantie voorbereiden: vier belangrijke tips

Zeker als je in het buitenland gaat fietsen, is een goede voorbereiding voor jouw fietsvakantie erg belangrijk. Bereid je je goed voor, dan kun je je op vakantie namelijk volledig focussen op het fietsen en dit maakt jouw fietsvakantie een stuk relaxter. Wij geven je graag vier belangrijke tips voor het voorbereiden van jouw fietsvakantie in Denemarken.

  • Stippel van tevoren een route uit. Je hoeft niet precies te weten waar je op welke dag naartoe gaat fietsen, maar het is wel prettig om te weten wat het begin- en eindpunt van jouw fietsroute is en waar je allemaal langs wil fietsen.
  • Boek alle accommodaties voor je vertrekt. Je bent niet de enige sportieveling in Denemarken: zeker in het hoogseizoen kan het druk zijn op de diverse fietsroutes in het land. Dit betekent dat het ook druk is in de hotels en vakantiehuizen die aan de fietsroutes liggen. Wil je voorkomen dat je geen slaapplek kunt vinden, dan boek je alle accommodaties in Denemarken al voor je vertrekt.
  • Zorg ook voor voldoende vrije tijd. Je wil niet alleen op de fiets zitten in Denemarken, maar af en toe ook kunnen ontspannen en bijvoorbeeld bezienswaardigheden bewonderen. Plan je vakantie dus niet te vol met fietsen alleen, maar zorg voor voldoende vrije tijd.
  • Neem een fietshelm mee. Het is niet verplicht om met helm te fietsen in Denemarken, maar dit is wel verstandig. Zeker als je de route niet kent en het gewend bent stevig door te fietsen, val je sneller en is het goed een helm te dragen op de fiets.

Fietsvakantie Denemarken

> Is je oude fiets toe aan vervanging of ben je op zoek naar een nieuwe fiets? Bekijk deze Popal fietsen of de klassieke opafiets.

De populairste fietsgebieden in Denemarken

Zoals al eerder vermeld, kun je in Denemarken maar liefst 12.000 kilometer fietsen. Door het grote aantal fietsroutes in het land, kan het lastig zijn om een route te vinden die jij af wil fietsen tijdens je fietsvakantie. Wij helpen je graag de beste route te vinden voor jouw fietsreis. Dit doen we door de drie beste fietsgebieden in Denemarken voor je op een rijtje te zetten.

  • Jutland. Jutland is het grootste gebied van Denemarken, waar ieder jaar duizenden sportieve fietsers naartoe gaan voor een ontspannen fietsvakantie. In Jutland vind je niet alleen prachtige natuurgebieden, maar zijn ook allerlei leuke vikingstadjes te vinden. Wil je sportief fietsen én cultuur proeven, dan is dit het ideale gebied voor jouw fietsvakantie.
  • Kopenhagen. Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Waar het in andere hoofdsteden - zoals Amsterdam - vrijwel onmogelijk is om lekker te fietsen, is dit in Kopenhagen absoluut niet het geval. De fietspaden zijn hier namelijk erg breed en er wordt goed rekening gehouden met de fietsers in de stad. Natuurlijk fiets je niet de hele vakantie door de stad, maar fiets je ook in de mooie omgeving van het bruisende Kopenhagen. In deze omgeving vind je bijvoorbeeld prachtige bossen, waar je ook doorheen kunt fietsen.
  • Seeland. Seeland is een eiland dat bij Denemarken ligt. Je kunt het beste fietsen in Noord-Seeland, want hier is het landschap het allermooist. Ook ligt Noord-Seeland in de buurt van Kopenhagen, wat betekent dat je deze twee bestemmingen gemakkelijk met elkaar kunt combineren.

Liever naar een anders fietsland? Bekijk hier onze tips voor een fietsvakantie door Zweden.

Omafietsen

SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 12 inch - Pistache Groen
SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 12 inch - Pistache Groen
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,00 Special Price  229,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 22 inch - Mat Zwart
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 22 inch - Mat Zwart
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  439,00 Special Price  365,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
SuperSuper Lola 14 inch Meisjesfiets - Grijs/Roze
SuperSuper Lola 14 inch Meisjesfiets - Grijs/Roze
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,00 Special Price  179,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*