Een fietsvakantie door het fietsvriendelijke Engeland

Een fietstocht door Engeland vereist de nodige voorbereiding. Er zijn nauwelijks fietspaden. Het rijden over de vaak smalle hoofdwegen moet je als fietser vermijden. Deze wegen zijn gevaarlijk voor fietsers. Engeland lijkt een fietsonvriendelijk land.

Niet iedereen weet dat Engeland steeds fietsvriendelijker wordt. Je vindt als fietser in Engeland steeds meer mooie wegen en fietsroutes. Er zijn routes waar je vele kilometers verkeersvrij of met weinig verkeer kunt fietsen. Bovendien biedt Engeland de fietsers veel gastvrijheid.

De wegen in Engeland

De A-wegen in Engeland zijn vaak het drukst. De wegen in Engeland zijn genummerd. Hoe hoger het nummer, hoe onbelangrijker de weg. Wegen met een hoog nummer zijn vaak rustige wegen. De Bwegen in Engeland zijn de kleinere, vaak rustige wegen. Overigens kunnen ook deze wegen druk zijn. Immers, het is vaak de enige weg naar een dorp of een kleine stad. De mooiste fietswegen zijn de wegen zonder nummer. Op deze smalle weggetjes met veel bochten komt nauwelijks verkeer. Je hebt als fietser dus vaak het rijk alleen.

Heuvelachtig of bergachtig

Een deel van het Engelse landschap is heuvelachtig: platte heuvels met hei in Dartmoor, kalkstenen heuvels in de Cotswold, heuvels van de Downs, heuvels met muurtjes in de Yorkshire Dales en het Peak District, veel glooiende heuvels met hei in Northumbria.

In Devon en Cornwall vind je als fietser vaak steile heuvels en 'bergen'. Ook als je fietst door het Lake District moet je vaak steil klimmen.

Wil je met zo weinig mogelijk inspanning fietsen? Plan dan een route door Essex, Suffolk en Norfolk. In dit gebied, gelegen ten noordoosten van Londen, zijn nauwelijks heuvels.

Fietsroutes van Sustrans

De organisatie Sustrans heeft 9 lange afstandsroutes en 86 bewegwijzerde regionale fietsroutes in Engeland uitgezet. Nog niet alle routes zijn volledig bewegwijzerd. Bovendien zitten er soms hiaten in de bewegwijzering. Raadpleeg voor meer informatie over deze fietsroutes de website van Sustrans.

> Korting tot wel 40%: Bekijk nu de Popal fietsen!

Fietsroutes in Engeland

In het noordwesten van Engeland vinden fietsers bospaadjes en fraaie fietswegen langs de velden en de zee. Men heeft van niet meer gebruikte spoorwegen fraaie fietswegen gemaakt. Twee van die fietsroutes in het zuidwesten van Engeland zijn:

  • De fietsroute riviermond Exe, Exeter, Exmouth, Dawlish, Devon. Dit is een fietsroute van 42 kilometer.Je fietst langs de volledige riviermond van de Exe, ongetwijfeld genietend van het fantastische uitzicht vanaf de oever. Onderweg passeer je historische rivierdorpjes. De route voert over voornamelijk over onverharde wegen. Het is een gemakkelijke fietsroute. Daarom wordt deze fietsroute aangeduid met niveau 1.
  • Een fietsroute van Bristol naar Bath. Je fietst over het Bristol and Bath Railway Pack. Dit onverharde fietspad, met een lengte van circa 20 kilometer, is aangelegd op de niet meer gebruikte spoorweg van de Midland railway. Deze autovrije route begint in de historische havenstad Bristol en eindigt in Bath. Dit is een vrij gemakkelijke fietsroute. Daarom wordt deze fietsroute aangeduid met het niveau 2. Een fietsvakantie door het fietsvriendelijke Engeland

> Transportfiets kopen: Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

Omafietsen

Volare Dynamic Meisjesfiets 20 inch 7V - Roze
Volare Dynamic Meisjesfiets 20 inch 7V - Roze
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,00 Special Price  289,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 22 inch - Blauw
Altec Urban Transportfiets 22 inch - Blauw
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  375,00 Special Price  315,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 22 inch - Mat Blauw
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 22 inch - Mat Blauw
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  439,00 Special Price  365,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook onze informatie voor een fietsvakantie door Portugal: Handige info & tips!