Een fietsvakantie in Ierland: de mooiste routes en handige tips

Ierland is een rustig land met uitgestrekte, groene natuurgebieden. Als je van de natuur houdt, is dit land de perfecte bestemming voor jouw volgende fietsvakantie.

In dit artikel lees je meer over het organiseren van een fietsvakantie in Ierland. Zo lees je welke fietsroutes in het land zeker de moeite waard zijn, maar krijg je ook enkele handige tips om jouw fietsvakantie voor te bereiden. Tot slot lees je meer over de belangrijkste verkeersregels voor fietsers.

De 5 mooiste fietsroutes in Ierland

De meeste fietsroutes die je in Ierland vindt, lopen door prachtige natuurgebieden. Houd je van de natuur, dan is Ierland absoluut een geschikte bestemming voor jouw fietsvakantie. Maar welke fietsroutes kun je het beste volgen als je de prachtige natuur van Ierland wil verkennen? Wij tippen de volgende vijf routes:

 • The Kingfisher Trail. Deze route voert je over verharde wegen, maar ook door de ruige natuurgebieden van Ierland. De route is 480 kilometer lang, maar je kunt deze ook deels volgen.
 • De route van Galway City naar Spiddal. Deze route biedt je een prachtig uitzicht op de Kliffen van Moher. De route is niet zo lang (40km) maar heeft wel een flinke klim. Dit maakt de fietsroute toch uitdagend.
 • De Beara Peninsula fietsroute. Deze pittige route brengt je naar de spectaculaire Healy Pass. Hier heb je een mooi uitzicht over de Bantry Bay. De route is 195 kilometer lang.
 • Mourne Mountains. Wil je kennis maken met het traditionele landschap van Ierland? Dan fiets je over de Mourne Mountains. In dit berggebied vind je diverse fietsroutes, die je stuk voor stuk door prachtige natuurgebieden voeren.
 • The North West Cycle Trail. Deze fietsroute voert je langs diverse mooie meren en prachtige kastelen. De route is erg rustig en 325 kilometer lang.

fietsvakantie in Ierland

> Popal fiets kopen: Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis!

Tips om je fietsvakantie voor te bereiden

Natuurlijk wil je een geslaagde fietsvakantie organiseren. Wij helpen je hier graag een handje bij. Dit doen we door enkele tips te geven om jouw fietsvakantie in Ierland goed voor te bereiden.

 • Stippel je fietsroute(s) voor vertrek uit. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
 • Boek je accommodaties voor onderweg van tevoren. Zo kom je niet voor een gesloten deur te staan.
 • Neem altijd een jasje mee naar Ierland, ook als je in de zomer gaat fietsen. In de bergen kan het namelijk koud zijn.

> Kortingen tot 40%: Bekijk nu onze meisjesfietsen 14 inch!

Handig voor op vakantie: de belangrijkste verkeersregels in Ierland

Om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk enkele verkeersregels overtreed, zetten wij de belangrijkste verkeersregels voor fietsers in Ierland voor je op een rijtje.

 • Je hebt altijd een fiets nodig met vaste lampen. Wit of geel voor, rood achter. Ook moet je fiets een rode reflector aan de achterzijde hebben.
 • Je hebt altijd een fiets nodig met bel en goed werkende remmen.
 • Bellen op de fiets is niet verboden, maar je kunt wel een boete krijgen als je het verkeer hindert omdat je aan het bellen bent op de fiets.

Ook goed om te weten: het dragen van een fietshelm is niet verplicht in Ierland.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 28 inch N3 - Rosy Brown
Altec Dutch Transportfiets 28 inch N3 - Rosy Brown
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,- Aanbiedingsprijs  334,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec London Omafiets 28 inch - Licht Grijs
Altec London Omafiets 28 inch - Licht Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  269,- Aanbiedingsprijs  213,30
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Nera Transportfiets 28 inch N3 - Matt Black
Popal Nera Transportfiets 28 inch N3 - Matt Black
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  429,- Vanaf  399,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk hier ook alles over een fietsvakantie Noord-Ierland!