Luxemburg verkennen op de fiets: leuke routes en praktische tips

Wil je een fietsvakantie organiseren in het buitenland, maar heb je geen zin om ver te reizen naar jouw vakantiebestemming? Dan is Luxemburg wellicht de ideale bestemming voor jouw volgende fietsvakantie. Luxemburg is niet groot, maar je vindt er wel vele bewegwijzerde fietspaden. Deze fietspaden lopen door de mooiste natuurgebieden, prachtige steden en schattige dorpjes. Bijkomend voordeel: Luxemburg ligt lekker in de buurt, dus je hoeft niet ver te reizen om je vakantiebestemming te bereiken.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een fietsvakantie in Luxemburg. Zo beschrijven we niet alleen drie leuke fietsroutes die je in het land kunt volgen, maar geven we ook enkele tips voor een geslaagde fietsvakantie.

De drie leukste fietsroutes in Luxemburg

In Luxemburg vind je vele bewegwijzerde fietspaden van uitstekende kwaliteit. Wil je over al deze fietspaden heen fietsen, dan heb je een drukke en lange fietsvakantie. Wil je alleen de beste fietsroutes in Luxemburg volgen? Richt je pijlen dan op een of meerdere van onderstaande fietsroutes. Deze routes zijn naar onze mening namelijk het leukst.

  • Fietsroutes PC21 en PC12. Eerst volg je een deel van de PC21 fietsroute, daarna pak je de PC12 route over. De fietsroute is in totaal 74 kilometer lang.
  • Fietsroutes PC3 en PC22. Eerst volg je een deel van de PC3 fietsroute, daarna pak je de PC22 route over. Let op: het tweede deel van de route is wat zwaarder, door diverse beklimmingen onderweg.
  • Fietsroute PC1, ook wel Piste Cyclable du Centre genoemd. De totale afstand van deze route is 43 kilometer.

De eerste twee fietsroutes voeren je door groene en zeer rustige omgevingen. De tweede fietsroute is een stadsroute. Deze route voert je door Luxemburg-Stad en laat je op een leuke manier kennis maken met deze stad en de omgeving. Deze drie routes zijn wat ons betreft absoluut de moeite waard.

Luxemburg verkennen op de fiets: leuke routes en praktische tips

> Profiteer nu van kortingen tot wel 40%!: Koop nu online uw damesfiets!

Praktische tips voor een fijne fietsvakantie

Ga je voor het eerst op fietsvakantie in het buitenland? Dan geven wij je graag enkele tips om jouw fietsvakantie goed voor te bereiden, zodat je aan het einde van de rit terug kunt kijken op een geslaagde fietsreis.

  • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Niet overal in Luxemburg zijn restaurants en cafés te vinden. Bovendien is het leuk om onderweg te kunnen picknicken.
  • Neem warme kleding mee, ook in de zomer. Zeker in de vroege ochtend en in de avond kan het fris worden op de fiets.
  • Bedenk van tevoren welke fietsroutes je wil volgen in Luxemburg. Neem deze routes geprint met je mee. Zo voorkom je dat je verdwaalt, ondanks de goede bewegwijzering in Luxemburg.
  • Neem een fietspompje mee voor onderweg. Een fietspomp weegt nauwelijks iets en is toch altijd handig.
  • Neem een bandenplaksetje mee. Rijd je een keer over een scherpe steen of een stuk glas, dan is het wel erg vervelend als je de rest van de route moet lopen.
  • Laat je fiets nakijken door de fietsenmaker, voor je richting Luxemburg vertrekt. Eventuele versleten onderdelen kun je beter voor je fietsvakantie laten vervangen, dan erna.
  • Boek eventuele accommodaties voor onderweg van tevoren. Zo weet je zeker dat er plek voor je is in het hotel waar je langs komt.

Tot slot raden wij je aan lekker de tijd te nemen voor jouw fietsvakantie. Doe je enkele uren over een fietsroute, plan hier dan meer dan een paar uur voor in. Op deze manier heb je meer dan voldoende tijd om onderweg af en toe af te stappen, bijvoorbeeld voor een picknick of gewoon om even tot rust te komen. Ook heb je op deze manier meer tijd om de vele bezienswaardigheden onderweg te bewonderen.

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 22 inch - Mat Zwart
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 22 inch - Mat Zwart
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  439,00 Special Price  365,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 20 inch - Blauw
Altec Urban Transportfiets 20 inch - Blauw
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  369,00 Special Price  299,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  439,00 Special Price  379,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk dit ook eens: Fietsvakantie in Letland!