Fietsend Macedonië verkennen: tips voor een geslaagde vakantie

De meeste mensen die naar Macedonië gaan, doen dit om het ongerepte en zeer afwisselende landschap van het prachtige land te zien. En hoewel er in Macedonië niet veel fietspaden te vinden zijn, kun je dit land ook prima op de fiets verkennen. Meer over het fietsend verkennen van het prachtige Macedonië, lees je op deze pagina.

De leukste fietsroute in Macedonië

Wil je korte fietstochten maken in Macedonië? Dan zit je goed in Skopje en omgeving. Skopje is de hoofdstad van Macedonië. De stad ligt in het noorden van het land, in een mooie omgeving. Je kunt deze omgeving prima op de fiets verkennen, al zijn de fietstochten door en rond Skopje nooit echt lang.

Wil je een langere fietstocht maken tijdens je fietsvakantie in Macedonië? Rijd dan van Struga naar Debar. De weg tussen deze twee steden is namelijk schitterend. Als je deze volgt, kom je onder andere door een prachtige en zeer rustige vallei. Ook kom je door vele kleine dorpjes, waar de mensen erg gastvrij zijn en je graag thuis uitnodigen voor een drankje, een lunch of zelfs een diner. Erg bijzonder!

De wegen in Macedonië

Het is belangrijk om te weten dat er in Macedonië geen echte fietspaden aangelegd zijn. Fietsen in Macedonië is dus niet hetzelfde als fietsen in Nederland of fietsen in andere Europese landen, want er zijn simpelweg geen losse paden aangelegd voor de fietsers in het land. Toch hoef je je geen zorgen te maken dat je alleen maar over drukke autowegen moet rijden tijdens je fietsvakantie in Macedonië. Er zijn namelijk veel nieuwe autowegen aangelegd in het land. Bij het aanleggen van een nieuwe weg wordt de oude weg niet weggehaald, maar blijft deze gewoon liggen. De auto’s rijden op de nieuwe weg, de fietsers nemen de oude weg. Ideaal!

> Meisjesfiets 14 inch: Nu verkrijgbaar met kortingen tot wel 40%!

De kwaliteit van de wegen in Macedonië varieert. Sommige wegen zijn prima, andere wegen zijn sterk verouderd en bovendien beschadigd. Toch kun je prima over de verouderde en beschadigde wegen fietsen. Af en toe heb je te maken met een kapot stuk asfalt, maar hier fiets je zo overheen.

Zeker in de bergen kan de kwaliteit van de wegen wat minder goed zijn. Dit komt omdat hier in bepaalde seizoenen stenen op de weg kunnen vallen, die het asfalt vernielen. Toch is het niet zo dat de wegen in Macedonië zo verouderd en beschadigd zijn, dat dit land niet geschikt is als fietsvakantiebestemming. Het fietsen is er minder luxe dan in Nederland, maar dit is juist ook wel leuk.

fietsvakantie Macedonïe

> 2 in 1 loopfiets: Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis!

De beste periode voor een fietsvakantie in Macedonië

Wij raden je aan om in de volgende maanden naar Macedonië te trekken voor een fietsvakantie:

  • Juni.
  • Juli.
  • Augustus.
  • September.

Ga liever niet eind september of in de maanden oktober, november, december, januari, februari, maart, april en mei naar Macedonië voor een fietsvakantie. In deze maanden is het namelijk te koud voor een fietsvakantie. Je kunt het beste in de maanden juni, juli en augustus naar Macedonië gaan voor een fietsvakantie, want in deze maanden is het droog en bovendien lekker warm.

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Petrol Blue
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Petrol Blue
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  469,00 Vanaf  375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Plus 7-Speed Groen
Spirit Regular Plus 7-Speed Groen
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,00 Special Price  339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Daily Dutch Basic+ 26 inch 3V - Army Green
Daily Dutch Basic+ 26 inch 3V - Army Green
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  519,00 Special Price  499,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk hier ook alles over de fietsvakantie Albanië!