Fietsen in Noord-Ierland

Wil je een fietsvakantie organiseren en vind je het leuk om een unieke bestemming te kiezen voor jouw reis? Organiseer dan een fietsvakantie in Noord-Ierland. Deze fietsvakantiebestemming wordt niet vaak gekozen door Nederlandse fietsers, maar is zeker een aanrader. Meer over het fietsen in Noord-Ierland, lees je op deze pagina.

Fietsvakantie in Noord-Ierland

Noord-Ierland: een korte introductie

Het Ierse eiland bestaat uit twee delen, namelijk Ierland en Noord-Ierland. Ierland beslaat ongeveer 80 procent van het Ierse eiland. Noord-Ierland, ook wel Ulster genoemd, beslaat de overige 20 procent.

Noord-Ierland heeft zich de afgelopen jaren niet bepaald gefocust op het aanleggen van fietspaden. Jammer, maar toch is dit land echt een aanrader als fietsvakantiebestemming. Zeker als je graag door de natuur fietst, is Noord-Ierland een leuke bestemming voor jouw volgende fietsvakantie.

De mooiste fietsgebieden in Noord-Ierland

Organiseer je een fietsvakantie in Noord-Ierland, dan kun je langs de kust of in het binnenland fietsen. Stippel je een route uit langs de kust? Houd er dan rekening mee dat je door een ruig en vrij bergachtig gebied gaat fietsen. Dit brengt wat extra uitdagingen met zich mee, maar is ook erg bijzonder. Tip voor de liefhebbers van fietsroutes langs de kust: het graafschap Antrim. Dit gebied vind je ten noorden van Belfast en is zeker de moeite van het fietsen (en soms harde trappen!) waard.

Fiets je landinwaarts, dan kom je voornamelijk langs mooie meren, door uitgestrekte weiden en door groene bossen. Heb je niet zo veel zin om veel te moeten klimmen op de fiets? Dan raden wij je aan om in het binnenland van Noord-Ierland te blijven, want hier is het beduidend vlakker dan aan de kust.

> Vandaag besteld = binnen 24u verzonden: Bestel nu een fietsslot!

Het verkeer in Noord-Ierland

Goed om te weten: in Noord-Ierland rijdt al het verkeer links. Dit betekent dat jij ook links moet rijden. Wat het fietsen in Noord-Ierland – ondanks het feit dat je links moet fietsen – erg prettig maakt, is het feit dat Noord-Ierse automobilisten vrij geduldig zijn. De gemiddelde automobilist vindt het niet erg om je de ruimte te geven door even op je te wachten.

Je kunt over grote geasfalteerde wegen fietsen in Noord-Ierland, maar deze wegen zijn vaak wel wat drukker. Hoewel de gemiddelde automobilist je de ruimte geeft als fietser, is dit niet altijd prettig. Je kunt er soms dan ook beter voor kiezen om in een klein zijweggetje af te slaan. Hier is het veel rustiger. Wel zijn de heuvels op de kleine weggetjes steiler dan op de grote wegen.

> De bureaufiets: Verzending = gratis!

De beste reistijd voor jouw fietsvakantie in Noord-Ierland

Je kunt best een fietsvakantie in de zomer organiseren, als je naar Noord-Ierland gaat. In veel andere landen is het in de zomer te warm om de hele dag te fietsen, maar in Noord-Ierland heb je hier geen last van. Hier is het gemiddeld tussen de 18 en 22 graden in de zomer.

Andere belangrijke klimaatinfo voor Noord-Ierland:

  • De temperatuur in Noord-Ierland is redelijk stabiel. Dit komt door het zeeklimaat en de warme golfstroom.
  • Het kan plotseling hard gaan regenen in Noord-Ierland. Neem daarom altijd een poncho mee.
  • De meeste onverwachte regenbuien duren niet lang. Een uurtje schuilen is vaak voldoende.

Omafietsen

Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Vanaf € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zand
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zand
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets  28 inch - Mint Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mint Green
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk hier ook alles over een fietsvakantie Wales!