Fietsvakantie door Slovenië: de mooiste routes en praktische tips

Slovenië is een land in Midden-Europa, dat onder andere aan Oostenrijk, Italië en Hongarije grenst. Er zijn niet zo veel mensen die naar Slovenië op vakantie gaan, maar eigenlijk is dit hartstikke zonde. Het land is namelijk prachtig en bovendien erg aantrekkelijk voor sportieve fietsers. De fietspaden die je in Slovenië vindt, lopen namelijk door de mooiste natuurgebieden en de schattigste dorpjes.

Wil jij een fietsvakantie door Slovenië organiseren? Verdiep je dan in Slovenië als fietsland door de informatie op deze pagina door te lezen. In dit artikel lees je niet alleen wat de mooiste fietsroutes in Slovenië zijn, maar ook hoe je jouw fietsvakantie in dit land optimaal voor kunt bereiden.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 24 Inch 3V - Licht Groen
Altec Dutch Transportfiets 24 Inch 3V - Licht Groen
Rating:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  439,00 Special Price  379,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Jeans Blauw
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Jeans Blauw
Rating:
97%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  349,00 Special Price  289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Melody Meisjesfiets 18 inch - Zand
Volare Melody Meisjesfiets 18 inch - Zand
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  249,95 Special Price  209,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Bekijk hier de best verkochte van jongensfiets & meisjesfiets van deze maand.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Slovenië is een van de groenste landen van Europa. Wil je zo veel mogelijk door de mooie natuur van dit land fietsen, dan kun je het beste een van de volgende fietsroutes door Slovenië volgen:

  • De fietsroute van de Sloveense kust naar Italië, Kroatië en weer terug. Volg je deze fietsroute, dan kom je langs diverse prachtige bezienswaardigheden. Wel moet je een goede conditie hebben voor deze route, want de tocht is ruim 100 kilometer lang en zeker niet altijd vlak.
  • De fietsroute door het bergachtige gebied van Kranjska Gora. Deze route begint en eindigt in Kranjska Gora en is ruim 90 kilometer lang. Het begin van de route is vrij rustig, maar de laatste kilometers zijn wat zwaarder. De laatste kilometers van de Kranjska Gora route gaan namelijk de berg op.
  • De fietsroute rond Bled. Bled is een gezellige stad in Slovenië, die in een prachtig natuurgebied ligt. Volg je deze fietsroute van ongeveer 65 kilometer, dan fiets je vooral door de prachtige natuur van Bled.

Fietsvakantie door Slovenië

Vier tips om jouw fietsvakantie goed voor te bereiden

Ga jij binnenkort een lange fietstocht door het groene Slovenië maken? Bereid je dan goed voor. Dit doe je door onderstaande zaken te regelen:

  • Achterhaal van tevoren in welke dorpen je iets kunt eten en/of drinken en waar je gaat slapen. Reserveer accommodaties altijd van tevoren. Veel Sloveense woonplaatsen zijn erg klein: hier kun je eigenlijk niet echt iets eten of drinken en zijn ook geen hotels of appartementen te vinden. Daarom is het goed om dit soort dingen van tevoren al even uit te zoeken en vast te leggen.
  • Neem altijd een warm jack mee, ook in de zomer. In de bergen kan het vrij fris zijn en het is niet prettig om in de kou te moeten fietsen. Hier kun je zelfs ziek van worden. Neem daarom altijd een warm jack mee, die je even aan kunt doen als het net wat frisser wordt op de fiets.
  • Neem een goede fiets mee. Slovenië is niet alleen groen, maar ook erg bergachtig. Je kunt alleen fijn fietsen in dit land als je een goede fiets hebt. Heb je zelf geen goede fiets? Dan huur je een goede fiets in Slovenië. Zeker in de toeristische gebieden van het land zijn diverse bedrijven te vinden waar je een goede fiets kunt huren.
  • Ga je door de bergen fietsen? Neem dan een helm mee. Het dragen van een helm op de fiets is niet verplicht, maar zeker in de bergachtige gebieden wel verstandig.

Tot slot willen wij je aanraden om niet in de zomerperiode in Slovenië te gaan fietsen. In de zomermaanden kan het namelijk erg warm worden in het land. Organiseer je jouw fietsvakantie toch in de maanden juli of augustus, dan neem je extra water mee op de fiets. Zeker als je een bergachtige fietsroute gaat volgen, kost dit veel energie en heb je extra water nodig.

> Tips voor een fietsvakantie door Frankrijk