Op fietsvakantie in Slowakije: dit zijn de mooiste fietsgebieden

Veel mensen die een fietsvakantie in het buitenland willen organiseren, zetten Slowakije helemaal niet op hun lijstje met potentiële bestemmingen. Zonde, want het land is prachtig en beschikt over tientallen mooie fietsroutes die absoluut de moeite waard zijn.

Ben jij wel van plan om het prachtige Slowakije op de fiets te verkennen? Lees dan op deze pagina welke regio’s in het land volgens onze experts de mooiste fietsgebieden zijn.

fietsvakantie in Slowakije

Bratislava

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. Als je het leuk vindt om een dagje te fietsen en je bovendien veel van afwisseling houdt, raden wij je zeker aan om Bratislava en de omgeving van de stad te verkennen op de fiets. Het centrum van de stad is niet alleen mooi, maar beschikt bovendien over gloednieuwe fietspaden. Net buiten de stad vind je vele oude bossen, waar je heerlijk doorheen kunt fietsen.

Tip: fiets vanuit Bratislava naar Devín. Dit is een burchtruïne die op de rotsen aan de Morava en de Donau ligt. Als je de rotsen beklimt, heb je een prachtig uitzicht op Slowakije én Oostenrijk.

> De 14 inch meisjesfietsen: Kortingen tot wel 40%!

West-Slowakije

West-Slowakije is erg veelzijdig. In de regio vind je kale vlakten, maar ook de groene heuvels van de Kleine Karpaten. Wij raden je aan om deze regio vanuit Bratislava op de fiets te verkennen. Dit doe je door vanuit de hoofdstad van Slowakije langs de Morava te fietsen. Als je deze route volgt, kom je langs de Oostenrijkse grens en doorkruis je diverse mooie ooibossen en rietvelden. Een zeer veelzijdige route!

Tip: neem pauze in een van de oude dorpjes die op je route liggen. In deze dorpjes lijk je wel 100 jaar terug in de tijd te gaan en dit is erg bijzonder.

Banská Bystrica

Houd je wel van een avontuurlijke fietstocht? Ga dan naar Banská Bystrica, in het hart van Slowakije. Dit gebied wordt omringd door twee nationale parken, namelijk Grote Fatra en Lage Fatra. Verken je deze centrale regio op de fiets, dan kom je door diverse prachtige beukenbossen. Ook moet je regelmatig bergop, want in de regio zijn veel hoge bergen te vinden. Houd je ogen goed open in de wilde gebieden van Banská Bystrica, want hier kun je allerlei wilde dieren tegenkomen. Denk hierbij aan wolven, maar ook aan beren. Spannend!

Praktische tips voor een geslaagde fietsvakantie

Heb jij na het lezen van bovenstaande alinea’s helemaal zin gekregen in jouw fietsvakantie in Slowakije? Boek dan niet direct, maar lees eerst onderstaande tips. Deze tips helpen je een geslaagde fietsvakantie in het prachtige Slowakije te organiseren.

  • Bedenk van tevoren welke regio’s je op de fiets wil verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om twee regio’s met elkaar te combineren. Je kunt bijvoorbeeld rond Bratislava fietsen en vervolgens het westen van Slowakije verkennen op de fiets.
  • Houd rekening met slechte wegen. De wegen in Bratislava zijn gloednieuw, maar buiten de hoofdstad is de infrastructuur verouderd.
  • Organiseer je vakantie op het juiste moment. Je kunt het beste een fietsvakantie in Slowakije organiseren in het voorjaar of net na het hoogseizoen, in de maanden september en oktober.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Aanbiedingsprijs  359,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
85%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  229,00 Vanaf  199,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Lavender
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Lavender
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Aanbiedingsprijs  359,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook alles over een fietsvakantie Kroatië!