• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Een andere optie voor een Gazelle damesfiets

Er zijn verschillende redenen aan te voeren om te onderzoeken wat een goed alternatief voor een Gazelle damesfiets is. Niet in de laatste plaats komt het dan aan op de kosten voor de fietsen.

17 artikel(en)

17 artikel(en)

Wanneer de verschillen te verwaarlozen zijn, maar de prijs sterk varieert, dan is een keuze voor het goedkoopste model natuurlijk een goed te verdedigen daad. Juist daarom is het ook belangrijk om te weten dat een Gazelle fiets voor dames niet de enige optie is die de moeite van het overwegen waard is. Zolang er wel aandacht is voor de belangrijkste kenmerken.

Een damesfiets van Gazelle is natuurlijk niet zomaar populair geworden. Hier zijn jaren van ontwikkeling en aandacht voor verbetering aan vooraf gegaan. Het is echter natuurlijk niet zo dat alleen deze fabrikant deze ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ook veel concurrenten hebben niet stil gezeten. Dit betekent dus ook dat zij met goed opties van kwaliteit op de markt gekomen zijn in recente jaren.

Alternatieve Gazelle damesfiets vergelijken

Wanneer gekozen moet worden tussen een Gazelle damesfiets en een alternatief is het wel van belang om te weten wat de punten van aandacht zijn. Dit hangt echter wel sterk af van de persoon en de manier waarop de fiets gebruikt gaat worden. Stel daarom altijd een aantal punten van aandacht op. Enkele zaken waarop een Gazelle voor dames concurrentie mag verwachten zijn:

 • Meerdere versnellingen gemonteerd
 • Verlichting op batterijen voor en achter
 • Stevig slot om de fiets te vergrendelen
 • Een stabiele standaard
 • Een gesloten kettingkast

Het gaat dus vooral om kenmerken op het gebied van gebruiksgemak en veiligheid. Deze zijn zowel bij een Gazelle fiets voor dames als bij een alternatief over het algemeen van vergelijkbare kwaliteit. Dit maakt dus ook bijna vanzelf dat de alternatieven een betere verhouding tussen prijs en kwaliteit te bieden hebben. Dit komt omdat de bekendheid van de fabrikant niet per definitie evenredig is aan de mate van kwaliteit die geboden wordt. Kijk dus altijd naar dit soort zaken wanneer de verschillende fietsen met elkaar vergeleken gaan worden. Dit maakt het kiezen een flink stuk gemakkelijker voor iedereen.

> Het alternatief op de Gazelle fiets: Kortingen tot wel 40%!

Het afstellen van de remmen

Om veilig te kunnen fietsen is het hebben van goede remmen zeer belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor een alternatief voor een Gazelle damesfiets. Daarnaast is het natuurlijk ook essentieel dat de remmen goed afgesteld zijn. Doe dit door de remmen in te knijpen. Moet er te ver doorgeknepen worden, dan moeten de remmen iets strakker worden gesteld. Remt de fiets al flink bij minimaal knijpen? Draai dan de remschoef iets losser zodat er meer ruimte is om rustig te remmen. Ook te stevig remmen kan immers gevaarlijk zijn. Ook dit moet dus in ieder geval goed voorkomen worden.

> Verzending = gratis: Bekijk het Gazelle herenfiets alternatief!