• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Een alternatief voor een Gazelle kinderfiets: Verzending binnen 24 uur!

Een Gazelle kinderfiets is natuurlijk altijd een goede keuze als het gaat om stevigheid. Het is echter ook een keuze met een flink prijskaartje.

6 artikel(en)

6 artikel(en)

Dit is mede zo omdat kinderfietsen maar een beperkte tijd meegaan omdat een kind in de groei is. Om die reden kan het dus heel aantrekkelijk zijn om alternatieven te bekijken. Goede fietsen van sterke kwaliteit die niet hoeven onder te doen voor de topmerken, maar wel een flink stuk goedkoper in aanschaf zijn. Er zijn flink wat van deze alternatieven op de markt, waardoor het altijd mogelijk is om een goede keuze te maken.

Wat eigenlijk geldt voor alle fietsen, is dat het alternatief voor een Gazelle kinderfiets in ieder geval aan een aantal voorwaarden moet voldoen. In de eerste plaats moet de fiets bijvoorbeeld tegen een stootje kunnen. Kinderen racen met de fietsen, maar zetten hem bijvoorbeeld ook minder voorzichtig weg dan volwassenen. Dit betekent dat stoten en vallen vrij vaak voorkomt. De fiets moet hier natuurlijk goed tegen kunnen. Dit zijn belangrijke kwaliteitseisen waar de alternatieven aan kunnen voldoen.

Alternatief model kinderfiets vergelijkbaar met Gazelle

Wanneer een vergelijking gemaakt gaat worden tussen de Gazelle kinderfiets en de alternatieven, dan zal vanzelf op enig moment bij de prijs uitgekomen worden. Dat neemt echter niet weg dat er een flink aantal gebruikskenmerken zijn die van enige waarde zijn bij het kiezen van een goede fiets. Dat betekent dat een aantal zaken goed op orde moeten zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan zaken zoals de volgende punten:

 • Een goede stevig terugtraprem die werkt
 • Stevig banden die niet snel lek gaan
 • Verlichting en reflectoren rondom het fietsje
 • Verstelbaar zadel en stuur om mee te groeien

Zet alle punten van aandacht op een rij en vergelijk deze met zowel de Gazelle kinderfiets als de alternatieve opties. Al snel zal duidelijk worden dat de verschillen in deze opzichten niet heel groot zijn. Daardoor is het goed te verdedigen dat voor een goedkopere fabrikant wordt gekozen. De kwaliteit die voor een betere prijs geboden wordt, geeft dan immers vanzelfsprekend de doorslag bij de keuze. Dit kan natuurlijk meerdere keren worden gedaan, een kind heeft in de jonge jaren ongeveer om de twee jaar een nieuw model nodig. Dit kan dus een flinke besparing opleveren.

> Kortingen tot wel 40%: Bestel nu een alternatief op de Gazelle fiets!

Fietsstuur verstellen

Omdat een kind groeit, is het van belang het fietsstuur en het zadel altijd op de juiste hoogte te hebben. Een fietsstuur verstellen kan gemakkelijk worden gedaan wanneer het zadel op de juiste hoogte is gezet. Zet het kind op de fiets en laat hem of haar het stuur beethouden. Zo kan gemeten worden welke hoogte nodig is. Wanneer deze gevonden is kan het stuur worden vastgezet. Soms gaat dit met een kliksysteem. Andere fabrikanten hebben ervoor gekozen om het stuur vast te schroeven. In zulke gevallen moet gebruikgemaakt worden van een steeksleutel of een inbussleutel. Let wel op dat het stuur dan goed vastgedraaid moet worden.

> Meisjesfiets 14 inch: Gratis verzending!