Kinderfiets 10 inch: Gratis verzending in 24 uur!

Een kinderfiets 10 inch is het ideale model voor kleine kinderen die voor het eerst moeten Lees meer

leren fietsen. Dit is immers het allerkleinste model en is dus geschikt voor de kleintjes tussen 1 en 3 jaar om de eerste rondjes mee te maken. Omdat het ook nog eens hele leuke fietsjes betreft, is het vaak ook nog eens extra aantrekkelijk om samen het fietsen te leren. Kinderen zullen graag opstappen. Dit is natuurlijk veel waard.

Een 10 inch kinderfiets is bovendien altijd ook te krijgen met de benodigde hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een kinderfiets 10 inch met duwstang. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om je kind te ondersteunen bij het leren fietsen. Dat maakt het natuurlijk als ouder ook extra aantrekkelijk om hiervoor te kiezen.

10 inch kinderfietsen: De beste optie voor veiligheid

Ook al is het zo bij kinderfietsen van 10 inch dat je als ouder nog veel ondersteuning kan geven, is het nog steeds belangrijk dat de veiligheid goed in acht wordt genomen. Dat betekent dus dat de fietsjes wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Goede voorbeelden hiervan zijn onder andere:

  • Een frame en duwstang van stevig materiaal
  • Goede bandjes die sterk blijven
  • Een sterke achteruittraprem
  • Een zadel en stuur die in hoogte verstelbaar zijn voor de juiste houding

Het zadel en het stuur zijn niet alleen van belang voor de juist comfortabele houding, maar ook voor de veiligheid. Zeker wanneer je kind zelfstandig leert fietsen is dit heel belangrijk. Een goede houding zorgt er immers voor dat de fiets beter te beheersen is. Dit geldt natuurlijk niet minder voor een kinderfiets 10 inch met duwstang. De duwstang heeft dan immers geen invloed meer op de veiligheid van je kind, terwijl een goede houding dit wel heeft.

> Bekijk de meisjesfiets 10 inch: Verzending = gratis!

Vanaf welke leeftijd fietsen zonder zijwielen?

Het is per kind afhankelijk op welke leeftijd een kind (wilt of) leert fietsen zonder zijwielen. De gemiddelde leeftijd is rond de 5 á 6 jaar. Hier zie je alle fietsen met zijwieltjes. Als je jouw kind leert fietsen zonder zijwielen houd dan goed rekening met de veiligheid van het kind en ook het plezier en vertrouwen tijdens het leren fietsen. Neem rustig de tijd en zorg vooral dat het leuk is!

Een verzekering afsluiten voor de fiets

Fietsen die veel gebruikt worden krijgen ook veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan botsingen, weersomstandigheden en problemen met criminelen. De fiets kan dus kapotgaan of gestolen worden. Het is dan natuurlijk wel verstandig om hier tegen te wapenen. Bijvoorbeeld door het afsluiten van een verzekering. Dit kan worden gedaan wanneer de fiets wordt aangeschaft. Bijvoorbeeld door direct ook voor de Klikzeker verzekering te kiezen die tegen al deze zaken kan dekken. Dit scheelt direct veel zorgen en geeft dus ook veel rust. Het is immers een stuk minder lastig om een kind te zien vallen bij het leren fietsen of te zien botsen door te hoge snelheid. Al wil je dit natuurlijk wel voorkomen. Een verzekering lost dit op.

> De jongensfiets 10 inch: Kortingen tot wel 40%!

Geen producten gevonden voor deze selectie.