Kinderfiets 10 inch: Gratis verzending in 24 uur!

Ben je van plan een kinderfiets te kopen, dan kom je terechte de wondere wereld van Lees door

Van laag naar hoog sorteren

13 producten in totaal

Filteren

13 producten in totaal

Filteren
inches. Wanneer je kleintje tussen de 1 en 3 jaar is, is de kans groot dat een kinderfiets met 10 inch wielmaat de ideale maat fiets is. Natuurlijk rijd je kind niet direct weg wanneer hij of zij een nieuw fietsje aangeboden krijgt. Ze moeten het eerst nog leren. Om hen en jou te ondersteunen, komt een 10 inch kinderfiets vaak met een duwstang. Handig!

Kenmerken van een 10 inch kinderfiets

Kijk je met je kind samen naar het aanbod, dan zal de aandacht blijven hangen op superhelden of prinsessen. Dit zijn nu eenmaal de thema’s die de belevingswereld van je kindje op deze leeftijd bepalen. Je kunt er voor kiezen hier in mee te gaan. Kijk je naar ons aanbod, dan zul je zien dat we naast themafietsen nog veel meer keuze hebben voor een 10 inch kinderfiets. Wat deze fietsjes gemeen hebben is dat deze modellen beschikken over:

  • Een duwstang
  • Afneembare zijwieltjes
  • Terugtrapremmen

Een kinderfiets van 10 inch is het ideale model voor kleine kinderen die voor het eerst leren fietsen. Dit is immers het allerkleinste model en is dus geschikt voor kinderen die net driewieler- af zijn. Wanneer je kind plaatsneemt op een 10 inch kinderfiets, kan het zijn dat het wat angstig is. Met een duwstang heeft je kind de mogelijkheid om de wereld te verkennen. Veilig aan vaders’ of moeders’ hand. Eenmaal gewend aan het gevoel van fietsen, kan in een later stadia de duwstang verwijderd worden. Vanaf dat moment zal je kind zijn evenwicht bewaren door de zijwieltjes die zorgen voor de nodige stabiliteit.

Koop een passende kinderfiets

Soms wil je op bepaalde zaken bezuinigen. Maar kinderfietsen zou je net onder dit rijtje moeten scharen, Beknibbeld hier niet op, want veiligheid is het belangrijkste aspect. Andere zaken waar je rekening mee moet houden bij aanschaf van een kinderfietsje zijn de volgende punten:

  • Goed met de voeten bij de grond: plotseling remmen doet een kind zelden met de handrem. Belangrijk is daarom dat je kind tenminste met één neus van zijn schoen bij de grond kan komen
  • Goede inchmaat: koop je een goede inchmaat voor je kind, dan kun je het eerste punt al wegstrepen. Heeft je kind een kledingmaat van 86 tot 98, dan is een kinderfiets van 10 inch geschikt. Natuurlijk kan het voorkomen dat je kind juist lange of korte benen heeft. Pas dan de hoogte van het zadel en het stuur aan
  • Juiste instap: een 10 inch kinderfiets komt vaker met een lagere instap dan een kinderfiets met grotere inchmaten. Omdat de motoriek van een kind op die leeftijd nog geen hoge instap aankan, is het belangrijk om je te richten op een wat lager frame

Wil je liever wat specifieker zoeken voor je zoon of dochter? Bekijk dan eens ons assortiment voor de meisjesfiets 10 inch of de jongensfiets 10 inch.

10 inch kinderfietsen: De beste optie voor veiligheid

Ook al kun je bij kinderfietsen van 10 inch veel ondersteuning geven, is het nog steeds belangrijk dat de veiligheid goed in acht wordt genomen. Dat betekent dus dat een kinderfietsje van 10 inch wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Goede voorbeelden hiervan zijn onder andere:

  • Een frame en duwstang van stevig materiaal
  • Goede bandjes die sterk blijven
  • Een sterke achteruittraprem
  • Een zadel en stuur die in hoogte verstelbaar zijn voor de juiste houding

Het zadel en het stuur zijn niet alleen van belang voor de juist comfortabele houding, maar ook voor de veiligheid op een kinderfiets 10 inch. Zeker wanneer je kind zelfstandig leert fietsen op een 10 inch kinderfiets is dit heel belangrijk. Een goede houding zorgt er immers voor dat het 10 inch fietsje beter te beheersen is. Dit geldt natuurlijk niet minder voor een kinderfiets 10 inch met duwstang.

> Bekijk de : Verzending = gratis!

Vanaf welke leeftijd fietsen zonder zijwielen?

Het is per kind afhankelijk op welke leeftijd een kind (wilt of) leert fietsen zonder zijwielen. De gemiddelde leeftijd is rond de 5 á 6 jaar. Hier zie je alle fietsen met zijwieltjes. Een kinderfietsje 10 inch is bijna altijd wel met zijwieltjes. Als je jouw kind leert fietsen zonder zijwielen houdt dan goed rekening met de veiligheid van het kind en ook het plezier en vertrouwen tijdens het leren fietsen. Neem rustig de tijd en zorg vooral dat het leuk is!

Een verzekering afsluiten voor de fiets

Een kinderfiets 10 inch die veel gebruikt wordt krijgt ook veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan botsingen, valpartijen en weersomstandigheden. De fiets 10 inch kan dus kapotgaan of gestolen worden. Het is dan natuurlijk wel verstandig om hier tegen te wapenen. Bijvoorbeeld door het afsluiten van een verzekering. Dit kan worden gedaan wanneer de het fietsje 10 inch wordt aangeschaft. Bijvoorbeeld door direct ook voor de Klikzeker verzekering te kiezen die tegen al deze zaken kan dekken. Dit scheelt direct veel zorgen en geeft dus ook veel rust. Het is immers een stuk minder lastig om een kind te zien vallen bij het leren fietsen of te zien botsen door te hoge snelheid. Al wil je dit natuurlijk wel voorkomen. Een verzekering lost dit op.

10 inch fiets voor kinderen goedkoop kopen

Bij ons profiteer je bij een kinderfiets 10 inch aanbieding niet alleen van gratis verzending. Maar ook nog eens van hoge kortingen. Een goedkope kinderfiets van 10 inch koop je met kortingen die kunnen oplopen tot wel 40%. En als je de 10 inch fiets vandaag vóór 15:00 uur besteld, dan heb je hem morgen al in huis.

Bekijk ook onze andere kinderfiets maten: