Waterdichte fietstassen: Vandaag besteld = morgen in huis!

Nederland is een land waarin het vaak regent. Toch gaan ondanks de regen veel mensen op Lees door

Set Ascending Direction

3 producten in totaal

Filter
per page
Set Ascending Direction

3 producten in totaal

Filter
per page
de fiets naar hun werk. Je kunt jezelf immers beschermen tegen de regen door middel van een regenpak. Helaas breng je vaak bagage mee naar je werk, zoals papieren of een laptop. Dit wordt niet beschermd door de regenjas, waardoor de kans bestaat dat de bagage nat wordt. Een oplossing hiervoor is om gebruik te maken van waterdichte fietstassen. Bij deze fietstassen blijft het water buiten de tas, waardoor de inhoud droog blijft. Een ideale uitkomst voor fietsers in Nederland! De fietstassen kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor recreatief gebruik. Ga je in het weekend een stukje fietsen en gaat het plotseling regenen? Dan blijft je bagage met waterdichte fietstassen altijd droog.

Fietstassen waterdicht: Verschillende soorten fietstassen

Er bestaan verschillende soorten fietstassen. Zo bestaan er niet-waterdichte fietstassen, maar ook waterafstotende fietstassen en waterdichte fietstassen. In Nederland kun je het beste kiezen voor waterafstotende- of waterdichte fietstassen. Dit komt omdat het in Nederland vaak regent. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze tassen? De verschillen op een rijtje:

 1. Waterafstotende fietstassen.
  Een waterafstotende fietstas zorgt ervoor dat de meeste regen niet door het materiaal van de tas komt. Als het voor langere tijd hard regent, dan komt de regen op een gegeven moment door het materiaal heen. Een waterafstotende fietstas is daarom niet geheel waterdicht. Wil je dit wel, dan kun je beter voor een waterdichte fietstas kiezen.
 2. Waterdichte fietstassen.
  Een waterdichte fietstas laat geen water door tijdens het fietsen. Het maakt niet uit hoe hard of hoe lang het regent, de regen komt niet door het materiaal van de tas heen. Binnen de waterdichte fietstassen zijn nog twee type tassen te onderscheiden, namelijk:
 3. Waterdichte enkele fietstassen.
  Deze tassen worden op de bagagedrager van de fiets gemonteerd en zijn aan een enkele kant van de fiets toegankelijk. Dit betekent dat een enkele waterdichte fietstas, óf aan de linkerkant, óf aan de rechterkant van de fiets wordt geplaatst.
 4. Waterdichte dubbele fietstassen.
  Er bestaan ook dubbele waterdichte fietstassen. Deze tassen worden ook op de bagagedrager van de fiets gemonteerd. Het verschil met waterdichte enkele fietstassen is dat de waterdichte dubbele fietstassen aan beide kanten van de fiets toegankelijk zijn. Dit betekent dat aan beide zijden van de bagagedrager van de fiets een fietstas is geplaatst. Het voordeel hiervan is dat als je bagage vervoert, dat je het gewicht gelijkmatig kunt verdelen.

Bekijk de andere tassen hier:

> Tot wel 40% korting op alle producten: kinderfietsen & damesfietsen!