Baby loopwagen kopen: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Zet jouw baby net zijn of haar eerste stapjes, maar gaat dit nog moeilijk? Heeft jouw Lees door

Van laag naar hoog sorteren

6 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

6 producten in totaal

Filteren
per pagina
kleintje nog veel ondersteuning nodig tijdens het lopen? Dan is het misschien een goed idee om een baby loopwagen te kopen. Een baby loopwagen, of loopwagen baby, wordt gebruikt bij kinderen die net beginnen met lopen. De loopwagen biedt ondersteuning, waardoor het makkelijker wordt voor jouw baby om te leren lopen. Meestal is dit rond de leeftijd van 1 jaar. Niet gek dat een veelvoorkomende zoekterm daarom loopwagen baby 1 jaar of loopkar 1 jaar is. De loopwagen biedt niet alleen uitkomst voor het kind, maar ook voor jezelf. Dit komt omdat het kleintje zelf met de loopwagen kan leren lopen, zodat je geen ondersteuning meer hoeft te geven. Hou wel altijd je kindje in de gaten als hij of zij gaat lopen!

Wanneer kun je een loopwagen voor een baby gebruiken?

Er bestaat geen vaste regel voor wanneer een baby een loopwagen kan gebruiken. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. Als ruwe schatting kan wel worden gesteld dat de meeste kinderen rond 15 maanden langs de meubels kunnen lopen. Dit is ook een goed moment om de loopwagen te introduceren. Door een loopwagen, of ook wel loopkar genoemd, wordt jouw kleintje een stuk mobieler. Hierdoor blijven de looproutes niet alleen beperkt tot langs de meubels. Het kan echter ook zijn dat jouw kindje eerder kan lopen. Hierdoor kun je altijd jouw kindje op een eerder moment dan 15 maanden proberen te laten lopen. Probeer het samen uit en kijk of een loopkar baby al eerder geschikt kan zijn voor jouw kleintje.

Wanneer je kind groter wordt, is het tijd om een heuse fiets aan te schaffen. Bekijk ons brede assortiment aan kinderfietsen en profiteer van de vele voordelen.

> Baby driewieler of driewieler kopen: Verzending = gratis!

Tips voor het kopen van een baby loopwagen

Er zijn veel soorten loopwagens of loopkarren te koop, maar hoe weet je nou welke loopkar bij jouw kindje past? Hieronder volgt een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een loopkar baby

1. Gewicht
Houten loopwagens zijn zwaarder dan plastic loopwagens. Als jouw kindje net begint met stappen zetten is het aan te raden om een zware loopwagen te kiezen. Hier kan het kleintje veel tegenaan leunen zonder dat de loopwagen omvalt. Ideaal voor beginners!
Tip: Een blokkenkar kan worden gevuld met boeken, zodat het gewicht toeneemt. Kan jouw kindje beter lopen, haal dan de boeken uit de blokkenkar.

2. Materiaal van de wielen
Het materiaal van de wielen kan verschillen. Zo bestaan er plastic wielen, maar ook rubberen wielen. Het voordeel van plastic wielen is dat er minder hard gelopen kan worden met de loopkar. Daarnaast zijn plastic wielen zeer geschikt voor gebruik in huis. Rubberen wielen zijn daarentegen ook geschikt om buiten te gebruiken. Hierdoor kan jouw kindje op een gegeven moment mee naar buiten om te leren lopen. Een ander voordeel van rubberen wielen is dat het materiaal meer geluid dempt dan plastic.

3. Stapruimte
Let bij het aanschaffen van een baby loopwagen op de hoeveelheid stapruimte. Het is aan te raden om een loopwagen te kopen waarbij de duwstang net iets voor de wielen is geplaatst. Hierdoor heeft het kindje meer loopruimte. Dit maakt het makkelijker om stapjes te zetten.

> Damesfiets: Vóór 16.00 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd!