Sorteren op:

Popal Funjet 22 inch fiets: stoer en betaalbaar

Voor hun middelste jaren op de basisschool is de Popal Funjet 22 inch fiets een fantastische Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
fiets die bijna alles heeft. Een praktische en stevige jongensfiets met een goede bagagedrager, waarmee ze veilig naar school en door de wijk fietsen. Met goede remmen en goede verlichting gebeurt dat ook nog eens heel veilig. Je herkent deze fiets al van ver, dankzij zijn robuust uitgevoerde frame en kleurrijke patronen. Dit is bij uitstek een fiets die past bij de leeftijd van 7 tot 9 jaar. Wanneer ze lang niet altijd voorzichtig zijn met hun fiets. Bij de Popal Funjet 22 inch fiets is dat geen probleem; die kan tegen een stootje.

Voordelen van Popal Funjet 22 inch

Fietsen zit Nederlanders in het bloed en dus is het logisch dat je er al jong aan begint. Tegen de tijd dat je deze fiets koopt voor je zoon, heeft hij al lang leren fietsen. Nu is het tijd voor een grotere fiets, met meer mogelijkheden. Een aantal voordelen van de Popal Funjet 22 inch zijn:

  • Eenvoudig en robuust. Deze fiets kan tegen een stootje en de terugtraprem gebruik je zonder erbij na te denken
  • Gesloten kettingkast. Als modder in het rond vliegt, scheelt dat heel wat onderhoud
  • Verlichting voor en achter. Ook in het donker of de schemering gaat hij veilig de weg op
  • Stevige bagagedrager. Een schooltas of iets anders gaat zo gemakkelijk mee

Is de Popal 22 inch Funjet fiets de juiste maat?

Deze fiets is bedoeld voor jongens die aan de middelste jaren van hun basisschool bezig zijn en wellicht ook de eerste jaren van de middelbare school. Omdat niet iedereen even hard groeit, zijn lengte en kledingmaat een betere maatstaf. Bij een 22 inch fiets hoort een lichaamslengte van rond de 122 cm en kledingmaten tussen 124 en 134. Zowel het zadel als het stuur van de Popal Funjet 22 inch fiets zijn verstelbaar, dus hij gaat hoe dan ook enkele jaren mee. Bij kinderfietsen drukken we de maten standaard in inch uit. Die gaan tot 28. Daarboven spreken we van fietsen voor volwassenen.

Zo verhoog je de veiligheid

Veilig de weg op is van het grootste belang. Tegen de tijd dat ze op een Popal Funjet 22 inch fiets fietsen, hebben ze de basis redelijk onder de knie. Verkeersveiligheid blijft echter een punt van aandacht, waar gelukkig ook op school aandacht aan wordt besteed. Dat is ook gebeurt bij het samenstellen van deze fiets. Zo beschikt de Popal 22 inch Funjet fiets over verlichting voor en achter en reflectoren in de spaken. Ook de banden zijn, ter hoogte van de velg, voorzien van een reflecterende strip.

Deze fiets is vooral een fiets om mee de wijk in te gaan en op het fietspad te blijven. Zodra ze verder weg gaan, is een grotere fiets met meer mogelijkheden aan te raden. Met deze fiets stuur je je zoon echter gerust naar buiten, om te spelen in de buurt of op weg naar school.

Bekijk ook eens: