Fietsvakantie door Duitsland: bekijk onderstaande fietsroutes

Wil je een fietsvakantie in het buitenland organiseren, maar wil je niet te ver van huis? Dan kun je een fietsvakantie door Duitsland plannen. Duitsland ligt lekker in de buurt, maar heeft wel hele andere fietsroutes te bieden dan Nederland. Ben jij benieuwd welke fietsroutes in ons buurland zeker de moeite waard zijn? Lees dan snel verder, want in dit artikel worden de mooiste fietsroutes opgesomd. Ook krijg je op deze pagina enkele belangrijke tips om jouw fietsvakantie goed voor te bereiden.

5x de mooiste fietsroutes in Duitsland

Duitsland is - net zoals Nederland - goed afgestemd op fietsers. Dit betekent niet alleen dat er veel fietspaden in het land aangelegd zijn, maar dat deze paden ook van goede kwaliteit zijn. Wil je een fietsvakantie door Duitsland organiseren, dan heb je meer dan voldoende prachtige fietsroutes die je op je lijstje kunt zetten. De mooiste en populairste fietsroutes van het land, zijn de volgende:

 • De Elbefietsroute. De Elbe is de langste rivier in Duitsland, waar je heerlijk langs kunt fietsen. Het is zelfs de populairste fietsroute van Duitsland.
 • De Weserfietsroute. De Weserfietsroute loopt door het Weserbergland, dat over zes verschillende regio’s verspreid is. Een groot voordeel van deze fietsroute, is dat de route erg ontspannen is. Dit komt omdat de fietsroute vrijwel geen stijgingen heeft.
 • De Ruhrfietsroute. De Ruhrfietsroute loopt door het dal van de Ruhr en is maar liefst 230 kilometer lang. Je komt door bossen en weilanden en fietst langs burchten en diverse leuke steden, waar je natuurlijk even kunt stoppen om tot rust te komen en de omgeving te ontdekken.
 • De Donaufietsroute. De Donaufietsroute loopt langs de rivier de Donau, van de bron van de rivier tot Passau. De route is erg rustig en loopt door prachtige natuurgebieden.
 • De Oostzeekustfietsroute. Deze fietsroute begint in Flensburg en eindigt in Fehmarn. Volg je deze route, dan kom je onder andere langs zandstranden, diverse leuke en gezellige kuststeden en prachtige klippen.

 Geslaagde fietsvakantie door Duitsland

Op fietsvakantie naar Duitsland? Bereid je goed voor

Natuurlijk wil je optimaal genieten van jouw fietsvakantie in Duitsland. Om optimaal van je sportieve vakantie te kunnen genieten, is het belangrijk je fietsvakantie goed voor te bereiden. In onderstaande tips lees je hoe je dit doet.

 • Laat je fiets goed nakijken voor je op vakantie gaat. Een fiets moet altijd voorzien zijn van vaste lampen, diverse reflectoren en een bel. Zorg ervoor dat je deze onderdelen op je fiets hebt zitten als je in Duitsland gaat rondfietsen.
 • Neem eventueel een helm mee. Het dragen van een helm op de fiets is niet verplicht in Duitsland, maar zeker in de ruige fietsgebieden is dit zeker geen overbodige luxe.
 • Vermijd de grotere steden. Net zoals bijvoorbeeld ook in Amsterdam het geval is, kun je in de grote steden in Duitsland niet echt lekker fietsen. Wil je een grote stad bezoeken tijdens jouw fietsvakantie in Duitsland, dan kun je beter net buiten de stad verblijven en met het openbaar vervoer naar het centrum reizen.
 • Houd rekening met de Duitse verkeersregels. Een kind van 8 jaar of jonger moet bijvoorbeeld altijd op het trottoir fietsen en het is verboden om met een mobiele telefoon in de hand te fietsen.
 • Ga je met de elektrische fiets op pad? Zoek dan van tevoren uit waar je jouw accu op kunt laden en plan je reis hier zo veel mogelijk omheen.
 • Heb je een nieuwe fiets nodig? Kijk dan eens bij deze transportfietsen & Popal fietsen. Tip: een fiets met versnellingen is het meest geschikt voor een lange fietstocht.

Bereid je jouw fietsvakantie goed voor met bovenstaande tips, dan weet je zeker dat je sportieve vakantie een succes zal zijn. Extra tip: print je fietsroute ook altijd uit, zodat je altijd weet welke kant je op moet en niet zomaar verdwaalt.

Omafietsen

SuperSuper Little Miss Meisjesfiets 18 inch - Wit
SuperSuper Little Miss Meisjesfiets 18 inch - Wit
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  309,00 Special Price  249,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
SJOEF Classic Meisjesfiets 18 inch - Roze
SJOEF Classic Meisjesfiets 18 inch - Roze
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  209,00 Special Price  169,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Disney Frozen 2 Meisjesfiets 20 inch - Blauw/ Paars
Disney Frozen 2 Meisjesfiets 20 inch - Blauw/ Paars
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,95 Special Price  249,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*