Een transportfiets 18 inch: Gratis thuis bezorgd!

Of transportfiets van 18 inch nu gebruikt wordt voor praktische ritjes, recreatie ritjes of beide, deze Lees door

Van laag naar hoog sorteren

18 producten in totaal

Filteren

18 producten in totaal

Filteren
fiets is ideaal om van A naar B te komen. De stevige kinderfiets met – meestal – een voorrekje is onmisbaar in het huidige straatbeeld. Niet alleen je kind komt zo snel op de plaats van bestemming aan, ook de bagage.

Aan welke eisen moet de transportfiets van 18 inch voldoen? Per kind verschillen natuurlijk de wensen en behoeftes. Toch is iets als de stevigheid een voorwaarde voor een goede transportfiets 18 inch. Goed nieuws: alle transportenfietsen van 18 inch in ons assortiment zijn stevig, van goede kwaliteit en geschikt voor kinderen.

18 inch transportfietsen: de veiligheid staat voorop

Wanneer kinderen wat groter en ouder worden, dan gaan ze steeds meer zelfstandig fietsen. Dit betekent dus ook dat de 18 inch transportfiets aan meer voorwaarden moet gaan voldoen. Zo is het bijvoorbeeld steeds belangrijker dat aan alle eisen op het gebied van veiligheid wordt voldaan. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met zaken als:

  • Goede krachtige remmen voor en achter
  • Goede verlichting op batterijen
  • Verstelbare onderdelen voor de juiste houding
  • Stevige banden voor goede grip

Dit lijken misschien allemaal zaken die voor zich spreken, maar dat is helaas niet altijd het geval. Om die reden is het dus goed om te weten dat wij hier veel aandacht voor hebben. Dit betekent dat wij alleen fietsen in ons assortiment opnemen die getest zijn. De leverancier heeft voor al deze onderdelen verschillende testen uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de ze ook echt naar behoren werken. Zo kan je jouw kind met een gerust hart de weg op sturen met de 18 inch transportfiets.

Hoogte van het zadel & stuur

De 18 inch transportfiets is besteld. Wanneer je hem binnen krijgt, zul je nog een aantal onderdelen moeten monteren. Afhankelijk van het model, is de fiets vaak voor 80% afgemonteerd. Onderdelen als de trappers en het zadel moet vaak nog gemonteerd worden. Lees in de montagehandleiding hoe dit werkt.

Is het afmonteren gelukt? Het zadel en het stuur van de 18 inch transportfiets moet natuurlijk wel helemaal afgestemd zijn op de juiste hoogte.

Tips juiste hoogte van het zadel:

  • Trek de schoenen aan de je het vaakst met fietsen draagt bij het instellen van de juiste hoogte
  • Zorg ervoor dat het zadel op heuphoogte zit
  • Je been kan zich volledig strekken, maar niet overstrekken
  • Je tenen kunnen de grond aanraken

Nadat je het zadel hebt ingesteld, is het verstandig om even een proefritje te doen. Fiets de transportfiets 18 inch lekker? Of moet het zadel toch nog iets hoger of lager?

Tips juiste hoogte van het stuur:

  • Het stuur moet zich minimaal 4 cm hoger bevinden dan het zadel
  • Rijd een testrondje en ontdek of dit de ideale positie is

Is de transportfiets 18 inch niet de juiste maat? Kijk dan eens hier: