Fietsroute Europa: fietsen langs de Frontlijn

Ben je op zoek naar een bijzondere fietsroute in Europa, die je wekenlang fietsplezier biedt? Dan is de fietsroute langs de Frontlijn zeker iets voor jou. Deze bijzondere route loopt langs het westfront van de Eerste Wereldoorlog. Meer over de route, lees je op deze pagina.

Fietsen langs het westfront van de Eerste Wereldoorlog

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er hevig gevochten in grote delen van Europa. Er waren diverse fronten in het gebied, waaronder het westfront. Dit vastgelopen front deelde België en Frankrijk vier jaar lang in tweeën. Vandaag de dag is dit nog altijd duidelijk te zien. Fiets je langs het front, dan kom je diverse ruïnes van bunkers, oude oorlogsmonumenten en zelfs loopgraven tegen. Deze bezienswaardigheden maken de route erg bijzonder, zeker voor liefhebbers van alles wat met geschiedenis te maken heeft.

Fietsroute Europa: fietsen langs de Frontlijn

De fietsroute langs de Frontlijn kent een grote variatie aan landschappen. Je komt door natuurgebieden als je deze route volgt, maar ook door diverse dorpen en grotere steden. Een groot deel van de route is erg rustig. Dit is prettig, want dan kun je beter van de prachtige natuur om je heen genieten.

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bekijk nu onze Popal fietsen!

De afstand van de fietsroute

De fietsroute start in Nieuwpoort en loopt door tot Bazel. Je kunt de route overigens ook in omgekeerde richting volgen: van Bazel naar Nieuwpoort. De totale afstand van de route is 1050 kilometer.

Je doet twee tot drie weken over deze route, afhankelijk van je snelheid en de hoeveelheid pauzes die je onderweg neemt. Wie extra van de mooie omgeving wil genieten, kan beter drie weken uittrekken voor deze fietsroute. Heb je wat extra tijd, dan kun je namelijk regelmatig de fiets even parkeren om van de mooie omgeving van de Frontlijn te genieten.

De zwaarte van de fietsroute

Deze fietsroute is niet zwaar. Het begin van de route is voornamelijk vlak. Geleidelijk aan kom je wat meer heuvels tegen op de route, maar deze zijn prima te nemen. Ook voor mensen met een minder goede conditie. Later kom je met de fiets in de Vogezen. Hier heb je de keuze een pittige route met veel beklimmingen te volgen of een lichter alternatief af te fietsen. Kies je voor het lichtere alternatief, dan is de fietsroute niet zwaar te noemen. Kies je voor de pittige route, dan wordt de fietsroute wel wat zwaarder.

> De bureaufiets: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

3 tips voor een lange fietsvakantie

Volg je deze fietsroute, dan ben je twee tot drie weken onderweg. Wij geven je graag drie praktische tips voor een lange fietsvakantie.

  • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Er zijn niet altijd restaurants of supermarkten in de buurt.
  • Neem altijd een jasje mee, ook als je in de zomer gaat fietsen. In de hoger gelegen gebieden op de route kan het fris zijn, ook in de zomer.
  • Boek je accommodaties voor onderweg van tevoren. Niet alleen in de drukkere gebieden op de route, maar ook in de rustige gebieden. Hier zijn niet veel hotels of andere accommodaties te vinden.

Tot slot raden wij je aan je fiets voor vertrek door de fietsenmaker na te laten kijken.

Lees ook: Fietsroute Europa: Fietsen rond het kanaal!