Is het slim om een fietsverzekering aan te schaffen?

Je hebt onlangs een prachtig nieuwe fiets gekocht. Geweldig natuurlijk, en uiteraard wil je dat de fiets zo lang mogelijk veilig in je bezit blijft en niet wordt beschadigd of gestolen. Je zou, om je bezit veilig te stellen, kunnen overwegen een fietsverzekering af te sluiten. Dit is een hele goede manier om bij schade of diefstal een deel van de waarde van je fiets terug te krijgen. Een fietsverzekering helpt je in die zin om met een onbezorgd gevoel op de fiets te stappen, want de fietsverzekering neemt een stuk angst en bezorgdheid van je weg. Misschien ben je nog niet overtuigd en wil je nog wat meer informatie lezen. Daarom zullen we hieronder handige, en onmisbare feiten over de fietsverzekering voor je inzichtelijk proberen te maken. 

WAT IS HET DOEL VAN EEN FIETSVERZEKERING

Een fietsverzekering is een verzekering, waarmee je je fiets verzekert tegen schade of diefstal. Helaas is het zo, dat onze stalen rossen niet veilig zijn voor de grijpgrage handen van criminelen. Vooral als je al vaker mee hebt gemaakt dat je fiets gestolen is, vlak nadat je hem kocht, zal een fietsverzekering veel rust bieden. Op deze manier weet je in ieder geval dat je of geld, of een nieuwe fiets zult ontvangen, als deze moedwillig is beschadigd of gestolen. Daar staat uiteraard wel tegenover dat je voor een fietsverzekering die gemiddeld drie jaar loopt, eenmalig een verzekeringsbedrag moet betalen. Hierna heb je er, ook qua kosten, geen omkijken meer naar. 

DE VOORDELEN VAN EEN FIETSVERZEKERING

Een fietsverzekering aanschaffen kan vele voordelen hebben. Als je bijvoorbeeld een dure fiets hebt gekocht, zal je er veel aan willen doen om te voorkomen dat die van je wordt gestolen. Je dure bezit wordt nu niet meer alleen door je eigen oplettendheid beschermt, maar ook door de zekerheid dat de schade die je kunt lijden, door de fietsverzekering wordt gecompenseerd. Verder is het zo, dat een fietsverzekering vaak eenmalig een bedrag van je vraagt, dus je hebt niet het ongemak van maandelijkse premielasten, en ziet direct wat de fietsverzekering je gaat kosten. Erg duidelijk. 

HOE WERKT EEN FIETSVERZEKERING

Maar hoe gaat het met zo’n fietsverzekering nu precies in zijn werk? Allereerst is het belangrijk te weten dat het bedrag van je verzekering mede wordt bepaald door de waarde van de fiets die je verzekert. Daarbij is het zo, dat je er wat voor moet doen om aanspraak te kunnen maken op je fietsverzekering. De eerste stap nadat je fiets is gestolen, is aangifte te doen bij de politie. Hier zal je een aangiftebewijs ontvangen, dat je opstuurt naar de maatschappij waarbij je bent verzekerd. Er wordt zo uitgesloten dat de fiets niet verdwenen is door je eigen nalatigheid, bijvoorbeeld door de fiets niet op slot te hebben gezet. De verzekeringsmaatschappij zal je vervolgens toestemming geven op een tweedehands fiets uit te zoeken bij de fietsverkoper waar je de gestolen fiets ooit gekocht hebt. Deze fiets mag niet meer kosten dan het bedrag waarvoor je je fiets destijds verzekerde. Als er geen sprake van diefstal is, maar van schade aan je fiets is, geldt ongeveer hetzelfde. De kern bij een fietsverzekering is ook hier dat je kunt bewijzen dat je zelf niet verantwoordelijke voor de schade bent.

Omafietsen

SJOEF Classic Meisjesfiets 16 inch - Roze
SJOEF Classic Meisjesfiets 16 inch - Roze
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  199,00 Special Price  159,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic+ Meisjesfiets 22 inch 3V - Pistache
Popal Daily Dutch Basic+ Meisjesfiets 22 inch 3V - Pistache
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  499,00 Special Price  405,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets 26 inch - Luipaard
Spirit Omafiets 26 inch - Luipaard
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,00 Special Price  339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Samenvattend is het afsluiten van een fietsverzekering in veel gevallen erg verstandig. Kijk of de rust die een fietsverzekering brengt je het eenmalige verzekeringsbedrag waard is, en maak een weloverwogen, slimme beslissing!