Fietsen langs de Belgische kust: de 10 leukste routes

Wie in buurland België wil fietsen, wordt aangeraden richting de Belgische kust te trekken. Hier zijn namelijk tientallen geweldige fietsroutes uitgestippeld, stuk voor stuk in een rustige en mooie omgeving. Ben jij benieuwd wat de mooiste fietsroutes zijn bij de Belgische kust? Lees dan snel verder, want in dit artikel worden de tien mooiste fietsroutes bij de kust van België kort beschreven.

10x de mooiste fietsroutes bij de prachtige kust van België

België heeft een groot kustgebied, waar diverse mooie fietsroutes te vinden zijn. Trek jij binnenkort richting de kust van België om een fietstocht te maken en wil je een van de mooiste fietsroutes in deze omgeving volgen? Dan helpen wij je graag. Dit doen we door de tien mooiste fietsroutes bij de kust van België kort voor je op te sommen.

De tien routes die wij je zeker willen tippen voor jouw fietstocht bij de Belgische kust, zijn de volgende:

 • De Oude Dijkenfietsroute. Deze route start in De Haan, ten oosten van Oostende. De route is 43 kilometer lang.
 • Fietsroute Fietsen door de stad van de vissers en zeilers. Deze route start op de promenade tussen Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad. De route is 24 kilometer lang.
 • Fietsroute Flirten met de Nederlandse grens in Knokke-Heist. Deze route voert je langs de Belgische kust, in de buurt van de grens van Nederland. De route start op knooppunt 13. De route is 27 kilometer lang.
 • Fietsroute Fietsen met zeezicht bij Middelkerke-Westende. Deze route start in Middelkerke en is 25 kilometer lang.
 • Fietsroute langs de Franse grens in De Panne. Deze fietsroute start in De Panne. De route is 33 kilometer lang en voert je deels langs de Franse grens.
 • De Lange Lisfietsroute. Deze fietsroute start in Nieuwpoort en verkent het polderlandschap in de omgeving. De route is 35 kilometer lang.
 • De Gentelefietsroute. Deze fietsroute start in Blankenberge en voert je voornamelijk door poldergebied. De route is 33 kilometer lang.
 • De Cobergherfietsroute. Deze fietsroute loopt door België, maar komt ook deels langs en zelfs over de Franse grens. De route start in De Panne en is 47 kilometer lang.
 • De Riante Polderfietsroute. Deze fietsroute helpt je de zeepolders bij Heist te verkennen. De totale afstand van de route is 46 kilometer.
 • De Wijnendalefietsroute. Deze fietsroute begint bij de zeepolders aan de Belgische kust, maar trekt vervolgens landinwaarts. Het is de langste fietsroute in deze lijst, die bij Oostende start en 60 kilometer lang is.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting bij een besteding van minimaal € 100:

________________________________________________________________________________________

Fietsen langs de Belgische kust de 10 leukste routes

Op fietsvakantie aan de Belgische kust: drie tips

Ga jij binnenkort richting de kust van België voor een ontspannen fietsvakantie? Dan geven wij je graag drie tips om jouw vakantie goed te organiseren.

 • Boek je accommodatie(s) ruim van tevoren, zeker in het hoogseizoen. Het kan namelijk druk worden aan de Belgische kust en als dit het geval is, is het lastig om op het laatste moment nog een goede accommodatie te vinden.
 • Neem een fiets met versnellingen mee richting de Belgische kust. Niet alle fietsroutes die bij de Belgische kust uitgestippeld zijn, zijn vlak. Heb je versnellingen, dan kun je ook de heuvels op de fietsroutes trotseren.
 • Kijk je fiets goed na voor je richting Belgische kust trekt. Het is namelijk erg belangrijk een veilige en comfortabele fiets mee te nemen. Check niet alleen de banden, maar ook het zadel, de lichten, de spaken, het stuur en ga zo maar door. Weet je niet zo goed waar je op moet letten bij het controleren van je fiets? Laat je fiets dan nakijken en eventueel onderhouden door de fietsenmaker.

Vergeet de fietsen van de kinderen niet te controleren. Ook de kinderen moeten namelijk goede fietsen hebben voor hun fietsvakantie bij de Belgische kust.

> Bekijk de nieuwe Popal 22 inch fietsen & de Popal 24 inch fietsen.