Rieten fietsmand kopen: Voor 15:00 besteld = morgen in huis!

Een fietsmand is bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Bijna iedere dag zie Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren

1 product

Filteren
je wel een fietser voorbijfietsen met een mand op zijn of haar stuur. Dit is ook niet gek, want je kunt erg veel spullen kwijt in een fietsmand. Ook nemen sommige mensen hun huisdier mee in een fietsmand. Denk hierbij aan een kleine hond, die even later in het park uitgelaten kan worden. De rieten fietsmand wordt dan gezien als hondenfietsmand. De meeste fietsmanden worden op het stuur gemonteerd, zodat je de bagage goed in het zicht hebt. Een veel voorkomend zoekwoord is daarom ook ‘fietsmanden riet voordrager’. Mocht er iets uit de fietsmand vallen, dan merk je dit gelijk op zodat je kunt stoppen. Er bestaan natuurlijk verschillende soorten fietsmanden, maar de fietsmand die je het meest tegenkomt is de rieten fietsmand. Een rieten fietsmand is licht en heeft een natuurlijk uiterlijk. Over het algemeen wordt dit mooier gevonden dan bijvoorbeeld een aluminium fietsmand. Een fietsmand riet is daarnaast beter biologisch afbreekbaar dan aluminium. Ook hierdoor wordt een fietsmand van riet vaker verkocht dan een aluminium fietsmand.

  • Ruimte voor spullen of een huisdier
  • Niet zwaar en natuurlijk uiterlijk
  • Beter biologisch afbreekbaar dan aluminium

Leuke rieten fietsmand: Waar moet je op letten?

Voordat je een leuke rieten fietsmand aanschaft is het belangrijk om met een paar zaken rekening te houden. Allereerst is het belangrijk om te kijken of de uitgekozen fietsmand geschikt is voor jouw fiets. Passen de haken van de fietsmand bijvoorbeeld wel over het stuur? En is de fietsmand niet te groot, waardoor deze op het voorspatbord komt? Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken wat de inhoud is van de fietsmand. Bedenk goed wat je vaak in de fietsmand wil vervoeren en kijk of de binnenmaten van de rieten fietsmand hierbij aansluiten. Als de fietsmand riet te klein is, dan kun je de gewenste bagage niet meenemen in de mand. Ook is het belangrijk dat je een keuze maakt tussen het materiaal van de rieten fietsmand. Zo heb je bijvoorbeeld een fietsmand van echt riet, maar ook van kunststofriet (ook wel fietsmand kunststof riet genoemd). Als laatste kun je een keuze maken tussen verschillende kleuren, vormen of opdrukken. Hierbij kun je een leuke rieten fietsmand naar eigen keuze uitzoeken.

  • 1. Is de fietsmand geschikt voor jouw fiets?
  • 2. Wat zijn de binnenmaten van de uitgekozen fietsmand?
  • 3. Echt rieten of kunststof rieten fietsmand?
  • 4. Kies je favoriete kleur, vorm en opdruk

Fiets meenemen op vakantie

Veel mensen nemen hun eigen fiets mee als ze op vakantie gaan. Je kunt hierdoor op de plaats van bestemming het landschap verkennen op een sportieve manier. Daarnaast weet je zeker dat de fiets naar jouw wensen is afgesteld, zoals de hoogte van het stuur en de hoogte van het zadel. Je kunt een fiets op verschillende manieren meenemen als je op vakantie gaat. Als je met een caravan of camper op vakantie gaat, dan kun je eenvoudig de fiets in de caravan of camper plaatsen. Hier is immers ruimte genoeg om een fiets in te stallen. Leg de fiets wel altijd neer en zorg dat de fiets niet makkelijk in beweging komt. Je kunt een fiets ook meenemen als je met de auto op vakantie gaat. Door een speciale fietsendrager kun je de fiets achterop de auto monteren. Vaak is er zelfs ruimte voor twee fietsen in een fietsendrager. Ook kun je de fiets meenemen in het vliegtuig. Lees hiervoor de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

> Tot wel 40% korting: kinderfietsen & damesfiets!