Jongensfiets 26 inch met versnellingen: Verzending = gratis

Zo’n beetje wanneer ze naar de middelbare school gaan, ontstaat behoefte aan een nieuwe fiets. Ze Lees door

Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren
 1. Altec Attack 26 inch MTB Oranje Altec Attack Mountainbike 26 inch - Oranje
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 369,00 Speciale prijs 339,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 2. Altec Attack 26 inch MTB Groen Altec Attack Mountainbike 26 inch - Groen
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 369,00 Speciale prijs 339,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 3. Altec Attack 26 inch MTB Blauw Altec Attack Mountainbike 26 inch - Blauw
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 369,00 Speciale prijs 339,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 4. Altec Dakota 26 inch MTB Oranje Altec Dakota Mountainbike 26 inch 7V - Oranje
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 345,00 Speciale prijs 319,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

4 producten in totaal

Filteren
beginnen hard te groeien en moeten voor school waarschijnlijk verder fietsen. Een jongensfiets 26 inch met versnellingen is dan ideaal. Dit is het grootste type kinderfiets dat er is, bijna zo groot als een volwassenenfiets. Maar ook niet onbelangrijk: dankzij de versnellingen zijn deze fietsen ook daadwerkelijk geschikt voor een verdere rit naar school, vrienden en de sportclub. Ook een brug of heuvel fietst hij zo gemakkelijk over.

Voor welke lengte is de jongensfiets 26 inch met versnellingen?

Natuurlijk: een jongensfiets 26 inch met versnellingen is voor jongens die zo’n beetje naar de middelbare school gaan. De leeftijdscategorie waarvoor deze fietsen meestal ideaal zijn loopt van 10 tot en met 14 jaar. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste gegeven voor het kiezen van de juiste inchmaat van de fiets. Om er zeker van te zijn dat je de goede keuze maakt, geven we hierbij alle kenmerken die passen bij een 26 inch jongensfiets met versnellingen:

 • Kledingmaat: 140-156
 • Lichaamslengte: 145 cm
 • Leeftijd: 10-14 jaar

Lichaamslengte is hierbij het belangrijkste, al mag je hier best een beetje marge in nemen. Al onze fietsen hebben een verstelbaar zadel, dus met deze fiets kan hij nog wel even vooruit.

Afmonteren van de fiets

Elke 26 inch jongensfiets met versnellingen bezorgen we in de meeste gevallen de volgende dag al bij jou, helemaal gratis. Vrijwel helemaal rijklaar, hij kan in principe gelijk opstappen. Er zijn alleen een paar kleine handelingen nodig voor de afmontage. Het belangrijkste daarbij is het op de juiste manier instellen van het stuur en zadel. Behalve recht moeten deze ook op de juiste hoogte zijn.

Bij het zadel geldt dat deze op de goede hoogte is, als het been zich nét niet helemaal hoeft te strekken wanneer de trapper in de laagste positie is. Er mag nog een hele flauwe hoek zichtbaar zijn in de knie. Het verstellen van stuur en zadel is bij al onze fietsen eenvoudig. Dit doe je met gereedschap dat je meestal wel in huis hebt, zoals een steeksleutel of inbussleutel.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een fiets met versnellingen?

Dankzij de versnellingen op deze jongensfietsen, fiets hij makkelijker heuvelop of bij tegenwind. Er zijn verschillende soorten versnellingen, maar het effect is altijd hetzelfde. Bij een lagere versnelling is het trappen lichter, maar wordt per omwenteling ook een kleinere afstand gefietst.

Voor welke leeftijd is een 26 inch fiets?

In principe zijn deze fietsen bedoeld voor jongens in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Houd daarbij wel rekening met lichaamslengte. Aan de bovenkant van deze bandbreedte is een fiets voor volwassenen soms een betere optie.

Hoeveel versnellingen heeft de jongensfiets 26 inch?

Het aantal versnellingen verschilt per fiets en ook het type versnellingen is niet altijd gelijk. Bij elke 26 inch jongensfiets met versnellingen vermelden we het aantal en type versnellingen.