Omafiets met versnellingen: gratis bezorgd in 24 uur

Een voorbeeld van een fiets die al jaren bestaat is een oma fiets. Deze fiets wordt Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
ook wel gekenmerkt door zijn model. Over het algemeen is deze fiets zwart, maar tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Een oma fiets is een fiets die al jaren bestaat. Over het algemeen werd deze fiets altijd gezien als een typische damesfiets. In de loop der jaren zijn er echter diverse ontwikkelingen geweest rondom deze fiets. Zo zijn ze verkrijgbaar als damesfiets, maar ook als herenfiets. Tevens is de oma fiets verkrijgbaar in verschillende maten. Op deze manier kun je ze zowel aanschaffen in een volwassenen maat als in diverse kindermaten.  

Specifieke kenmerken van de fiets

De oma fiets heeft een aantal kenmerken waar men deze fiets aan herkent. Zoals al werd vermeld is een oma fiets over het algemeen altijd zwart. Tegenwoordig kun je ze echter in verschillende kleuren ontvangen zoals rood, groen, blauw, roze, wit, paars en ga zo maar door. Een ander bekend kenmerk aan een oma fiets is de kettingkast en de jasbeschermers. Oma fietsen beschikken in veel gevallen over een terugtraprem, en dus geen versnellingsmechaniek. In de loop der jaren zijn er echter een aantal veranderingen geweest aan de fiets. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk om een oma fiets met versnellingen aan te schaffen.

Dat betekent dus inclusief versnellingen

Het kan zo zijn dat men hun voorkeur geeft aan een fiets met versnellingen. Over het algemeen beschikt een oma fiets niet over versnellingen. Door de ontwikkelingen rondom de oma fiets is het nu voor de liefhebbers van versnellingen ook mogelijk om een oma fiets met versnellingen aan te schaffen.  

De omafietsen met versnellingen zijn ongekend populair. Kies voor comfort, kies voor een omafiets met een versnelling!

Waar komt de omafiets met versnellingen vandaan?

De omafiets met versnellingen vindt zijn oorsprong natuurlijk in de normale omafiets. De normale omafiets dateert terug naar de jaren 1950, waar de jongere meiden gebruik gingen maken van hippe fiets en de fiets met de typerende boog in het frame gebruikt werd door oudere dames. De omafiets had in deze tijd dan ook het imago van oubollig. Tot in de jaren 70 en 80, toen werd de fiets populair onder de jongeren. Sindsdien is de omafiets niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Tegenwoordig is er ook de omafiets met versnellingen. Een ideale fiets voor de omafiets-fan. Met een omafiets met versnellingen kun je snel en eenvoudig op tempo rijden. 

> Vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis: Bekijk nu de bureaufiets!