Fiets framemaat 65 cm: Verzending = gratis

Voor mensen die langer zijn dan gemiddeld, kan het lastig zijn om het juiste formaat fiets Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
te vinden. Een te kleine fiets is echter oncomfortabel én kan leiden tot gevaarlijke situaties. Zo is het rijwiel beter te besturen en te beheersen als je een fiets koopt die past bij je lengte.

In onze webshop koop je snel en eenvoudig een fiets met framemaat 65 cm. Je hebt hierbij de keuze uit fietsen voor dames en heren. Daarnaast vind je in ons assortiment zowel sportieve als praktische fietsen.

Heb ik een fiets met framemaat 65 cm nodig?

Voordat je een fiets met framemaat 65 cm bestelt, is het verstandig om te controleren of deze framemaat inderdaad past bij jou lengte. Gebruik onderstaand stappenplan om de framemaat te berekenen:

  • Plaats je benen zo’n 15 centimeter uit elkaar.
  • Meet de afstand vanaf de grond tot aan kruishoogte.
  • Vermenigvuldig dit getal met 0,68. De uitkomst is jouw ideale framemaat.
  • Voorbeeld: de afstand is 95 cm. 95 cm X 0,68 = 64,6, dan is een 65 cm frame voor jou geschikt.

Kom je er niet helemaal uit of twijfel je tussen twee framematen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste framemaat en fiets.

Zadelhoogte instellen

De meeste fietsen met een frame van 65 cm hebben een verstelbaar zadel. Dit betekend dat je het zadel precies kan instellen op een hoogte die jou voor comfortabel is. De juiste zadelhoogte instellen is belangrijk omdat je op deze manier blessures voorkomt.

Een zadel is niet goed ingesteld als je je been moet overstrekken om bij de trappers te komen. In dit geval moet het zadel lager. Als je met je voeten plat op de grond kunt staan, is het zadel te laag ingesteld.

De juiste zadelhoogte bepaal je door het zadel ongeveer op heuphoogte te zetten. Ga vervolgens op het zadel zitten en zorg er voor dat je tenen net de grond raken. Je knie hoort recht boven de as van het pedaal te staan.

Afmonteren van de fiets

De fietsen uit onze webshop moeten nog (deels) afgemonteerd worden. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld het voorwiel, de voorlamp, de versnellingen, de trappers, het stuur, de standaard en de handrem zelf moet monteren.

Het afmonteren van een fiets is niet heel ingewikkeld. Met een handleiding en montageset kom je een heel eind. Daarnaast kun je op het internet handige tutorials vinden én onze klantenservice contacteren als je er niet uit komt.

Zorg er voor dat je voordat je aan de slag gaat de handleiding goed doorleest en alle benodigdheden bij elkaar zoekt. Controleer altijd of alle onderdelen goed vast zitten voordat je een proefrit maakt op je nieuwe fiets.

De meeste fietsen met framemaat 65 cm beschikken over een verstelbaar zadel en stuur. Zo kun je de fiets zo instellen dat hij perfect past bij jouw lengte. Het instellen van het zadel is hierboven beschreven. Het instellen van het stuur doe je door de juiste zadelpositie te bepalen. Vervolgens monteer je het stuur zo’n 4 cm hoger dan het zadel.