Fietsen door de mooie Betuwe

De tussen grote rivieren ingeklemde Betuwe is een heel mooi gebied. Fietsend door de Betuwe zie je fruitgaarden, groene weilanden en knusse dorpjes. Ook vind je er oude forten en kastelen die een van de fraaiste gebieden van Nederland vroeger bewaakten.

Fietsknooppunten in de Betuwe

De Betuwe is een schitterend fietsgebied. Je fietst over mooie landweggetjes en dijken. Onderweg zie je romantische dijkhuizen, oude boerderijen, uitgebreide boomgaarden en historische steden. De tijd lijkt in de Betuwe te hebben stilgestaan.

Het plannen van een fietsroute door de Betuwe is heel eenvoudig. Je kunt namelijk gebruikmaken van het fietsknooppuntensysteem. Je kiest een knooppunt. Je bepaalt dus waar je naartoe wilt. Je moet weten dat elk knooppunt een eigen nummer heeft. Die nummers staan op routebordjes. Door het volgen van het routebordje met het nummer van het door jou gekozen knooppunt arriveer je op de gewenste bestemming.

Wil je een fietsroute door de Betuwe plannen? Er zijn overzichtskaarten met fietsknooppunten te koop. Er zijn overigens ook websites waar je een fietsroute langs knooppunten kunt plannen.

Genieten van de bloesem

De meeste bloesem bloeit doorgaans in april en mei. Voor het bloeien van de bloesem is het weer een bepalende factor. Bovendien staan niet alle bomen op dezelfde tijd in bloei. Wil je optimaal genieten van de bloesem langs de door jou gekozen route? Dan zal je je goed moeten laten informeren. Er zijn websites waar je actuele informatie over de bloesemstand kunt vinden.

> Jongensfiets kopen: Verzending = gratis!

Bloesemtocht door de Betuwe

Met de fiets kunnen diverse mooie bloesemtochten door de Betuwe worden gemaakt. Een van deze bloesemtochten is de 50 kilometer lange Bloesemtocht door de boomgaarden.

Boomgaarden horen bij de Betuwe. Van april tot september zijn de boomgaarden het bekijken zeker waard. Deze knooppuntenroute door de Betuwe start in Culemborg. Neem onderweg de tijd om het prachtige stadje Buren te bekijken. Je komt via Geldermalsen en Beesd weer terug in Culemborg. Het systeem van fietsknooppunten maakt het mogelijk om deze bloesemtocht ook in een andere plaats te starten. Door het volgen van het juiste nummer arriveer je immers altijd op de plaats van bestemming.

> Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis: de meisjesfietsen!

Andere fietstochten door de Betuwe

Er zijn diverse fietsroutes door de Betuwe. Enkele bekende fietsroutes zijn:

  • De fietsroute Lek en Nederrijn voert je langs het fraaie landschap van het rivieren gebied, de vergezichten over de rivier en de uiterwaarden, de pittoreske dorpjes en historische steden. Wellicht heb je nog nooit van Betuwse dorpjes als Maurik, Beusischem en Zoelmond gehoord. Je passeert de historische stad Wijk bij Duurstede en je rijdt door het historische stadje Buren. Wellicht weet je dat dit een Oranjestadje is. Willem van Oranje trouwde hier in 1551 met Anna van Egmond, gravin van Buren.
  • Kies je voor de fietsroute Rondje Tiel? Dan fiets je door de mooiste stukjes natuur over de mooiste weggetjes en door de stad Tiel. De route kent en variant van 22 en een variant van 38 kilometer. Kies je voor de lange variant? Dan maak je, via de plaats Echteld, een volledig rondje rond Tiel.

Ook interessant: De Hanzeroute fietsroute!