Wat zijn de leukste fietsroutes in Brabant?

Als je een fietsroute Brabant zoekt, omdat je wilt genieten van het prachtige natuurschoon in deze provincie, dan heb je de keuze uit een groot aanbod aan verschillende routes. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf je route samen te stellen, bijvoorbeeld met behulp van de fietsknooppunten in deze provincie. Door deze aan elkaar te verbinden kun je een route samenstellen, die perfect bij je wensen past. Als je door middel van een fietsroute Brabant wilt zien, is het belangrijk dat je ongeveer weet hoeveel kilometer je wilt fietsen, en waar je begin- en eindpunt is. De rest van de route kun je baseren op vele factoren: je wens bepaalde gebieden te zien, en je conditie bijvoorbeeld. Mocht je om welke reden dan ook liever niet zelf aan de slag gaan met routes en fietsknooppunten, dan zijn er uiteraard ook vele kant en klare routes te vinden. Om je bij het zoeken van zo’n fietsroute Brabant wat houvast te geven, zetten we hieronder enkele zeer aantrekkelijke opties voor je op een rijtje.

FIETSROUTE BRABANT: RONDOM OVERLOON

De liberation fietsroute Overloon is een fietsroute Brabant van 32.2 kilometer door de prachtige Brabantse natuur. Op deze fietsroute Brabant ontdek je plaatsjes als Overloon, Stevensbeek en Holthees. Deze route biedt naast natuurschoon ook veel geschiedkundige informatie: bij de luisterkeien langs de route kun je verschillende oorlogsfragmenten beluisteren. Ook is het een erg goed idee deze tocht te combineren met een van de vele Brabantse oorlogsmusea in de buurt.

FIETSROUTE BRABANT: RONDOM DUSSEN

Als een fietsroute Brabant wilt combineren met liefde voor poëzie, dan is de fietsroute Poëzie in het land van Altena precies wat je zoekt. Op deze route van 40.8 kilometer, die in het Brabantse dorpje Dussen start, kom je prachtige landschappen en pittoreske stadjes tegen, als Werkendam en Almkerk. Onderweg tref je langs de route gedichten aan van dichters uit het Land van Altena. Geweldige fietsroute Brabant voor poëzie liefhebbers met een warm hart voor de natuur.

FIETSROUTE BRABANT: RONDOM NUENEN

De Van Gogh fietsroute Nuenen is een wat langere fietstocht Brabant, waarop je uitgebreid kan genieten van het unieke karakter van deze provincie. De Van Gogh fietsroute Nuenen maakt deel uit van vijf aaneengesloten routes met een lengte van 335 kilometer. Een van de highlights van deze route is het van Gogh-Roosegaarde fietspad rondom knooppunt 99. De techniek staat hier voor niets: dankzij een unieke technologie laden de steentjes op dit fietspad zich in het daglicht op, waardoor ze in de schemering een prachtig licht verspreiden. De inspiratie voor dit fietspad was het wereldberoemde schilderij De Sterrennacht van van Gogh. De fietsroute Brabant is 50 kilometer lang, en hiermee een prachtige route voor fietser met een gemiddelde conditie.

FIETSROUTE BRABANT: RONDOM LICHTSTAD EINDHOVEN

Maar een fietstocht Brabant kan meer betekenen dan alleen de natuur verkennen. Het fietsarrangement rondom de fietsstad Eindhoven, biedt je huurfiets, een goede plattegrond om de stad te verkennen en een overnachting in een hotel aan. Je zult alle mooie plekjes van de lichtstad Eindhoven per fiets op je gemak kunnen verkennen. Eindhoven is een hypermoderne lichtstad, die dankzij Philips en Daf de laatste jaren uitgegroeid is tot de 5e stad van ons land. Je vindt er drukke terrasjes, mooie pleinen, leuke musea en een goed net van fietspaden. Als je op de fiets de provincie Brabant wilt verkennen, kun je kortom kiezen uit vele prachtig routes. Het is aan jou daar de route uit te pikken, die je op het lijf is geschreven!

Omafietsen

Volare Ashley Meisjesfiets 20 inch - Wit/ Roze
Volare Ashley Meisjesfiets 20 inch - Wit/ Roze
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  249,95 Special Price  215,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  269,00 Special Price  219,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 20 inch - Paars
Altec Urban Transportfiets 20 inch - Paars
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  369,00 Special Price  299,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*