26 inch herenfiets: Kortingen tot wel 40%!

Voor jongeren op de middelbare school is het uiterlijk en het design van een fiets belangrijk. Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Een herenfiets is meer dan een middel om van A naar B te komen. Het is ‘iets’ wat verbonden is aan de schoolperiode. Op tijd komen, te laat komen? De fiets zal het allemaal meemaken. Voor kinderen die net naar de middelbare school gaan, kinderen tot 14 jaar, is een herenfiets 26 inch een goede keuze. Voor de 26 inch herenfietsen gelden de volgende richtlijen: lichaamslengte tot 145 cm, leeftijdscategorie tot 14 jaar en kledingmaat 140-152. Uit ervaring adviseren wij om een fiets te bestellen die eerder te groot is dan te klein. Zo hoeft u niet over een jaar weer een nieuwe herenfiets te kopen die groter is dan de 26 inch herenfiets.

Interessante feiten over het ontstaan van de (heren)fiets

Volgens de geschiedenisboeken stamt de eerste fiets uit 1771. De Franstalige Mede de Sivrac fietste met een loopfiets zonder besturing door de straten van Parijs. Het achterwiel was vele malen groter dan een huidige 26 inch herenfiets. Deze fiets zat niet erg comfortabel vanwege het houden zadel en de houten wielen. De hedendaagse fiets zoals wij die kennen is volgens in 1842 uitgevonden door de Schotse Kirkpatrick MacMillan.

Door de jaren heen is de herenfiets geëvolueerd. De fiets van nu is geen schim van de eerste fiets ui 1771. De fietsen zijn te verkrijgen in diverse inch maten van 12 tot en met 28 inch. Hoe jonger de leeftijd van de fietser, hoe kleiner de inch maat. Zoek naar een fiets die voldoet aan uw persoonlijke voorkeur en past bij uw lengte!

> Bekijk ook de zwarte herenfiets: Verzending = geheel gratis!