Fiets 24 inch met versnellingen: Vóór 15:00u besteld = morgen in huis

Is je zoon of dochter zijn fietsje ontgroeid, maar is hij toch nog te klein voor Lees door

Van laag naar hoog sorteren

10 producten in totaal

Filteren

10 producten in totaal

Filteren
een echt grote fiets? Dan wordt het tijd voor een kinderfiets 24 inch met versnellingen. Zeker als je kind elke dag op de fiets naar school gaat, is een degelijke kinderfiets met versnellingen pure noodzaak. Zo staat hij ’s ochtends als eerste klaar en komen jullie nooit meer te laat op school! Daarbij geeft een groter model met versnellingen net dat beetje vrijheid waar je kind misschien langzaam behoefte aan krijgt.

Voor welke lengte is de fiets 24 inch met versnellingen?

De juiste kinderfiets uitzoeken kan best lastig zijn, want hoe kies je nu de correcte fietsmaat voor je zoon of dochter? De maten van kinderfietsen zijn gebaseerd op de maat van de wielen die we de inchmaat noemen. Hoe je deze inchmaat berekent, laten we je hieronder in een kort overzicht zien:

  • Allereerst is het belangrijk om de lichaamslengte van je kind te weten. Een 24 inch fiets is passend voor kinderen van 130 cm.
  • Ook de leeftijd van je kind is van belang. Is je zoon of dochter tussen de acht en twaalf jaar oud, dan is een kinderfiets 24 inch de juiste maat.
  • Tot slot speelt de kledingmaat een rol. De kinderfiets 24 inch is doorgaans geschikt voor kinderen met een kledingmaat tussen 128 en 140.

De voordelen van versnellingen op een fiets

Een fiets 24 inch met versnellingen heeft een aantal pluspunten. Om te beginnen kan je kind zowel langzamer als sneller fietsen, terwijl het hetzelfde aantal trapbewegingen maakt. Ook als je bergop gaat of wind tegen hebt, kun je nog steeds in een aangenaam tempo rijden zonder dat het te veel inspanning kost.

Wordt het trappen te zwaar of juist te licht, dan is dit een teken om van versnelling te wisselen. Let er daarbij op dat schakelen met kracht niet goed is voor de aandrijving. Als je gaat schakelen, laat dan de trappers los, schakel en zet dan pas weer kracht op de trappers. Schakelen als je op de pedalen staat, is evenmin een goed idee, omdat je daarmee de kans op een ongeluk aanzienlijk vergroot.

Veelgestelde vragen

Heb je meer informatie nodig over de 24 inch fiets met versnellingen? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je beantwoord:

Hoe werkt een fiets met versnellingen?

Met versnellingen bepaal je zelf hoelang het wiel moet draaien elke keer als je de pedalen rond trapt en ze regelen indirect de maximale snelheid die je rijdt. Een lage versnelling is handig voor heuvels en een hogere voor langere, vlakke wegen.

Voor welke leeftijd is een 24 inch kinderfiets?

Een 24 inch kinderfiets is geschikt voor kinderen die tussen de acht en twaalf jaar oud zijn. Meestal is dit de wat kleinere uitvoering van fietsen voor volwassenen, zoals transportfietsen.

Hoeveel versnellingen heeft de kinderfiets 24 inch?

Deze fiets is verkrijgbaar met drie of zeven versnellingen die goed van pas komen als je bijvoorbeeld extra spullen mee wilt nemen.

> Terug naar het volledige aanbod aan kinderfietsen. Er is voor ieder wat wils!