• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Meisjesfiets 18 inch: voor leeftijd 5-7 jaar

Ben je opzoek naar een leuke meisjesfiets? Er is een enorm breed aanbod op het gebied van meisjesfietsen.

13 artikel(en)

13 artikel(en)

Hierbij moet echter wel goed worden opgelet op het kiezen van de juiste maat meisjesfiets. Hoe weet je welke maat juist is en welke maat past bij welk kind?

Maat kinderfiets voor meiden van 5 tot 7 jaar

Ieder kind beschikt weer over een andere lengte. Hierbij wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen de verschillende leeftijden. Het kan echter voorkomen dat een kind groter of kleiner is dan leeftijdsgenoten. Tevens wordt er bij de lengte van kinderen onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Over het algemeen zijn jongens vaak iets groter en groeien ze iets sneller. Bij het uitzoeken van een geschikte fiets moet er goed worden gelet op de juiste maat kinderfiets. Hier lees je meer over het berekenen van de inchmaat.

Indien je een 18 inch meidenfiets moet gaan aanschaffen is het van belang om de kledingmaat te weten. Bij het zoeken van de juiste maat kinderfiets wordt er namelijk ook wel gekeken naar de kledingmaat. Zo wordt een 18 inch meisjesfiets gekoppeld aan een kledingmaat 110 – 116 cm. Heeft uw dochter een kleinere kledingmaat? Dan is het verstandiger om een meisjesfiets 16 inch voor haar uit te zoeken. Tevens wordt er bij 18 inch meidenfietsen ook wel de leeftijdscategorie 5 tot 7 jaar gehanteerd. Liever een grotere maat? Kijk dan bij de 20 inch meisjesfietsen.

Te koop: schattige / sportieve / lieve meisjesfietsen

Bij het aanschaffen van een meisjesfiets let je uiteraard op de uitstraling van de fiets. Welke kleur heeft het? Vind mijn dochter deze kleuren leuk? Is het een mooie fiets? Zodra men een leuke fiets heeft uitgezocht kan er worden gekeken naar de juiste maat. Zoals hier boven al staat beschreven zijn meisjesfietsen 18 inch geschikt voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar. De kledingmaat voor een meisjesfiets 18 inch ligt tussen de 110 en 116 cm. Populaire merken zijn Popal en Volare. De volgende kleuren zijn erg populair:

 • Blauwe 
 • Gele
 • Roze
 • Witte
 • Zwarte

Antwoorden + veel gestelde vragen

Hieronder leest u de antwoorden op veel gestelde vragen omtrent de fietsen in de categorie 18 inch.

Vraag 1: “Hoe lang duurt het voor de 18 inch meidenfiets wordt bezorgd?"

Bestel een fiets vóór 13.00 uur en de fiets wordt de eerstvolgende werkdag opgestuurd. Dit betekent dat u de fiets de volgende werkdag in ontvangst kan nemen. Er geldt dus een bezorgtijd van één werkdag. Een fiets voor meisjes die op vrijdag worden besteld, worden op de maandag geleverd.

Vraag 2: “Is het een goed idee om een kinderfiets op de groei te kopen?”

Veel ouders kiezen vanwege financiële redenen om een fiets op de groei te kopen. Ons advies is om altijd te kiezen voor optimale veiligheid tijdens het fietsen. Dit betekent dat een kind met de voeten de grond moet raken als hij/zij op de fiets zit. Als er een gevaarlijke situatie plaatsvindt, kan een kind altijd tijdig remmen of snel afstappen.

Vraag 3: “Hoe kan ik de fiets voor meisjes of jongens in de maat 18 inch het beste onderhouden?”

Wil je lang genieten van de nieuwe fiets? Maak de fiets dan regelmatig schoon. Vuil en pekel zorgen ervoor dat de fiets langzaam slijt. Maak voor het schoonmaken van een fiets altijd gebruik van war, water met milde vloeibare zeep en gebruik altijd een zachte doek. Het komt geregeld voor dat een fiets wordt schoongemaakt met een schuursponsje. Probeer dit te vermijden. Als de fiets is opgedroogd, is het ook een goed idee om de fiets te poetsen met een droge doek.

Bekijk de nieuwe Popal meisjesfietsen, ook verkrijgbaar in de maat 18 inch.

> Op zoek naar de kleinste maat voor een meisjesfiets? Kijk dan bij de meisjesfietsen 10 inch.