Transportfiets 20 inch: Voor actieve kinderen

Fietsen wordt steeds belangrijker voor opgroeiende kinderen. Van het rijden met zijwieltjes in de straat wordt Lees door

Van laag naar hoog sorteren

22 producten in totaal

Filteren

22 producten in totaal

Filteren
het al snel iets om naar de sportclub of naar school te komen. Dit kan dan ook het best op een transportfiets 20 inch. Voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar is die namelijk de ideale maat. Dit is ook precies de leeftijd waarop het aantal fietskilometers langzaam maar zeker begint toe te nemen. Alleen al daarom is het een goed idee.

Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de 20 inch transportfiets ook van een bepaalde kwaliteit is. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat het een stevig design moet hebben. Daarbij mag echter ook het ontwerp niet uit het oog worden verloren. Het is immers voor kinderen minstens zo belangrijk dat de fiets mooi en stoer is. Dat is immers belangrijk op jonge leeftijd voor kinderen onder elkaar.

20 inch transportfietsen: ook gebruiksgemak is belangrijk

Het is belangrijk dat de 20 inch transportfiets ook gemakkelijk in gebruik is. Dit maakt immers al het verschil. Een fiets die niet lekker fiets wordt door je kind in de hek gezet en niet aangeraakt. Een fiets die echter soepel draait heeft een onverklaarbare lokroep. Dat komt onder andere door de volgende zaken:

  • Het lage gewicht van de fiets
  • Het desondanks stevige frame dat veilig aanvoelt
  • Verlichting op een batterij in plaats van een dynamo
  • Soepele tred bij het trappen door goede houding

Het comfort is belangrijk wanneer een kind nog jong is. Omdat de transportfietsen van 20 inch ideaal zijn voor kinderen in de lengte van 110 tot 115 centimeter moet het niet zo zijn dat de fiets te groot of te klein is. Dit maakt het rijden immers een stuk minder comfortabel en zelfs simpelweg gevaarlijker. Dit moet natuurlijk voorkomen worden wanneer dit mogelijk is, bijvoorbeeld door de juiste hoogte te kiezen.

> Toch een kleinere inchmaat nodig? Bekijk de 16 inch transportfiets: Verzending = gratis

Een fiets op reis meenemen

Wie op vakantie gaat komt misschien wel in gebieden terecht waar heel fijn gefietst kan worden. Het is zelfs goed mogelijk dat hier specifiek op gezocht wordt. Het is dan natuurlijk helemaal ideaal als ieder lid van het gezin op zijn eigen rijwiel kan rijden. Dit geldt misschien nog wel het meest voor kinderen. Zij rijden graag op de fiets die ze gewend zijn. Het is dan verstandig om een goede fietshouder mee te nemen die op de auto past. Zo kunnen de eigen fietsen van het gezin altijd mee op reis. Dit maakt het een stuk leuker en aantrekkelijker om lekker te gaan fietsen op reis.

> Vandaag voor 16:00 uur besteld = morgen in huis: De 18 inch transportfiets!