10 fietsroutes in Gelderland

Gelderland, de grootste provincie in Nederland, afgaand op de landoppervlakte, biedt een overdaad aan natuurregio's, waterlopen en leuke dorpjes en steden om te bezoeken. Zowel voor korte gezellige fietstochtjes als voor lange kilometervreters ben je hier op je plaats. De provincie heeft een goed gevulde activiteitenkalender, elk dorpje heeft zijn jaarlijkse markt of braderie, een bruisende streek die absoluut het bezoeken waard is. Ontdek hieronder de tien fietsroutes die je zeker moet maken om deze mooie provincie beter te leren kennen.

Bloemige Buren:

Bijt de spits af met een kortere route. 19 kilometer te vertrekken vanaf de Pannekoekenbakker in Buren. Rij door de Betuwe, langs de rivieren de Korne en de Linge en geniet van de bloesems van de fruitboompjes op je weg. Rij terug via de Waal met de wind in de rug en maak een bezoekje aan het kasteel Soelen en keer zo terug naar je startpunt.

Langs de oever van de Berkel:

60 kilometer lang is deze route. Je start in Beltrum en van hieruit rij je naar Ruurlo met zijn middeleeuwse kasteel. Vervolg je rit naar Borculo en vervolgens via Eibergen. Ga van hieruit terug naar je startpunt. Een pittige tocht met een diversiteit aan natuur en omgeving.

Boerderij Mossel:

Vertrek vanuit Ede, aan het hotel Belmont, voor een fietsrit van 29 kilometer. Volg de Doesburger Heide naar Boerderij Mossel, je neemt een prachtige groene route via het Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Nationaal Park Veluwezoom en keer via de Edesche Heide terug naar start.

Gluren bij de buren:

Een tocht van 105 kilometer, het is aan te raden om hier twee dagen voor uit te trekken om voldoende tijd te hebben goed te genieten van de omgeving. Hou rekening met wat reliëf op deze route want je rijdt langs de Barlose Bult richting Aalten. Je passeert Haart en het grensdorp Dinxperlo, waar het museum een echte bezienswaardigheid is. Een heerlijke route langs het Achterhoekse coulissenlandschap die over het grensgebied Nederland-Duitsland loopt.

> Uw zoon meenemen op de fietstocht? Bekijk dan snel onze jongensfietsen!

Kroondomein Het Loo:

Start je route in Vaassen en geniet gedurende 41 kilometer van de natuur van de Veluwe, en Kroondomein Het Loo. Je rijdt in het noorden van Apeldoorn langs prachtige groene beboste domeinen. Hou rekening met af en toe een stevig ritje naar boven, geen echte heuvels maar het reliëf is voelbaar in de benen. Fiets langs de Wenumsemolen en rij een stuk door het Elspeeter Bosch.

Hazenpeper:

Startpunt van deze 39 kilometer durende fietstocht is Het Schootsveld in Elburg een vissershaven van weleer. Geniet van het Dontermeer en de uitgestrekte landbouwvlaktes waarlangs dit pad je voert. Onderweg zijn er een aantal interessante musea te bezoeken zoals het Nationaal Orgelmuseum of de museumsmederij de Hoefhamer, zeker de moeite als u deze rit met kinderen maakt. De rit eindigt langs de bosranden van de Veluwe die je weer naar je startpunt brengen.

Molens en kastelen rondom Geldermalsen:

62 kilometer kun je op deze route genieten van het Gelderse Rivierenland. Rij langs de Waal en de Linge, ontdek de kastelen en molens

> Vandaag bezorgd, morgen in huis: Onze houten loopfietsen voor de jonge kinderen!

Omafietsen

SuperSuper Little Miss Meisjesfiets 12 inch - Roze
SuperSuper Little Miss Meisjesfiets 12 inch - Roze
Rating:
96%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,00 Special Price  199,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  429,00 Special Price  369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 20 inch - Mat Blauw
Volare Classic Omafiets 20 inch - Mat Blauw
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  369,00 Special Price  289,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 

Bekijk ook: 10 routes in de provincie utrecht!