10 fietsroutes in Groningen

De provincie Groningen, met zijn gelijknamige hoofdstad, is een waar paradijs voor fietsers. Dankzij een zeer rijke geschiedenis kun je niet alleen de natuurpracht van deze provincie ontdekken, maar zijn er nog talrijke historische gebouwen te bezoeken. In Groningen kun je naast de gotische huizen, die duiden op het historische belang voor Nederland van de streek, ook nog de minder positieve geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog ervaren. Een provincie die zeker de moeite waard is om te ontdekken met de fiets, hieronder tien routes die je zeker niet mag missen.

De rust rondom Ter Apel:

de 25 kilometer lange tocht start aan Paviljoen Jachthaven de Runde, rij langs het grensgebied met Duitsland, steek heel even de grens over naar Rütenbrock en rij via de Kloosterbossen terug naar Ter Apel.

Van Heks naar Klooster:

Vertrek vanuit het Heksendorp Sellingen voor een tocht van 23 kilometer die je langs Ter Apel stuurt, waar het enige overgebleven middeleeuwse klooster van Nederland nog te bewonderen is.

Door het hart van Westerwolde:

Een route voor de iets meer getrainde fietser van 61 kilometer lang. Brengt je onder meer langs het beekdal van de Ruiten Aa, de Westerwolde, Ter Apel en de Sellingerbossen. Een prachtige route vol natuur en rust!

Langs Wierden, Klappen en Maren:

Start je tocht van 32 of 44 kilometer aan Hotel 't Gemeentehuis in Bedum. Ontdek het Marenland van Hunsingo, de verschillende bruggen over de waterwegen. De route is doorspekt met prachtige kerkjes en molens in de historische dorpjes.

Van Appingedam naar Loppersum:

Deze tocht van 44 kilometer start aan het Eemskanaal. Rij van hieruit naar het historische Appingendam, geniet van kilometers wijde natuur en rust. Kies vanuit Appingendam richting Loppersum om zo terug te keren via Delfzijl naar je startpunt.

Om de Wedderburcht:

Start vanuit Camping Wedderbergen in Wedde de route van 27 kilometer. Rij langs dopjes als Onstwedde, Veele en Holte en eindig je route langs een kleine burcht die in de 80jarige oorlog veel heeft betekend voor deze streek.

Een rondje Lauwersmeer:

Zoals de naam het zelf zegt brengt deze route je in het Nationaal Park Lauwersmeer in 49 prachtige kilometers langs de volledige omtrek van het meer, langs bossen, graslandschappen en tientallen vogelsoorten.

Rondje Veendam:

Een kortere tocht van 20 kilometer, ideaal op een rustig zonnig dagje, brengt je van Veendam via het Borgerswold met zijn grote plassen en sportfaciliteiten naar Muntendam en terug.

Borg en Blauwestad:

Bezoek De Gaast, het prachtige en onvergetelijke Bellingwolde, rij via historische dorpjes, en mooie natuurlandschappen naar het uitgestrekte Blauwestad, het ambitieuze project met het Oldambtmeer.

Hunebeddenroute rondom Veendam:

Start in Veendam deze unieke route van 50 kilometer. Rij langs de gebieden waar ooit turf gewonnen werd en deze streek een economische groei gaf. Rij richting Nationaal Park de Drentsche Aa, het enige archeologisch reservaat van Nederland, om de talrijke grafheuvels en hunebedden uit de prehistorie te ontdekken.

Groningen is de provincie met de meest rijke geschiedenis van Nederland, talrijke historische sites herinneren aan het oude Nederland, van de prehistorie tot op vandaag. Een heerlijke regio om doorheen te fietsen op een nieuwe Popal fiets!

Omafietsen

Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 299,00 Speciale prijs € 259,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Nostalgia Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Altec Nostalgia Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Lady 7-Speed Groen
Spirit Regular Lady 7-Speed Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 379,00 Speciale prijs € 319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 

Lees ook: De 10 beste fietsroutes van Friesland!