5 mooiste fietsroutes in Amersfoort

De stad Amersfoort bezit het beste van twee werelden, een prachtig historisch centrum dankzij een rijke geschiedenis in de Middeleeuwen, met mooie grachten in het centrum. Daarnaast klopt in de stad ook het economisch hart van de regio dankzij een uitgebreid bedrijfsleven. Een stad met respect voor waarden en een blik naar de toekomst die het bezoek waard is, zeker met de fiets. Hieronder de vijf mooiste fietsroutes die Amersfoort rijk is!

Rondje Amersfoort

Je start deze fietstocht van 32 kilometer net buiten de stad in het dorpje Hoevelaken. Van hieruit volg je de weg richting Hooglanderveen en iets verder ook Hoogland. Je verlaat het verstedelijkt gebied als je richting Soest rijdt en af en toe een riviertje over moet steken via een bruggetje of veer. Rij zeker door richting Soestduinen alvorens de gezellige drukte van de stad op te zoeken. Net voor je de stad binnenrijdt kun je nog het Museum van de Nederlandse Cavalerie bezoeken. Via Stoutenburg kom je weer aan je startpunt.

Langs de Grebbelinie naar Amersfoort

Start deze mooie afwisselende tocht van 25 kilometer in het hart van Amersfoort. Wie wil eindigen met natuur kiest ervoor om eerst via Stoutenburg noordelijk rond Leusden te gaan rijden. Je steekt een aantal waterwegjes over en kunt genieten van de landbouwakkers en weidevelden rond de stad. Eens Leusden gepasseerd kom je terecht in een oase van groen. Zoek tussen de bossen naar de overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog tot je aan de Grebbeliniedijk langs het Valleikanaal komt. Rij door de prachtige bossen terug richting het centrum van Amersfoort.

> Meisjesfiets kopen? Voor 13u besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

Amersfoort, Eemdijk en Baarn

Vanuit het Van der Valk hotel in Amersfoort rij je in noordelijke richting naar het dorpje Bunschoten dat op een valreep van het Eemmeer ligt. In Eemdijk kun je het kabelpontje over de Eem nemen, het dorpje is een typisch dijkdorp met amper 800 inwoners. Vervolgens rij je richting Baarn, hier kun je een aantal historisch gebouwen zoals de Rusthoek of het Kasteel Groeneveld bezoeken. Even halt houden bij de Pekingtuin is zeker aan te raden. Van hieruit rij je terug, de Eem volgend, richting Amersfoort.

Op de fiets door Amersfoort

Start je route van bijna 40 kilometer aan het restaurant De Monnikendam en volg de route richting De Schamper. Vervolg je route langs het kasteel Stoutenburg en rij via Achterveld verder in zuidelijke richting naar De Lind. Rij onder Leusden door tot je terecht komt in de prachtige groene bossen ten zuiden van Amersfoort. Hierin kun je eeuwig verdwalen! Rij via de Dodeweg Amersfoort terug binnen.

Cultuurroute Amersfoort

Ben jij een cultuurliefhebber? Dan is een dagje musea bezoeken in de stad Amersfoort iets voor jou. Neem je fiets bij de hand, een aantal musea die zeker op het bezoekerslijstje moeten staan zijn de volgende: Museum Flehite, het historisch stadsmuseum en het Mondriaanhuis. Rij via het Mariënhof richting Amersfoortse Kei en vervolgens bezoek je de Monnikendam. Via Platsoen Oost en Platsoen Noord kom je bij je startpunt terug. Een route van ongeveer 10 kilometer en hopen cultuur!

> Op zoek naar een nieuwe kinderfiets? Kijk dan snel hier verder!

Omafietsen

SuperSuper Lola Meisjesfiets 18 inch - Mint/Roze
SuperSuper Lola Meisjesfiets 18 inch - Mint/Roze
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  319,00 Special Price  229,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Diva 14 Inch - Roze
Spirit Diva 14 Inch - Roze
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,00 Special Price  235,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 20 inch - Mint / Roze
Altec Urban Transportfiets 20 inch - Mint / Roze
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  369,00 Special Price  299,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 

Ook benieuwd naar de 5 mooiste fietsroutes in Zaanstad?