5 fietsroutes in Drenthe

Drenthe, de provincie in Nederland met een hele rijke geschiedenis, is prachtig om te bezoeken met de fiets. Er zijn hunebedden teruggevonden die dateren uit de nieuwe steentijd dus ruim 13.000 jaar oud. Vele hiervan zijn nog te bewonderen in de natuur. Daarnaast zijn er prachtige veengebieden te bezoeken of rij je met je fiets langs uitgestrekte zandgebieden. Hieronder vijf fietsroutes in Drenthe voor je toegelicht die je niet mag missen!

Ontdek de kop van Drenthe

Start voor deze fietsroute van ongeveer 50 kilometer aan de camping Ronostrand in Steenbergen en rij richting het centrum van deze gemeente. Je passeert dorpjes en stadjes als Norg, Peest en Lieveren, Het uitzicht is gevarieerd, denk hierbij aan moerassen afgewisseld met zandgebieden en uitgestrekte bossen. Een fietsroute in Drenthe die meteen de toon zet!

Hunebedden ontdekken vanuit de stad Groningen

Ondanks de naam van deze rit ontdek je voornamelijk de provincie Drenthe op deze fietsroute van ruim 56 kilometer. Je rijdt langs hunebed G01, en de met korstmos begroeide Huneborg, namelijk hunebed D04 en D03 en kunt ondertussen het dorpje Midlaren bezoeken. De route is divers, dankzij het zicht over het Zuidlaardemeer of de uitgestrekte weides en veengebieden.

Fietsen door het voormalige Drentse Veengebied

80 kilometer lang is deze fietsroute en wordt eerder aangeraden voor getrainde fietsers. Je start je fietstocht in Gees en volgt de weg richting Dalen, een dorpje dat zeker een bezoek waard is. Je passeert de dorpjes Nieuwlande en Elim, genoemd naar een Oase in de Sinaïwoestijn, die beiden ooit een veenkolonie zijn geweest. Een fietsroute waarbij je als het ware door de geschiedenis fietst van dit prachtige voormalige veenlandschap.

> Gratis verzending op het gehele assortiment Popal fietsen!

Dwars door Hogeveen

Een frisse route van 33 kilometer die start in Hogeveen voert je langs de oudste huizen en gebieden die Drenthe rijk is. Zeker het bezoeken waard is molen De Zwaluw, waarvan twee actieve molenstenen nog volledig via de wieken worden aangedreven. Je rijdt via Hollandscheveld naar Noorschehut en Tiendeveen. Je leert op deze route veel bij over de rijke geschiedenis van dit prachtige veengebied die van groot belang was voor de economische welvaart in deze regio enkele honderden jaren geleden. Een fietsroute met een mooi verhaal.

Beleef de schoonheid van het Nationaal Park Dwingelderveld

Zoals de naam het zelf zegt zoek je in deze fietsroute de prachtige natuur van één van de Nationale Parken van Nederland op. Een tocht van 48 kilometer voert je vanaf Dwingeloo richting het middeleeuwse Oldengaerde, een statig gebouw midden in de natuur. Van hier rij je Dwingelderveld binnen, een uniek stuk natuur, het grootste natte heideveld van West-Europa. Hou je ogen open voor de specifieke dieren die het land rijk is, naast de schapen en herten die grazen op deze velden ontdek je ook adders en slangen in deze vochtige omgeving.

> Op zoek naar een nieuwe fiets om de routes mee te fietsen? Bekijk dan eens snel de Popal omafiets!

Omafietsen

SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 14 inch - Geel
SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 14 inch - Geel
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  309,00 Special Price  249,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Daily Dutch Basic 24 inch - Army Green
Daily Dutch Basic 24 inch - Army Green
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,00 Special Price  375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Rose Meisjesfiets 12 inch
Volare Rose Meisjesfiets 12 inch
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  175,00 Special Price  145,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees hier ook: De 5 mooiste fietsroutes in Amsterdam!