5 mooiste fietsroutes in Haarlemmermeer

Haarlemmermeer, een stad die nooit zou ontstaan zijn zonder de droogmaking in de regio. Dankzij ruim 200 poldermolens werd het gebied van het Haarlemmermeer drooggemaakt, vanaf 1855 is deze regio een gemeente geworden. Met een geschiedenis als deze is deze omgeving prachtig geworden voor fietsers. Duizenden kleine waterloopjes, pontjes, bruggen en prachtige poldergebieden maken van deze regio een fietsparadijs. Vijf fietsroutes in Haarlemmermeer om dat te bewijzen!

Rondje langs de kust bij Zandvoort

Vanuit Hoofddorp start een prachtige route van om en bij de 60 kilometer richting Amsterdamse Waterleidingduinen. De route rijdt gedurende enkele kilometers langs de Noordzee, een heerlijke rustgevende rit. Geniet van de mooie landhuizen en de boerderijen in de polders. Je passeert ook nog natuurgebieden zoals de Boseilanden, Groene Weelde en Haarlemmerhout.

De Hollands Historische Polder route

Deze route, die start aan de Heereweg in Lisse, is een goede 52 kilometer lang. Je leert de geschiedenis van de water- en verdedigingswerken van de Haarlemmerpolder. In het landschap zijn nog de bewijzen van de droogmaking terug te vinden, prachtige molens en oude forten sieren de omgeving. De route brengt je van Hoofddorp via de Westeinde Plassen naar Kaag, waar je prachtige polders kunt bewonderen. Het is zeker de moeite om hier even een pauze te nemen, eventueel voor een kleine picknick. Van hieruit rij je verder richting Lisse, Nieuw-Vennep terug naar je startpunt.

> Popal fiets kopen: gratis verzending en korting tot 40%!

Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem

Een route voor de getrainde fietser van 65 kilometer, ondanks de route doorheen polders, duinen en vlakke gebieden heb je toch ruim 350 hoogtemeters op je teller. Hou rekening met een strakke bries langs het water af en toe. Je start in Badhoevedorp in de rand van Amsterdam. Van hieruit rij je richting Zwanenburg, Spaarndam rondom Haarlem. Bezoek het monument Executies Zuid-Kennemerland en monument Verzetsleden Zuid-Kennemerland. Vervolledig je route via Cruquius en keer terug naar Badhoevedorp.

Met fiets en Pont het Plassengebied rond

Een route van 58 kilometer leid je rond het Hollands Plassengebied. Vanuit Lisse start je met je fiets richting Kaageiland, dat je makkelijk kunt bereiken via een pontje over de Kagerplassen, een prachtig en pittoresk gebied. Via Nieuwe en Oude Wetering vervolg je je tocht richting Woubrugge. In Hoogmade rij je langs de Kromme Does en passeert Leiden in het Noorden. Via Warmond trek je met je fiets terug naar Sassenheim en dat brengt je weer naar je startpunt in Lisse. Een prachtige route vol natuur en typisch Hollands gebied.

Heemstede, Hoofddorp en Burgerveen

Een route van een kleine 50 kilometer in de Hollandse polders brengt je vanaf Vijfhuizen door het prachtig groene Haarlemmermeerse Bos naar het centrum van Hoofddorp. Je kunt je route vervolgen richting Oude Meer om dan via de Westeinder Plassen naar Burgerveen te rijden. Dat ongeveer op de helft van je route ligt. Een perfecte plaats voor een rustpauze met een prachtig zicht over de Westeinder Plassen met zijn broedende watervogels. Van hieruit rij je richting Nieuw-Vennep, Hillegom en Zwaanshoek via Groene Weelde terug naar je startpunt in Vijfhuizen.

> Bekijk onze Popal omafietsen en profiteer: voor 13u besteld, morgen in huis!

Omafietsen

Altec Roma Omafiets  28 inch - Mint Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mint Green
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch 28inch Transportfiets 3V- Groen
Altec Dutch 28inch Transportfiets 3V- Groen
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Speciale prijs € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 569,00 Vanaf € 465,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook andere routes afleggen? Bekijk dan snel de 5 mooiste fietsroutes van Zwolle!