5 mooiste fietsroutes in Nijmegen

De stad Nijmegen, bekend geworden in Europa dankzij het mirakelspel uit de 16e eeuw van Mariken van Nieuwmeghen, is een prachtige stad aan de grens met Duitsland. De stad ligt grotendeels langs De Waal, en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot in het begin van onze jaartelling. Het is een prachtige stad om met de fiets te ontdekken, niet alleen het centrum is mooi en historisch, ook de omgeving rond de stad straalt rust en natuur uit. Hieronder alvast vijf prachtige fietsroutes in en rond de stad Nijmegen.

De Gelderse Poort door

Deze prachtige route van 35 kilometer brengt je langs de Waal van de ene verbazing in de andere. Een route die kronkelt op het ritme van deze mooie rivier en start aan het station van Nijmegen. Volg de Oudedijk richting Stadswaard, de Groenlanden en de Bisonbaai. Aan het dorpje Kekerdom geniet je van het uitzicht over de Waal en de prachtige watervogels die je hier kunt spotten. Steek hier deze impressionante rivier over om via de andere kant terug te keren naar de start.

Ontdek de natuur van Nijmegen

Een groene route van 38 kilometer met beginpunt in Heilig Landstichting. Je rijdt meteen richting Heumensoord en snijdt tussen de bossen van Dekkerswald en De Wolfsberg door. De schaduw van deze loofbossen zorgt voor een aangename afwisseling want zodra je op Landgoed Van Jurgens aankomt krijg je weer heerlijk de zon vol op je gezicht. Hier steek je eventjes de grens met Duitsland over om via Beek en Berg en Dal je eindpunt te bereiken.

> Met uw kinderen fietsen? Een Popal kinderfiets kopen was nog nooit zo goedkoop: tot 40% korting!

Fietsen door Nijmegen

Nijmegen heeft een rijke geschiedenis, hiervan getuigt de mooie oude binnenstad. Het is een omgeving waar gezinnen en jonge mensen graag wonen, op deze fietsroute van 26 kilometer ontdek je niet enkel de historische gebouwen in deze prachtige stad, maar ook het Goffertpark waar af en toe concerten worden georganiseerd. Iets verder op je route passeer je het Waterkwartier. Een fietstocht waar de natuur afgewisseld wordt door de geschiedenis.

Zigzaggen over de Duitse grens

Deze route start vanuit Groesbeek en neemt je afwisselend mee over de grens met Duitsland. Van daaruit rij je richting het bos De But naar Ubergen om via het noorden van Nijmegen langs de Oude Waal en de Groenlanden Duitsland binnen te rijden. Je bezoekt de dorpjes Zyfflich en Kranenburg om zo via Groesbeek weer aan je startpunt te komen. Een route van om en bij de 50 kilometer door dorpjes en de wijde natuur.

Fietsen om de polder tussen Arnhem en Nijmegen

Deze fietsroute van 45 kilometer neemt je mee van aan De Waal helemaal in het noorden van Nijmegen tot de zuidelijkste rand van Arnhem. Je kunt het Monument Oversteek Waal bij Nijmegen bezoeken en iets verder op de route in het Romeins historische dorpje Elst passeer je voorbij de molen Jonge Sophia. De route brengt je langs polders, ruige grasvelden, bosjes en gezellige dorpjes. Kies voor een zonnige dag zodat een pauze op een terrasje zeker bij de mogelijkheden hoort!

> Vandaag voor 13u besteld, morgen in huis: de nieuwste Popal Daily Dutch fietsen!

Lees ook: de 5 mooiste fietsroutes van Apeldoorn!