Fietstip in Slovenië: De Julische Alpen

De meeste mensen die een fietsvakantie organiseren, gaan naar België, Duitsland, Italië of Scandinavië. Hier kun je inderdaad fijn fietsen, maar ook fietsland Slovenië is zeker de moeite waard als je van fietsen houdt. In dit land vind je namelijk de Julische Alpen, waar je prachtig kunt fietsen.

Op deze pagina lees je meer over het maken van een fietstocht door de Julische Alpen. Zo lees je niet alleen wat dit precies voor gebied is, maar ook hoe een fietstocht in de Julische Alpen eruit ziet. Verder geven we je ook drie tips om jouw fietsvakantie in Slovenië goed voor te bereiden.

Wat zijn de Julische Alpen?

De Julische Alpen is een bergachtig gebied, dat deels in Italië en deels in Slovenië ligt. De hoogste berg van de Julische Alpen is de Triglav. Deze berg ligt in Slovenië en is ruim 2800 meter hoog. Deze berg is echter niet de populairste toeristische trekpleister in het gebied. Dit is namelijk ‘het meer van Bled’, een sprookjesachtig meer dan in de Julische Alpen ligt.

Rond het meer van Bled is het vrij druk, maar verder in de Julische Alpen is het heerlijk rustig. Omdat ook hier de natuur simpelweg prachtig is, kun je hier geweldig fietsen.

Fietsen in Slovenië - Julische Alpen

Fietsen in de Julische Alpen

In de Julische Alpen fiets je in een groene, rustige en stille omgeving. Je komt door prachtige bossen, langs het meer van Bled en je fietst door wat meer weide-achtige gebieden. Hoewel het om een bergachtig gebied gaat, is het fietsen in de Julische Alpen niet heel zwaar. Er zitten een paar pittige stukken in die steil omhoog gaan, maar de meeste heuvels in de Julische Alpen gaan niet zo steil omhoog. Met een goede basisconditie kom je hier prima uit de voeten.

In de buurt van Ljubljana is het wat drukker en ook bij het meer van Bled kan het wat drukker zijn, maar verder fiets je lekker rustig in de Julische Alpen. Er zijn wel wat andere fietsers en automobilisten, maar iedereen houdt rekening met elkaar. Zeker de automobilisten zijn voorzichtig: zij rijden ruim om fietsers heen. Verder zijn er ook veel weggetjes waar geen auto’s kunnen komen. Hier kun je nog rustiger fietsen.

> Wel eens gedacht aan een fietstocht naar Santiago de Compostella? Lees de tips.

Op fietsvakantie door Slovenië: 3 tips

Ga jij binnenkort op fietsvakantie door Slovenië? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden op jouw actieve vakantie. Wij geven je graag drie tips voor een goede voorbereiding.

  • Plan jouw fietsvakantie op het juiste moment. Je kunt het beste naar Slovenië gaan in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Ga je in de maanden juli of augustus naar Slovenië, dan moet je er rekening mee houden dat het wat warmer kan zijn. Vind je het niet fijn om in hoge temperaturen te fietsen, dan ga je in mei, juni of september.
  • Neem een vest of jas mee. In de Sloveense bergen is het niet warm, ook niet in de zomer. Hoe hoger je zit, des te frisser het wordt. Een korte broek en een shirt met korte mouwen is prima, maar neem wel een jasje mee. Heb je het koud, dan heb je altijd iets om aan te trekken.
  • Neem voldoende water en eten mee op de fiets. Sommige delen van de Julische Alpen zijn écht rustig: hier vind je geen restaurants om even iets te drinken of te eten. Om te voorkomen dat je uitdroogt of echt honger krijgt op de fiets, neem je altijd zelf een voorraadje eten en drinken mee.

Verder willen wij je aanraden om veel tijd uit te trekken voor jouw fietsvakantie door de Julische Alpen. Neem je de tijd, dan kun je de prachtige omgeving namelijk optimaal ontdekken.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Aanbiedingsprijs  359,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,00 Aanbiedingsprijs  379,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - White
Altec Roma Omafiets 28 inch - White
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,00 Aanbiedingsprijs  199,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Zoek je een leuke fiets voor je kind? Kijk bij de aanschaf van een jongensfiets of een meisjesfiets goed naar de inchmaat van een fiets. Voor kinderen loopt de inchmaat van 12 t/m 28 inch. Meer informatie over de inchmaat lees je bij de fietsen.