Fietsen langs de Kitzbueheler Alpen: beste routes & handige tips

De Kitzbueheler Alpen zijn onderdeel van de Oostelijke Alpen in Oostenrijk. Het gebergte strekt zich deels uit in de deelstaat Salzburg en deels in het Tiroler laagland. Hoewel het een vrij bergachtig gebied is, kun je hier heerlijk fietsen. Zeker als je het leuk vindt om in de bergen te fietsen, is een fietsvakantie in de Kitzbueheler Alpen een aanrader. Welke routes je het beste kunt rijden in dit gebied en hoe je je optimaal voor kunt bereiden op je fietsvakantie in de Kitzbueheler Alpen, lees je op deze pagina.

Fietsen in de Kitzbueheler Alpen

Ga je in de Kitzbueheler Alpen fietsen, dan moet je je mentaal voorbereiden op flinke bergen. In het gebergte zijn namelijk niet alleen veel verschillende bergen te vinden, maar zijn de meeste bergen ook vrij hoog. Heb je nog nooit in een bergachtig gebied gefietst, dan raden wij je aan om met een vrij korte route door de Kitzbueheler Alpen te beginnen. Heb je al wat meer ervaring met het fietsen in bergachtige gebieden, dan kun je met een langere route beginnen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg fietsroutes uitgestippeld in de Kitzbueheler Alpen, dus je vindt altijd wel een of meerdere routes die bij jouw niveau aansluiten.

De beste routes in de Kitzbueheler Alpen

Er zijn honderden fietsroutes uitgestippeld in de Kitzbueheler Alpen. De populairste fietsroutes in dit bergachtige gebied, zijn de volgende:

  • Rondrit om de Hohe Salve. Deze route is 54 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 680 meter. De route is niet echt moeilijk en zelfs geschikt voor gezinnen met kinderen.
  • De fietstocht van Westendorf naar Windautal en terug. Deze route is 28,5 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 565 meter. De route is middelzwaar, maar is wel geschikt voor gezinnen met kinderen. Wel wordt aangeraden om deze route alleen te rijden met het gezin als alle gezinsleden al eerder in een bergachtige omgeving hebben gefietst.
  • De ronde van Kelchsau, langs de Kelchsauer Ache. Deze route is 23,3 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 590 meter. Net zoals de fietstocht van Westendorf naar Windautal, is ook deze route middelzwaar.

Fietsroute langs de Kitzbueheler Alpen

Ga je met de mountainbike naar de Kitzbueheler Alpen? Dan zijn de volgende routes zeker de moeite waard:

  • Käsealm Straubing. Deze route is 15,8 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 340 meter. Deze route is vrij licht.
  • Rotwand Alm. Deze route is iets meer dan 45 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 1227 meter. De route is middelzwaar.
  • Route 206 / Kinzling. Deze route is 23,5 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van bijna 690 meter. De route is moeilijk en alleen geschikt voor ervaren mountainbikers.

> Lekker fietsen met de kids maar zijn de kinderfietsen toe aan vervanging? Deze maand tot 40% korting op onze jongensfietsen en meisjesfietsen.

Jouw fietsvakantie in de Kitzbueheler Alpen voorbereiden: drie tips

Of je nu recreatief gaat fietsen in de Kitzbueheler Alpen of hier met de mountainbike heen gaat om echt te sporten: je moet jouw fietsvakantie goed voorbereiden. Dit doe je met de volgende drie tips:

  • Kijk je fiets goed na voor je vertrekt. Loop alle onderdelen na en laat je fiets eventueel nog repareren. Huur je een fiets? Dan check je deze fiets ook goed voor je vertrekt.
  • Neem altijd een jasje mee. Het kan fris zijn in de bergen, dus je hebt zeker een (dun) jasje nodig.
  • Neem altijd extra verlichting mee. Niet alle wegen in de Kitzbueheler Alpen zijn goed verlicht. Valt jouw verlichting uit, dan is het goed als je een extra lamp bij je hebt.

Ga je met de kinderen op fietsvakantie? Zorg er dan voor dat ze al vaker langere afstanden hebben gefietst. Zeker als je een zwaardere route gaat doen, is van tevoren trainen een must.

Omafietsen

Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 499,00 Speciale prijs € 429,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Bright Damesfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Bright Damesfiets 28 inch 3V - Groen
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 299,00 Speciale prijs € 259,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Ben je bekend met de fietsroute Drauradweg? Deze route is enorm populair bij gezinnen. Lees ons artikel!