Fietstip in België: fietsen door Gent

Gent is ongetwijfeld één van de mooiste steden van België, al is het maar door zijn rijke historie die je er tijdens een bezoek aan de stad elke dag kan opsnuiven. Gent heeft echter niet enkel voor zij die geïnteresseerd zijn in de Vlaamse geschiedenis heel wat verrassingen in petto. Ook recreatieve fietsers kunnen er terecht voor idyllische, actieve tochtjes met de fiets doorheen het Vlaamse landschap.

Vlaanderen verschilt dan wel van Nederland op het vlak van cultuur en natuur, toch kan je je in Gent en omstreken tegoed doen aan verrassende landschappen, de gezellige dorpsatmosfeer en de rijke cultuur van de stad. De volgende fietsroutes in Gent zijn daar het bewijs van en zijn dan ook het uitproberen waard tijdens je volgende bezoek aan deze Vlaamse parel!

1. De Leiestreekroute

Tijdens deze tocht ontdek je de mooiste plaatsjes tussen Gent en Deinze, ook wel de Leiestreek genoemd door de aanwezigheid van de Leie. Het landschap diende als inspiratie voor tal van kunstenaars, wiens werken je nog altijd kan bezichtigen in één van de vele plaatselijke musea.

Dorpjes zoals Sint-Martens-Latem en Deurle symboliseren dan weer het typische dorpsleven van de streek. De route heeft twee vertrekpunten: het centrum van Deinze of het Blaarmeersen recreatie- en sportpark in Gent. Beide garanderen echter een fietstocht doorheen het prachtige Vlaamse landschap om nooit meer te vergeten!

Fietstip in België fietsen door Gent

> Leestip: op fietsvakantie door Corsica

2. De Kastelenroute

De volgende fietsroute brengt je dan weer in de buurt van de Schelde en zijn voor de streek typische, luxueuze bebouwing. Dergelijke woningen werden destijds door schatrijke ondernemers gebouwd en laten tegenwoordig nog altijd een royale indruk achter. Je rijdt vervolgens doorheen indrukwekkende parken en dreven, waarna je de Kalkense Meerssen doorkruist, een groot natuurgebied en de perfecte plaats om even af te stappen. Tenslotte kom je bij het kasteel van Laarne, dat als één van de grootste middeleeuwse forten écht kan tellen als climax van de route.

3. De Roze Oligantenroute

Ten zuiden van Gent kan je fietsen door prachtige natuurgebieden, alweer in de buurt van de Schelde. De tocht heeft twee vertrekpunten: één vanaf het Keizerpark in de stad, de andere in Merelbeke aan het Liedermeerspark. Als je met het gezin en kleine kinderen een leuke fietstocht wil maken dan is deze route, die je langs speeltuintjes en eet- en drinkgelegenheden brengt, perfect. Toerisme Oost-Vlaanderen heeft ervoor gezorgd dat je onder het rijden regelmatig even de benen kan strekken en het fietspad af en toe kan verlaten voor een lekker drankje of hapje!

4. De Route van de Rechtvaardige Rechters

Tenslotte neemt deze route je mee op avontuur: je volgt als het ware de voetsporen van de detectives die ‘De Rechtvaardige Rechters’ zochten, het befaamde Lam Godspaneel. Je begint aan de Sint-Baafskathedraal in het centrum van Gent maar al gauw kom je buiten de stad bij het Bisschoppelijk Paleis en de randgemeenten Laarne en Wetteren. Tenslotte kom je aan op de plaats waar de dief Goedertier huisde en naar vermeend zijn buit bewaarde.

Omafietsen

Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 589,00 Speciale prijs € 529,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - White
Altec Roma Omafiets 28 inch - White
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Lady 7-Speed Groen
Spirit Regular Lady 7-Speed Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 379,00 Speciale prijs € 319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Omafiets kopen of liever een opafiets?