Fietsen in Cadzand: de mooiste routes en praktische tips

Veel mensen gaan naar Cadzand om een dagje aan het strand door te brengen. Cadzand heeft inderdaad prachtige stranden, maar je kunt ook heerlijk fietsen in (de directe omgeving van) het dorp. Wil jij een dagje fietsen in en rond Cadzand? Lees dan in dit artikel welke route(s) je het beste kunt volgen. Verder krijg je in dit artikel ook enkele praktische tips voor een geslaagde fietstocht in Cadzand.

6x de mooiste fietsroutes in en rond Cadzand

De diverse fietsroutes die door en rond Cadzand lopen, voeren je door uitgestrekte duingebieden, langs mooie stranden en langs diverse gezellige terrasjes. Eigenlijk zijn alle fietsroutes in het dorp hartstikke mooi, maar wij vertellen je graag wat de allermooiste fietsroutes in en rond Cadzand zijn:

 • Panoramaroute Cadzand. Deze route voert je niet alleen door het dorpje Cadzand, maar ook door de prachtige omgeving van dit dorp. De route komt zelfs over de Belgische grens. De totale afstand van de fietsroute is ongeveer 39 kilometer.
 • Fietsroute Knokke-Heist, Cadzand-Bad en Sluis. Deze route voert je langs diverse gezellige en mooie badplaatsen. De totale afstand van de fietsroute is ongeveer 53 kilometer.
 • Fietsroute Breskens – Sluis – Cadzand – Breskens. Tip: start deze route in Vlissingen en maak met de fiets- en voetgangersveer de oversteek naar Breskens. De totale afstand van deze fietsroutes is 55 kilometer.
 • Dijkjesroute langs het Zwin. Deze fietsroute voert je door Cadzand-Bad, Sluis en Retranchement. De totale afstand van de fietsroute is 31 kilometer.
 • Fietsroute Knokke – Breskens – Knokke. Deze route voert je ook langs het sfeervolle Cadzand. De route is bijna 80 kilometer lang, dus je moet wel voldoende tijd uittrekken voor deze fietstocht.
 • Fietsroute Breskens – Waterduinen – Nieuwvliet-Dorm – Cadzand-Dorp – Retranchement – Cadzand-Bad – Zwarte Polder. Wat deze route zo populair maakt, is de prachtige uitzichten waar je tijdens de tocht op getrakteerd wordt. De totale afstand van de route is ongeveer 40 kilometer.

Zoals je ziet, zijn er vele leuke fietsroutes die door en rond Cadzand lopen. Het maakt niet uit of je kort wil fietsen of juist uren op de fiets wil doorbrengen, want er is altijd wel een fietsroute die jij leuk vindt.

Fietsen in Cadzand

> Fietstip: fietsroutes in Friese Meren

Fietsen in Cadzand: enkele praktische tips

Ga jij binnenkort een van bovenstaande fietsroutes volgen? Dan geven wij je graag enkele praktische tips voor jouw fietstocht door en rond Cadzand. Door onderstaande tips door te lezen voor vertrek, kun je je optimaal voorbereiden op jouw fietstocht.

 • Neem een fiets met minimaal vijf versnellingen mee. De omgeving van Cadzand is duinachtig. Om hier goed te kunnen fietsen, heb je zeker versnellingen nodig.
 • Neem voldoende water mee op de fiets. Het fietsen door het duinachtige gebied van Cadzand kost je veel kracht. Het is belangrijk voldoende te drinken als je je veel inspant.
 • Ga je in de zomer fietsen? Vergeet dan je zwemspullen niet mee te nemen. Is het lekker weer, dan kun je gemakkelijk even een duik nemen.
 • Neem picknickspullen mee. In en rond Cadzand kun je heerlijk picknicken. Het is eigenlijk zonde als je op een van de terrasjes in Cadzand gaat zitten om pauze te nemen, want het is net zo leuk om een picknick te organiseren op het strand of in de duinen.
 • Vergeet je zonnebrand niet mee te nemen. Als je de hele dag in de zon fietst, kun je snel verbranden. Het is belangrijk je goed in te smeren, zelfs als de zon niet zo fel schijnt.

Neem je je eigen fiets mee naar Cadzand? Kijk deze dan goed na voor vertrek. Wil je een fiets huren in Cadzand? Dan kan dit bij Neptunus Tweewielers of Fietsverhuur Roompot. Deze fietsverhuurlocaties vind je beide in het plaatsje Cadzand-Bad. Het is verstandig jouw fiets van tevoren te reserveren.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting bij een besteding van minimaal € 100:

________________________________________________________________________________________

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

> Bekijk de Popal Lola 12 inch fiets & Popal Lola 14 inch fietsen! Voor 15:00 besteld, de volgende werkdag geleverd.